Skocz do zawartości

[MULTI] Mafia - seria

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść

Recommended Posts

co to znaczy na max? Można włączyć opcję AA w grze a w sterownikach karty właczyć AAx2/AAx4/AAx8. W każdym razie na procku 4ghz (niezaleznie czy 2 czy 4 rdzeniowym), 4gb ram i na radeonie 4890 po OC jest 62fps w teście w rozdzielczości 1650x1080 (bez AA i Apex). AA jest strasznie wymagające i z nim AAx2 już tylko 35.5fps średnia.

Zmieniając opcje w grze i odpalając benchmark nalezy pamiętać by zrestartować grę bo ta i tak odpala benchmark ze starymi ustawieniami (przynajmniej tak jest w przypadku AA)

Gra sama też nazywa rzeczy po imieniu i przy randze D, czyli np. 35.5fps zaleca zmanę ustawień, grę w średnim 59fps nazywa grą bez większych problemów, tak więc prosze o wypowiedzi/ustosunkowanie się osób którę twierdzą, że ludzkie oko nie widzi różnicy powyżej 25klatek :wariat:

co to znaczy na max

Max to znaczy max. Wszystkie ustawienia graficzne gry poza APEX na full.

ale włączenie AA w grze przy ustawieniu w sterownikach karty AAx2 nie bedzie max, łapiesz? Bardziej max będzie zablowanie w sterownikach filtrowania anizotropowego na x8 a w grze ustawienie go na x16? Max to nie jest max tego co sobie w w grze ustawisz.

Gra sama też nazywa rzeczy po imieniu i przy randze D, czyli np. 35.5fps zaleca zmanę ustawień, grę w średnim 59fps nazywa grą bez większych problemów, tak więc prosze o wypowiedzi/ustosunkowanie się osób którę twierdzą, że ludzkie oko nie widzi różnicy powyżej 25klatek :wariat:

Mam wrażenie, że te zalecenia uzyskiwane po benchmarku są nieco naciągane. Z wynikiem 49 fps (średnio) dostaję chyba C (chodzi bez większych problemów). No proszę was, prawie 50 klatek to idealnie płynna animacja jak dla mnie a gra mi mówi, że sprzęt ledwo daje radę.

I kończmy wać panowie temat relatywizmu w zakresie płynności animacji. Normalne, że każdy ma inny fetysz i jeden musi mieć 60 fps a ja pośmigam przy 30 i też będę zadowolony (albo wyłączę wióry i okruszki i tyle), choć zgadzam się z opinią, że lepsza płynność przy skromniejszej (niewiele) grafice, niż fajerwerki i szarpana animacja. Każdy ustawi sobie jak lubi i jak mu sprzęt pozwala

Najlepsza metoda:

1. Bierzesz Thunderbolta z garażu

2. Jedziesz jak najdłuższą trasą przez most, chodzi o jak najdłuższy "rozbieg"

3. Rozpędzasz się jak możesz i patrzysz na prędkościomierz - ciut ponad 100 mph to niecałe 180 km/h

4. Jedziesz do warsztatu

5. Naprawiasz wóz i tuningujesz silnik i zawieszenie

6. Przejeżdżasz przez most, mając wcześniej jak najdłuższy rozpęd

7. Ciśniesz ile możesz i zatrzymujesz się bezawaryjnie na czerwonej ścianie "Demo Limits" - przy moim rekordzie było prawie 120 mph na liczniku

8. Wracasz do garażu i sprawdzasz wynik

Jak przeczytałem na forum 2K, najwyższa prędkość to 193 km/h.

Ktoś nie widział różnicy między jednostkami metrycznymi i brytyjskimi. Licznik pokazuje zawsze w milach, ale w garażu są statystyki w wybranych jednostkach.

Znalazłem Ciekawostkę hihi otóż:

Bawiłem się z policją ukradłem im nawet thomsona po czym, zacząłem również strzelać do tych gangsterów a więc postanowiłem ukryść się gdzieś przed glinami i tymi gansterami.Postanowiłem wbić się do sklepu z odzieżą.Stamtą prowadziłem ogień z thomsona.Wszystko ładnie, wyrżnąłęm wszystkich zmieniłem ubranie aby być"incognito".Po czym znowu zacząłem z policją i postanowiłęm wrócić do tego samego sklepu myśląć sobie jak to fajnie się z tej pozycji wyrzynało wrogów.A więc wracam traktuje drzwi "z buta".I co?Widzę dwóch policjantó przesłuchujących sprzedawczynie.Gdy się wbiłem do sklepu panna krzyknęła"that`s the guy.Zdązyłem wyjąć shotguna i zabić jednego ale drugi mnie ubił.Radość po ujrzeniu tej sytuacji bezcenna.Jestem pewny teraz na pewno zamawiam grę.!

http://img697.imageshack.us/gal.php?g=mafia22010081619502517.png