Skocz do zawartości

Chłodzenie wodne- kilka pytań

Recommended Posts

Nie chodzi zbytnio o budżet, chodzi o to aby fajnie mi się wszystko zmieściło, było trochę wolnej przestrzeni.

Co powiecie na corsair 900D? Czy upchnę do piwnicy 2 chłodnice 360(na lewą i prawą stronę)? (chodzi o miejsce na zasilacz)

Na tym zdjęciu jest chłodnica 360mm tak? a wentylator pierwszy od lewej chodzi bez chłodnicy?

https://lh5.googleusercontent.com/--vq9p29UNHU/UfsXcQmQVUI/AAAAAAAACPA/3ove1bGQ0rk/s1152/IMG_3826.JPG

Edytowane przez djmrowa

Nie chodzi zbytnio o budżet, chodzi o to aby fajnie mi się wszystko zmieściło, było trochę wolnej przestrzeni.

Co powiecie na corsair 900D? Czy upchnę do piwnicy 2 chłodnice 360(na lewą i prawą stronę)? (chodzi o miejsce na zasilacz)

Na tym zdjęciu jest chłodnica 360mm tak? a wentylator pierwszy od lewej chodzi bez chłodnicy?

https://lh5.googleusercontent.com/--vq9p29UNHU/UfsXcQmQVUI/AAAAAAAACPA/3ove1bGQ0rk/s1152/IMG_3826.JPG

Na moje oko to tam jest chłodnica 480mm.

Chyba zdecyduję się na Corsair 900D

Ja też myślałem nad 900D i wybrałem w końcu Enthoo Primo. Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od obudowy, budżetu, wymagań estetycznych itd. Dla mnie osobiście 900D odpada ze względu na estetykę- front jest ładny jak jest czysty, zamontuj tam coś i robi się estetyczna kicha.

Swoją drogą ktoś niedawno na forum miał problem między 900D a EP i posiadał w krótkim czasie obie- poszukaj i pogadaj, zawsze to wrażenia z pierwszej ręki.

Zarówno w EP jak i 900D zmieścisz wszystko.
900D jest droższa i ciut większa, natomiast EP jest nowszą obudową z dużą ilością ciekawych rozwiązań, dzięki którym budowanie układu w niej jest ciut łatwiejsze ;)
A 2 chłodnice 480mm zmieścisz do obu.

Tu masz możliwości EP:
http://phanteks.com/assets/enthoo-primo/FAQ2.png

• Popieram 1

Każdy chwali swoje ;) Ja sam się zastanawiałem między 900D/EP/750D i wybrałem Enthoo Primo. Póki co gości tam jedna karta, a LC jeszcze nie istnieje, ale kiedyś się to zapełni. Jeśli autor planuje w przyszłości zrobić duży układ LC, wsadzić tam ze 2-3 karty to w 750D będzie po prostu ciasno i gorąco (za mało chłodnic). Można też kupić mniejszą budę i wymieniać w miarę wzrostu apetytu na coraz większe, co znając życie szybko nastąpi :D
Jeśli chodzi o efekt wizualny to prawda jest taka, że każdą obudowę i każdy układ można zepsuć, jak i zrobić z niego arcydzieło. Fakt faktem, że dużo zależy od tego co (i jak dużo) się wsadzi do obudowy, gdyż zostawienie tam miejsca na pustkę zwykle wygląda przynajmniej dziwnie ;)

EP jest zdecydowanie najlepiej wykonane i przemyślane, miejsca masa, a nie jest aż takim dużym klocem jak 900D.

Mam ją od dwóch tygodni i uważam, że to obecnie najlepsza buda uwzględniając możliwości LC/ jakość /cena

Front i gore masz w szczotkowanym alu, wyglada to bardzo estetycznie, dodatkowo na zatoki jest klapka wiec nie zależnie od tego co tam upchniesz, wyglad jest bez zmian.