ROBGA 9 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) 1) Kwota przeznaczona na zakup: 6000zł - 7000zł bez systemu. 2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): Full HD może być 15 do 17 cali 3) Główne zastosowanie : Obróbka wideo polegająca na wycinaniu fragmentów nagrań , oraz kompresji plików full hd. 4) Miejsce użytkowania. Głownie w pomieszczeniu 5) Wymagania specjalne: Matryca matowa 6) Osobiste preferencje. 7) System operacyjny Bez 8) Własna propozycja : Brak Witam , Potrzebuję sprzęt który pozwoli na szybką kompresję dużych plików wideo. I jest przy tym wydajny na tyle że praca nie staje się uciążliwa. Sprzęt będzie używany komercyjnie stąd też prośba żeby był jak najmniej awaryjny. Oczywiście nie musi być ze stali ani metalu bo nikt nie będzie nim rzucał jednak będzie w użytku praktycznie codziennie po 8h minimum. W większości podłączony pod stację dokującą lub zasilacz. Może być też coś w zestawie ze stacją dok. Będę bardzo wdzięczny za profesjonalną i szybką pomoc. Edytowane 2 Września 2014 przez ROBGA Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Proponuję LENOVO W540 lub Lenovo T540p Cytuj Link to post Share on other sites
ROBGA 9 Napisano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Miałem nadzieje że ten wątek bardziej się rozwinie ale dzięki ci bardzo kolego . Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 http://www.morele.net/laptop-lenovo-laptop-lenovo-t540p-20bfa006pb-619662/ Dokup sobie SSD i masz wsio ryba w cenie ~ 5700 PLN. Oczywiście wszystko zależy jak pojemny SSD wybierzesz. Nie sądzę, żeby 512GB był tu aż tak niezbędny. Cytuj Link to post Share on other sites
ROBGA 9 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Wszystko dobrze ale widzę że jest w nim tylko integra??? Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A czy obróbka wideo wymaga GPU? Nie sądzę, no chyba że chcesz ją wspierać CUDA. Cytuj Link to post Share on other sites
ROBGA 9 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Zapewne , jednak wydaje mi się że warto dołożyć 300 zł za dodatkowa grafikę . Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 O jakich programach mówimy? Cytuj Link to post Share on other sites
ROBGA 9 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Właśnie w tym rzecz że jeszcze nie mam sprecyzowanych programów ponieważ projekt dopiero powstaje, ale założenie nie jest skomplikowane to nie ma być profesjonalna obróbka tylko przygotowanie materiału z nagrań wykroczeń. Nagrania są wielogodzinne z których trzeba wykluczyć tą potrzebną część materiału oraz zapisać w jak najlepszej jakości jednak po kompresji do formatu który nie zajmuje wiele miejsca. Nagrania w orginale mają np 250 gb . Wystawiłem też wątek o poradę odnośnie takiego programu ale nie uzyskałem odpowiedzi. Może jesteś wstanie w tym pomóc. Program musi mieć licencje komercyjną i najlepiej dożywotnią. Cytuj Link to post Share on other sites
ROBGA 9 Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Podrzucicie coś jeszcze żeby przy okazji dało się na tym fajnie pograć ???? Cytuj Link to post Share on other sites
szczemp 0 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Lenovo thinkpad w540, jak pisali wyżej. Mam, montuję wideo i polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
ROBGA 9 Napisano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam Wracając do tematu , firma zaproponowała takie o to rozwiązanie : Ekran FHD UWVA IPS eDP o przekątnej 39,6 cm (15,6") z podświetleniem LED i powłoką antyrefleksyjną + PSR (1920 x 1080) Intel® Core™ i7-4710MQ NVIDIA Quadro K1100M (2 GB dedykowanej pamięci GDDR5) 32 GB DDR3L-1600 SDRAM 1 TB SATA (7200 obr./min) 128 GB SSD SATA Cyferka to 6200 zł Co o tym wszystkim myślicie ??????? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts