xdkamilxd 12 Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 witam ps4 to moja pierwsza konsola i nie bardzo się jeszcze orientuję w tym wszystkim więc mam parę pytań: 1. jak zainstalować gre na ps4 (mam the last of as) ale chciał bym ją zainstalować żeby cały czas z płyty nie korzystać ?? 2. ile czasu ładować pada (2-4h) ?? 3.czy da się użyć nieoryginalnego pada do ps4 ?? 4. jak ustawić żeby dźwięk cały czas leciał z głośniczka w padzie ?? dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Elvis799 22 Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 1 - musi być płyta w napędzie 2 - ile chcesz a na full to aż nie będzie pad mrugać 3 - pewnie nie da rady 4 - nie ma takiej opcji Cytuj Link to post Share on other sites
John.Yankee 5 Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Póki co nie wyszedł chyba jeszcze jakiś pad od innej firmy. Zresztą zazwyczaj większość z nich nie dorównuje orginałowi. Jeśli już to często są droższe. Pad ładuje się w ciągu 1-1,5 h od zera do pełna (podczas jednoczesnego grania). Cytuj Link to post Share on other sites
xdkamilxd 12 Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 dobra dzięki ale można dokładniej jak zainstalować tą gre bo nie mam zielonego pojęcia ? Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 sama się automatycznie instaluje Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Niestety nawet po zainstalowaniu gra musi być w napędzie a szkoda bo się niszczy przez to płyta od ciągłego wkładania i wyjmowania , no chyba że ktoś gra tylko w jedną gre cały czas Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Ty poważnie tak? Piloty też masz w folii? Mam dużo gier na PS3 i PS4 i żadna porysowana... czy zniszczona Cytuj Link to post Share on other sites
alladen 19 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Niestety nawet po zainstalowaniu gra musi być w napędzie a szkoda bo się niszczy przez to płyta od ciągłego wkładania i wyjmowania , no chyba że ktoś gra tylko w jedną gre cały czas Co?!?! To nie ps2 fat gdzie rysował laser płyty. Ja mam jedną zniszczoną płytę (przez pudełko) resztę w stanie idealnym (ale ostatnio brat się do nich dobrał :unsure: i 2 mam porysowane) Cytuj Link to post Share on other sites
spupkow12 6 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Płyty wchodzą wychodzą bez żadnych rysek. Gościu proszę Cię nie bądź jak mój dziadek, który ma auto, ale niechętnie nim jeździ bo zużywają się przeguby drążków kierowniczych Cytuj Link to post Share on other sites
PanPiotrek 3 Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Niestety nawet po zainstalowaniu gra musi być w napędzie a szkoda bo się niszczy przez to płyta od ciągłego wkładania i wyjmowania , no chyba że ktoś gra tylko w jedną gre cały czas Bez przesady, płyta się tak bardzo nie niszczy, chyba że wkładałbyś ją z 500 razy. Ale fakt, czasem może się zarysować, szczególnie jak poruszysz konsolą podczas pracy napędu. Zużywa się natomiast sam laser i to jest fakt. Dziwne, że w dobie dużych dysków płyta musi siedzieć w napędzie. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 4. jak ustawić żeby dźwięk cały czas leciał z głośniczka w padzie ?? Można cały dźwięk przekierować do pada tzn. na wyjście słuchawkowe. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Dziwne, że w dobie dużych dysków płyta musi siedzieć w napędzie. Dziwne ??!!?? Teraz pomyśl na jakiej zasadzie konsola by miała sprawdzać legalność gry ? Zgrywasz grę na dysk - pożyczasz koledze który robi tak samo on następnemu i tak dalej i tak dalej - każdy by miał wtedy grę na dysku i by z niej korzystał - bezsens totalny dla producenta Zużywa się natomiast sam laser i to jest fakt Keeee ?? Z Faktem to ma zero wspólnego... Płyta jak siedzi w napędzie to laser chodzi tylko przez max pierwsze 5 minut p o sprawdzeniu legalności gry - później PS4 zatrzymuje płytę i wyłącza laser wiec nic się tu nie zużywa - tak samo jest w starym X360 jak zgrasz grę na HDD i większość gier na PS3 masz wogóle styczność z konsolą,że takich podstawowych spraw nie wiesz ? przecież to słychać zawsze , że konsola po chwili napęd wyłącza bo każda gra instaluje się w tle z pierwszym uruchomieniem na HDD Cytuj Link to post Share on other sites
Szpila 2 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 kolega laikiem jest widać w tych tematach 8) a kolega nic nie wnosi do tematu //big Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts