Skocz do zawartości

Karta Graficzna na pcx do 180zł

Recommended Posts

A tak na marginesie to na czymś takim to sie wogule da grać ?!

Oczywiście że się nie da, gry zaczęły się od 8800GT, wcześniej nie było nic.

w radku słuszałem o jakiś błędach. No ale moge sie mylić

A ja słyszałem że GeForce wybuchają jak kończy się gwarancja. Ale mogę się mylić.

Do autora: podaj resztę sprzętu.

Oczywiście że się nie da, gry zaczęły się od 8800GT, wcześniej nie było nic.

w radku słuszałem o jakiś błędach. No ale moge sie mylić

A ja słyszałem że GeForce wybuchają jak kończy się gwarancja. Ale mogę się mylić.

Do autora: podaj resztę sprzętu.

Jacie tak ktoś pisał na tej stronce! Na serioo! Coś o dx 10 że coś jakiś błąd niepamietam!

moj sprzet to :

AMD athlon 64 x2 5200+ (2,7ghz)

2x 1gb ram ddr2 800mhz

geforce 7600gt palit 256mb ddr3 (550/1400)

I mysle cos taniego pod dx10... slyszalem ze w tym HD2600XT w dx10 jest nie kiepski... jak sie rozdzialke zmniejszy i aa wylaczy to da sie grac :) no ale co proponujecie moze HD3650?? a moze gf 9500gt ... :D nie wiem juz ... wybieszcie cos najwydajniejszego pod dx10 do 180zl ... dzieki :D

Mój kolega miał/ma prawie identyczną konfigurację kompa i też Inno3D 7600GT wymienił na 8600GT i jest bardzo zadowolony. Skok wydajności nie był może szalony ale zawsze coś, jeszcze biorąc pod uwagę że udało mi się mu załatwić tego GeForca za 80zł to naprawdę był zadpowolony;p Pozdrawiam

PS Zawsze możesz trochę podkręcić... ;p

chyba kupie Radeona HD2600XT z 512 MB ddr3... czytalem wczoraj testy w czasie premiery i w wiekszosci gier wygrywa z gf8600gt :D w dx10 jest od niego szybszy... :D nie jestem jakims maniakiem gier i te 15-20 fps w dx10 mi wystarczy :) wiec kupie tego radzia i go podkrece ... :D a wiecie moze do jakiego stopnia daje sie krecic na stockowym chlodzeniu ??:D pozdro

oczywiście że się da grać

zobacz sobie na mój sprzęt i ja na tym ciągnę bardzo płynnie FarCry na max 128x1024 z AA

ogólnie rzecz biorąc to nie jeśli coś nie chodzi to dlatego, że nie mam shader model 3

a tak wracajać do tematu debaty...tak jak zostało powiedziane - ciężko znaleźć coś sensownego w tej cenie, ja skłaniałbym się ku radeonowi pewnie albo coś starał się dozbierać z naciskiem na zbieranie kasy

pozdrawiam

No dobra procek ale takie porownanie nie pokazuje rzeczywistej wydajnosci grafiki w grach... :D a tak na marginesie to mial z was stycznosc z tym Radeonem hd2600?? jesli tak to prosilbym o relacje... w co graliscie na jakich detalach i jaki mieliscie fps :D dzieki to mi bardzo ulatwi wybor bo brat ma gf8600gt i mniej wiecej bede wiedzial co lepsze ... dzieki :)

No dobra procek ale takie porownanie nie pokazuje rzeczywistej wydajnosci grafiki w grach...

Jednak trzeba się do czegoś odnieść, a z wyjątkiem mniejszej o 1/4 przepustowości szyny pamięci karta ma wszystko lepsze - więcej jednostek, dużo większą moc obliczeniową, lepsze wyniki w każdym teście, lepszą wydajność geometryczną...

4 ROP vs 8 ROP

8 TMU vs 32 TMU

24 SP vs 64 SP

to chyba mówi samo za siebie. Cudów nie ma, ta karta musi byc szybsza. I jest szybsza. Na dodatek to karta z nowej serii, więc ATI tak szybko o niej nie zapomni jeśli chodzi o sterowniki.