Detrioux 12 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Cześć. Zastanawiam się naprawdę dobrych głośników do 500zł nie więcej. Posiadam porządny sprzęt PC + karta dźwiękowa asusm xonar d1. Bardzo ciekawymi głośnikami są genius sw-hf5.1 6000 lecz jest jeden minus nie posiada wg. specyfikacji wejścia słuchawkowego. Raz oglądam film raz gram wieczorami i muszę założyć słuchawki a nie mam ochoty grzebać z tyłu PC-ta i zmieniając wejścia słuchawki/subwoofer. HF5.1 6k ma bardzo dobrą specyfikację Zakres częstotliwości - 40Hz - 20kHz. Niestety są dość duże lecz no nie jest problem. Szukam porządnych głośników 5.1 o podobnej specyfikacji i mocy (głośnik 200W sub 100W) i oczywiście wejście słuchawkowe chyba że jest jakiś sposób by nie bawić się w przełączanie. ps. Czy jak mam podłączone słuchawki w front panel to głośniki zostaną wyłączone i czy nie stracę przy jakości dźwięku porównując z back panel karty dźwiękowej ? Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja posiadam Xonara DG + Genius 5.1 5050v2. W moich geniusach także nie ma wejścia słuchawkowego, jeżeli front panel masz podłaczony do Xonara to sam wykryje podłączenie słuchawek i puści sygnał na słuchawki. Głośniki nie zostaną wyłączone tylko poprostu przestaną grać. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez vallentine Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Jaki widzisz problem że swhf nie ma wejścia sluchawkowego skoro karta ma 7:1 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts