sokolosio 18 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Poszukuje tabletu kryteria: -min 7 cali -min 1280x800 -IPS -4rdzenie(ale jeżeli uważacie że mi starczą dwa to się nie obrażę) -1gb ramu -android -porządna bateria Tablet ma służyć do czytania PDf-ów, mang,słuchania muzyki , oglądania filmów, anime, seriali, czasem grania .Wiadomo im tańszy tym lepiej, ale nie przesadzajmy, chcę sprawdzonego produktu który trochę pożyje(cudów nie oczekuje). Edytowane 16 Września 2014 przez sokolosio Cytuj Link to post Share on other sites
Biskit 1527 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Do ok. 1000 zł LG G Pad 8.3" NVIDIA Shield Tablet [8"] Drożej Xperia Tablet Z2 [10"] Jeśli nie Andek -> iPad Air Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Moim faworytem jest Dell Venue 7 z opcją 3G. Ma co prawda 2 rdzenie, ale jest to wydajny model. Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Brudka 0 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 A ja polecam nvidia tablet shield za 1200 zł dostajesz na prawdę wspaniała maszynę sam go posiadam i mogę szczerze go polecić Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) A ile dokładnie Chcesz wydać? Jak Masz górny pułap ? Bo może się okazać, że możesz kupić 8 calowca na Windows. Do Anime jest milion razy lepszy niż Android - po pierwsze każdy, absolutnie każdy film ruszy, zawsze, nie ma problemów z kodekami - na dodatek napisy też działają, zwłaszcza w Anime mamy dużo "egzotycznych" formatów jak ASS czy SSA. Android to paździerz, jeśli chodzi o ich obsługę. Windows - taki jak na stacjonarnych komputerach nie ma z nimi problemu. Gry : Atom Bay Trail - 4 rdzenie, zobacz na to i spróbuj to powtórzyć na Androidzie Far Cry oraz Crysis Warhead : Half Life 2 Granie za pomocą dotyku : Granie klasyczne, mysz und klawisze : Edytowane 17 Września 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
sokolosio 18 Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Drożej Xperia Tablet Z2 [10"] Jeśli nie Andek -> iPad Air Odpadają , nie potrzebuje cegły(7-8cali styka) ,a i ich ceny mnie lekko z nóg zbijają . LG G Pad 8.3" Całkiem fajna rzecz, + za superd rozdzielczość 1920x1200 NVIDIA Shield Tablet [8"] Szczerze nie wiem co o tym myśleć. nie widzę ani jakichś porządnych zalet anie wad, jak dla mnie taki trochę nijaki. Moim faworytem jest Dell Venue 7 z opcją 3G Fajna cena, ma 3g ale tylko dwa rdzenie, trochę szkoda jak na sprzęt za 600zł Bo może się okazać, że możesz kupić 8 calowca na Windows. Masz na myśli Dell Venue 8 pro? Fajna rzecz , chyba najlepsza propozycja , ale mam parę pytań: -on ma na pokładzie pełnoprawnego win 8.1? jak w pc? -da się do tego podpiąć modem LTE Huaweii e398 (to całe OTG czy jak mu tam) -ile czasu trzyma bateria (gdy sprzęt jest w użyciu nie na czuwaniu) A budżet to chciałbym się zamknąć w 1000zł, myślę. Edytowane 17 Września 2014 przez sokolosio Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) 1. on ma na pokładzie pełnoprawnego win 8.1? jak w pc? TAK, jest to dokładnie ten sam Windows 8.1, który jest na Komputery PC, ten tablet to jest komputer PC w postaci tabletu 2. da się do tego podpiąć modem LTE Huaweii e398 (to całe OTG czy jak mu tam) - OTG to kabelek - przejściówka z Micro USB w tablecia na pełnowymiarowe USB, a dokąłdnie mamy z jednej strony wtyczkę Micro USB, a z drugiej gniazdo USB w które można podłączyć dowolny sprzęt z pełnowymiarowym USB. - Ten modem działa, Huawei podaje, ze ma sterowniki pod Windows 8, czasem trzeba zaktualizować sam modem, jest to dego program na stronie Huawei. Sa też wydane przez Huawei uniwersalne sterowniki, które umozliwoają podłaczenie każdego modemy Huawei pod Windows 8 - dodam, że Win 8.1 ma dokładnie te same sterowniki. 3. ile czasu trzyma bateria (gdy sprzęt jest w użyciu nie na czuwaniu) Zależy co robimy przy lekkim użyciu ponad 10 godzin, intensywne granie krócej I na koniec - razem z Dell Venue 8 Pro dostajesz MS Ofiice 2013 Home & Student, pełną, legalną wersję. Jest ona przypisana dożywotnio do tabletu więc jej nie przeniesiesz na inny sprzęt - ALE - Masz Word, Excel, Power Point. Na stale, bez opłat. Mam dla Ciebie propozycje : Dell Venue 8 Pro wersja z 32 GB Pamięci Wewnętrznej + Aktywny Stylus (Dell Active Stylus) - za 949 zł : http://www.x-kom.pl/p/181074-tablet-8-dell-venue-8-pro-z3740d-2gb-32-win8rysik-stylus.html Stylus - Venue 8 Pro ma wbudowany digitizer, który współpracuje z aktywnym stylusem. Stylus rozpoznaje 256 stopni nacisku - w detalu, osobno jest warty 100 - 130 zł. Edytowane 17 Września 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
sokolosio 18 Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Bardzo fajny sprzęcik, podoba mi się Jak by miał jeszcze 1980x1200 to by był istny potwór . Także sobie troszkę jeszcze pokontempluje i pewnie dokonam zakupu w najbliższym czasie. Co do stylusa to nawet fajny bajer ale nie jest wcale gratis http://www.x-kom.pl/p/180658-tablet-8-dell-venue-8-pro-z3740d-2gb-32-win8.html?ceneo_spo=true taki sam tablet bez stylusa 100zł taniej Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 To coś zmienili - bo nie tak dawno dodawali stylus gratis - jak Ci stylus nie jest potrzebny - to szkoda placić za niego, lepiej kupić etui czy kartę pamięci. Niestety z 8 cali i Full HD Masz tylko Lenovo Thing Pad 8 - ma 8 cali, rozdzielczość 1920 x 1200, 64 GB Pamięci Wewnętrznej, trochę mocniejszy procesor Z3770 - ALE - cena jest wyższa - 1600 zł więc "trochę" przekracza Twój budżet. Toświetny sprzęt, ale go CI nie proponuję z uwagi na cenę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts