Skocz do zawartości

Porównanie Sapphire R9 280x Vapor-x vs Sapphire R9 280X Toxic vs MSI R9 280x Gaming

Recommended Posts

Chinczyki maja hd 7950 odblokowane na pelnowartosciowe hd 7970 ale biosa nie udalo mi sie dorwac. Zreszta jeszcze nie spotkalem gry, ktora by mi na fhd i ultra nie poszla plynnie. Poczekam na gta 5 i wiedzmina 3 to moze bede krecil a puki co lece na stocku

Kolego, piszesz koszmarne glupoty, nie mozna odblokowac 7950 do 7970, to nie 6950 (niektore sie odblokowywaly do 6970 a niektore nie), poniewaz maja np. rozna ilosc jednostek teksturujacych.

Jezeli nie spotkales gry, ktora nie bedzie plynie chodzic  na ultra w fhd to znaczy tylko tyle ze grasz w takie a nie inne gry.

• Popieram 1

Nie bede wdawal sie z toba w dyskusje poniewaz widac twoja niekompetencje na kilometr, a to nie jest tematem tej rozmowy. Poczytaj, a pozniej pisz. Dla autora tematu watek do ogarniecia i tak jak i ja i wielu innych poleca hd 7950, a to ze jeden sie wychylil z innym zdaniem no coz ma prawo. Ogarnij temat i napisz co wybrales. Pozdrawiam

A co do fps faktycznie i5 3570k obciazony jest tylko w 50% przy r9 280x wiec nie wiem co te kilka mhz wiecej przy i5 da skoro i tak na maxa nie leci. Testowane podczas gry w bf4 mp na mapie 64 graczy przy ultra+fhd. Z kolei hd 7950 wypada podobnie z zuzyciem i5 a do tego fps skacza min 40fps przy mega zadymie do 80fps max, srednio wychodzi 60fps.

Edytowane przez MagnatOS

a do tego nawet bez oc 95% gier poleci ci na fhd i ultra.

Taaa Miałem świetną sztukę 7970, obecnie GTX'a 780 GHz Ed. i w sporej części gier trzeba odrobinę zejść z detali, więc nie pisz bzdur.

Chinczyki maja hd 7950 odblokowane na pelnowartosciowe hd 7970

Mają również wiele innych i niekoniecznie sprawnych wynalazków, które można obejrzeć na Alienexpress, ale to nie oznacza, że należy używać tego jako argumentu. 7950 i 7970 to dwa różne układy.

Zreszta jeszcze nie spotkalem gry, ktora by mi na fhd i ultra nie poszla plynnie.

To chyba zbyt dużo nie grasz. Odpal C3 lub Metro i wtedy pogadamy.

Napisalem ze r9 280x jest minimalnie wydajniejszy

280X to 7970 GHz Ed. więc od 7950 jest nie minimalnie, a dość sporo wydajniejszy.

Duża prośba - nie spamuj więcej, bo robisz bajzel.

• Popieram 1

Nie mam zamiaru niczego kasować - wypisujesz takie głupoty, że warto je zachować. Błędy ortograficzne stanowią miły dodatek.

to bylo pewne

Jeśli wypisujesz idiotyzmy to musisz się liczyć z tym, że ktoś prędzej czy później je zgłosi.

Wladza ma zawsze racje.

Z pewnością racji nie masz ty.

Nie tak dawno twierdziłeś, że 7850 pociągnie każdą grę w FHD, więc widzę, że teraz oczko wyżej, ale bzdury te same.

Temat przerabiany byl wielokrotnie to znaczy hd 7950 czy 7970(r9 280x) i stanowczo polecaja hd 7950.

Kto poleca ? Chyba na PCLolu. 

• Popieram 1

Twierdzilem tak aby sprzedac kompa w zestawie a nie w watku, w ktorym mowa o wyborze grafiki. Zreszta wyciagasz slowo z kontekstu bez przytoczenia calego tematu. Co do tego kto poleca hd 7950 to przeczytaj moze recenzje na waszej stronie w zakladce karty graficzne i kliknij na wyzej wymieniony model. Jasno i wyraznie ktos od was z redakcji napisal ze hd 7950 jest bardziej oplacalnym zakupem niz hd 7970 wiec chyba nie wiesz co twoi koledzy pisza w recenzjach. Ktos zglosi a co z kolega za raczke sie trzymasz, ze na kazde jego zawolanie jestes? Zreszta mowa byla o oplacalnosci r9 280x, a ja tylko zasugerowalem hd 7950 w oparciu o wlasne doswiadczenia, opinie na tomshardware, techpowerup czy guru3d ale ty zapewne zamknales sie tylko w bmk bo jak bys mial czytac inne serwisy to bys nie mial czasu na tak wypasione gry, ze az twoj gtx 780 nie wyrabia. A co do metro czy crysis 3 to chyba na ultra hd grasz bo mialem przyjemnosc pograc w te gry na i5 z hd 7870 i jakos bezroblemow chodzily.

A ostrzezenie sobie tez mozesz wlepic za brak znajomosci recenzji na temat hd 7950 zamieszczonej na waszej stronie.

Edytowane przez MagnatOS

A co do metro czy crysis 3 to chyba na ultra hd grasz

Owszem. Według ciebie do takich ustawień powinien wystarczyć 7950.

Twierdzilem tak aby sprzedac kompa w zestawie a nie w watku, w ktorym mowa o wyborze grafiki.

Czyli jednym słowem przyznajesz się do tego, że kłamałeś i oszukiwałeś potencjalnego kupca.

recenzje na waszej stronie

Forum i portal to dwie różne instytucje. Nie odpowiadamy za kwiatki, jak tam się pojawiają.

ostrzezenie sobie tez mozesz wlepic za brak znajomosci recenzji na temat hd 7950 zamieszczonej na waszej stronie.

Chyba naprawdę żyjesz w innym wszechświecie. 

Ten mietek magnat pisze takie dyrdymały, że aż się czytać nie chce.

Ja tylko dla świętego spokoju jeszcze raz przypomnę, że 7950 i 7970/280x to dwa zupełnie różne układy, ich wydajność różni się dość znacznie i na dwieście procent, 7950 nie odpali wszystkich gier na ultra/fhd w 60 klatkach. Tak po prawdzie, to nawet 7970/280x może nie wystarczyć do niektórych wymagających gier w takich ustawieniach. 

• Popieram 1
Gość Niuniek7

Da sie pograć w crysis 3 na VH na kreconej HD7970 . ;)

Jasno i wyraznie ktos od was z redakcji napisal ze hd 7950 jest bardziej oplacalnym zakupem niz hd 7970

słaby argument ''oplacalny '' jak niektórzy dla 3 klatek wydają dodatkowo 1000 zł .Dla niektórych to nie ma znaczenia

A co do metro czy crysis 3 to chyba na ultra hd grasz bo mialem przyjemnosc pograc w te gry na i5 z hd 7870 i jakos bezroblemow chodzily.

tia cryris 3 to całe 25 fps na VH w FHD .Czy to płynie ?Dla niektórych owszem

Ojojoj ale się narobiło widzę :D bardzo się ciesze z takiej dyskusji, na pewno wiele się naucze.

Cóż, wybór padł na Sapphire R9 280X Vapor-x, na zdrowy rozsądek uznałem że skoro R9 280x to nowsza wersja 7970 to będzie szybsza od 7950, znacznie czy nie na pewno będzie szybsza, no i wszędzie piszą że zmniejszył się pobór prądu (dla mnie i tak wartości które pobiera ta kartą są spoooore, ale sądze że mój OCZ sobie poradzi).

Kupiłem prawie nową z gwarancją z Allegro. Paczka przyjdzie wkrótce, na pewno podzielę się wtedy wrażeniami. Póki co chętnie dowiem się jeszcze nowych rzeczy, które zawsze podczas dyskusji wychodzą :)

Tak jak napisał bossk, karta ma służyc dużo więcej niż pół roku, to mój pierwszy tak zaawansowny układ graficzny, zawsze zadowalałem się średnimi detalami. Skoro budżet wyjątkowo pozwolił to postanowiłem nie oszczędzać i kupić raz a dobrze. Oby przysłana karta była sprawna, wtedy nie wątpie że będę zadowolony :)

EDIT:

Zapomniałem dodać - dziękuje WSZYSTKIM za udzielone rady i wyrażone opinie :) temat mógłby jeszcze jakiś czas być otwarty, podzielę się wrażeniami i może ktoś napisze jeszcze jakąś cenną uwagę na temat już użytkowania R9 280x

Edytowane przez Wojek
  • Popieram 1