Skocz do zawartości

Skrzynka dafta

Recommended Posts

HDD i tak jest brzydki, to go trzeba jak najbardziej schować. :P

Jutro mam wesele (na szczęście nie swoje), więc nic nie zrobię, a w niedzielę będę nieprzytomny. Dopiero w poniedziałek zajmę się frontem, ale na razie szukam czegoś prostego, żeby wybić sobie z głowy ten przód a'la FD Core, także jakby ktoś coś miał, to proszę się nie krępować. ;)

Edytowane przez iDaft

Myślałem o tej Lian-Li, ale mam jeszcze dwa inne modele, które mi się podobają:

10589483_1624441667782246_785552401_n.jp

i

http://www.mustardseed.co.jp/img/products/silverstone/4997401144708_03l.jpg

Ewentualnie zrobić cały gładki lub z siateczki.

e:// 

Coraz bardziej mi się taki podoba:
10642778_1624465597779853_857439601_o.jp

Edytowane przez iDaft

no taki wyjdzie taniej i szybciej... bo wykonać coś jak w Liance A75 to trzeba dać to do wykonania komuś (czyt. elder)... samemu nie podziurkujemy aluminium przecież tak dokładnie chociaż taki front podoba mi się najbardziej  :)

Edytowane przez Vieworld

Z obróbką aluminium nie ma problemu, mam to nawet za darmo. :-)

Niemniej samemu na pewno większa satysfakcja wykonać i będę mógł na bieżąco wnosić poprawki.

Zastanawiam się tylko jeszcze z czego to zrobić.

ja będę z czasem chciał front w A61 przerobić na taki jak w A75 (oczywiście odpowiednio mniejszy) bo wentylacja po bokach jest ok w tym modelu (odpowiednio przewiewna) ale przydałoby się zakryć te 3 zatoki niepotrzebne nie tylko coverem jakimś na trzy tylko cały front zrobić od nowa... ciekawe ile za to ktoś policzy  :sciana:

http://images.bit-tech.net/news_images/2014/02/lian-li-previews-pc-b16-and-pc-161-atx-towe/pc-161-2-1280x1024.jpg

a tutaj masz z czego wykonać ten front meshowy... jeśli nie wiesz jakiej siatki użyć: 

http://forum.benchmark.pl/topic/139065-elderlab/?p=1515268

Edytowane przez Vieworld
ciekawe ile za to ktoś policzy

No to już trochę trudniejsza przeróbka, ale efekt może być naprawdę niezły. 

Sam chciałem kiedyś kupić tą lilkę, ale zrobienie budy pod siebie sprawi mi chyba większą frajdę. :P

Dobra, koncepcja jest w miarę gotowa, będę się wzorował na tym:

10642726_448577995283674_1227193144_o.jp

10631763_448577991950341_1624882805_o.jp

Nie wygląda to jakoś przepięknie, ale raz, że w sketchupie umiem jedynie tworzyć proste linie i koła, a dwa, że buda i tak będzie stała bokiem, toteż wnętrze ma powalać, a nie zewnętrzne panele. ;)

Mam tylko pytanie, czy muszę połączyć ze sobą wszystkie graty od LC? Bo zostaje mi jedna dziura wolna.  :roll:

chłodnica front -> GPU - > CPU -> chłodnica top -> GPU -> kranik

|

V

rez + pompa -> ?

Chyba, że:

chłodnica front -> pompa + rez -> CPU -> GPU -> chłodnica front

Ale wtedy zostaje mi druga chłodnica bezużyteczna.  :roll:

Chyba muszę coś jeszcze dodać do układu. :wariat:

Takie coś będę musiał sobie załatwić:

10577120_938582976158482_299813111555278

Wtedy połączenie łatwe:

front -> pompa + rez -> CPU -> top -> GPU -> front

Ale już nie będzie tak ładnie. :/

Edytowane przez iDaft
  • Popieram 1

Kranik nie jest połączony z układem. Napisałem wyżej, że on jest z boku, na dodatkowym porcie w chłodnicy albo w innym miejscu. Powinien być nisko żeby płyn swobodnie opuszczał układ, ale tego nie wlicza się w układ chłodzenia

No to pokombinuję jeszcze co dać na front i chyba uda mi się zmieścić drugą 240mm. :>

Docelowo coś z tego na front zapodam:

Co to za buda?

Kurcze ............................................. chciałem poprawić tamten post .a dodałem nowy...

Fajnie wygląda , ale nie ma chyba żadnego filtra na wentylach , przez co wciąga sporo kurzu, prawda?

Edytowane przez dodo
Fajnie wygląda , ale nie ma chyba żadnego filtra na wentylach , przez co wciąga sporo kurzu, prawda?

No ten mod polegał właśnie na wycięciu filtrów czy tam jakiejś siateczki, aby wentyle były widoczne.  

A co do tematu - będę wzorował się na tym:

10642726_448577995283674_1227193144_o.jp

10631763_448577991950341_1624882805_o.jp

I jutro pokombinuję z materiałami na front, także może jakaś wersja alfa będzie już gotowa.

Edytowane przez iDaft