kordianowski 0 Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Cześć wszystkim Zapytałbym Was jaki telefon kupić, jednak po przeczytaniu setek forów, video/recenzji, zdecydowałem się na zakup LG G2. Chyba najlepszy telefon do 1500 zł - przynajmniej jeśli chodzi o moje wymagania.Polska dystrybucja oferuje tylko 16 GB. Dlatego mam zamiar kupić wersję 32 GB przez sklep redcoon.No i tu pojawiają się pytania:Czy Waszym zdaniem warto? Sprzęt kosztuje 1450 + 170 zł (raty na rok), czyli przebitka ponad 300 zł niż na allegro. Za sklepem przemawia stabilność. Jest mniejsza szansa (możliwe że zerowa) na to że sklep ogłosi bankructwo, a co za tym idzie stracę gwarancję serwisową.Czy ktoś miał z tym sklepem do czynienia? Kożystaliśie z ich serwisu?Oraz dla użytkowników G2:jak bardzo G2 jest awaryjny? gdzieś spotkałem opinie że ekran odczepia się. Chciałbym coś więcej na ten temat wiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
Patrick. 33 Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Jeśli chodzi o sklep to jest w porządku, szybka wysyłka, 0 problemów. Natomiast jeśli chodzi o awaryjność, to może są to tylko jakieś pojedyncze sztuki, moj egzemplarz jest z kwietnia i nie ma żadnych problemów, świetny smartfon : ) może niech inni się wypowiedzą co posiadają dłużej ten model. Cytuj Link to post Share on other sites
mariuszekcha 7 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam ten telefon od grudnia w wersji 32gb, z wyżej wymienionego sklepu. Telefon i sklep jest w mojej ocenie jak najbardziej ok. Moim zdaniem warto dołożyć do wersji 32 gb, chyba że wiesz, że nie jesteś w stanie wykorzystać tyle pamięci. Z gwarancji, czy ich serwisu nigdy nie korzystałem i mam nadzieje, że nie będę miał okazji go sprawdzić. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez mariuszekcha Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Ja korzystałem w przypadku chłodziarki na wino - chyba nawet dwukrotnie. Są OK, tylko pamiętaj, żeby zachować oryginalne opakowanie. Ode mnie za brak chcieli ściągać jakąś kasę, ale obyło się bez płacenia . Cytuj Link to post Share on other sites
Smoqu 1 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 W tym sklepie jest dostępna wersja 32gb? Również przymierzam się do zakupu LG G2, ale nie mogę na tej stronie znaleźć wersji 32gb. Jak to w końcu jest z gwarancją LG dla 32gb? Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Ja jak oddawalem kiedys LG O3D na gwarancje to niedzialal mi dotyk w niektorych miejscach, dodatkowo mialem ulamany lewy gorny rog telefonu (duzo wczesniej niz dotyk przestal dzialac) to naprawili usterke i przedni panel wymienili na nowy Do gw wystarczyly papiery i telefon. Bylo to z jakies 3 lata temu. Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Ogólnie z serwisem wersji 32 GB może być problem w Polsce. Z tego co wiem, to drobne naprawy wykonują ( niechętnie ) Ale np wymiana płyty nie wchodzi w grę, gdyż Polski serwis nie posiada wszystkich części do tego modelu. Cytuj Link to post Share on other sites
Smoqu 1 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Napisałem do LG z zapytaniem czy udzielają gwarancji na wersję 32 GB i otrzymałem coś takiego : "Uprzejmie informujemy, iż przypadku zakupu modelu G2 w wersji 32 GB z europejskiej dystrybucji firma LG Electronics Polska w formie grzecznościowej z uwagi na to, iż jest to produkt marki LG może dokonać bezpłatnej naprawy urządzenia na podstawie dowodu zakupu. Urządzenie nie będzie jednak objęty gwarancją LG Electronics Polska. Mamy nadzieję, że odpowiedź okazała się pomocna. W razie dodatkowych pytań prosimy o ponowny kontakt." Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Czym w takim razie różni się bezpłatna naprawa na podstawie zakupu, a naprawa gwarancyjna? Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 formą grzecznością Cytuj Link to post Share on other sites
poprostumateo 0 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Czy taka oferta wydaje sie byc wiarygodna ? Chciałbym kupic lg g2, ale nie chce z polskiej dystrybucji zeby miec serwis producenta zeby pozniej problemow nie było...http://allegro.pl/lg-g2-d802-16gb-pl-dyst-gw24m-sklep-grexor-wroc-i5632018317.html Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) VAT Marża Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
poprostumateo 0 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 A to ma być faktura vat 23% ? Czym w ogóle to się różni ?I gdzie na dzien dzisiejszy kupie najtaniej telefon z polskiej dystrubcji ? w saturnie, media markt itp widziałem po 1349zł są, ale to dosyć dużo. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 VAT marża to jakby odsprzedaż i zazwyczaj telefony są spoza nawet Unii Europejskiej. Brak gwarancji, dlatego trzeba szukać z vat 23% Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 A to ma być faktura vat 23% ? Czym w ogóle to się różni ? http://forum.benchmark.pl/topic/171615-gwarancja-serwisowa-f-vat-mar%C5%BCa-itp-jak-nie-da%C4%87-si%C4%99-oszuka%C4%87-poradnik-kupuj%C4%85cego/ Cytuj Link to post Share on other sites
poprostumateo 0 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Wielkie dzięki za podpowiedź To może wiecie gdzie na dzień dzisiejszy najtaniej można nabyć LG G2 z fakturą vat 23% ? Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 cenowarka.pl Allegro.pl Cytuj Link to post Share on other sites
poprostumateo 0 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 http://www.mediamarkt.pl/smartfon-lg-g2-czarny,id-905434?utm_source=afiliacja&utm_medium=tradedoubler_xml&utm_term=tradedoubler_xml&utm_campaign=tradedoubler_xml#opinie Wygląda na to, że najtaniej będzie w mediamarkt albo w saturnie. Czy tutaj dostanę f vat 23% i pełną gwarancję ? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak to nie allegro czy olx że trzeba uważać co się kupuje.W sklepach typu media markt czy Saturn dostaje się wszystkie papiery. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
poprostumateo 0 Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Dobrze, że trafiłem na to forum i zostałem o wszystkim uświadomiony zanim kupiłem telefon Tak teraz się przyglądam to MediaMarkt i Saturn nie wysyłają tych produktów... Czy ta strona będzie dobra ?http://deluxury.pl/telefon-lg-g2-d802-16gb-lte-czarny/2928 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Tak Cytuj Link to post Share on other sites
poprostumateo 0 Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Dzięki Panowie za pomoc bo bez Was to kupiłbym na allegro sugerując się głupimi opisami sprzedawców. A w tych opisach jest g*wno prawda... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts