mynameisBON 338 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam, poszukuję projektora, do zrzucania grafik w tym również poza domem, głównie w celu wyłapania odpowiednich proporcji projektu - jednak im lepsze odwzorowanie (detale) tym lepiej. - będzie wykorzystywany poza domem (np elewacje), więc musi posiadać możliwośći innego zasilania niż z gniazdka. - w miarę dobrze zrzucać obraz na duże powierzchnie np ścianę 5x4m lub więcej - czytałem, że niektóre mogą dać duży obraz z małej odległości od ściany - mile widziana funkcja. - praca bez konieczności podłączania laptopa Nie mam limitu ceny, po prostu im taniej tym lepiej. Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 hmm, jedyne co mi z miejsca przychodzi na myśl to Sim2 M.150S, ale nie ma wszystkiego, czego potrzebujesz, rozejrzę się jeszcze Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dzięki. Ja głównie natrafiałem w polecanych na Philips PicoPix 3610, Philips PicoPix 3410, INFOCUS IN104, Acer C205 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 to jeszcze jedno pytanie, co jest ważniejsze - jasność i jakość obrazu czy mobilność i możliwość pracy z baterii? edit: ok, w każdym razie widzę dwa rozwiązania - tzw kieszonkowy projektor, tu 3M MP180 byłby w sam raz (ale zobacz inne z serii MP/MPro), lub normalny, mobilny projektor, tu wspominany Sim2 raczej nie ma konkurencji niemniej należy mieć na uwadze, że rozwiązania mobilne, a szczególnie kieszonkowe, są przede wszystkim małe i lekkie, dobrze by było się takim trochę pobawić przed zakupem, żeby nie okazało się, że świeci słabo czy to, czy tamto http://solutions.3mpoland.pl/wps/portal/3M/pl_PL/PocketProjectors/HomePage/2/MP180/ http://www.sim2.com/home/en/content/m150s 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Trudno powiedzieć ale chyba mobilność ważniejsza. Malując na mieście bede musial sobie jakoś poradzić bez pradu. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 w takim razie oferta M3 to będzie to, teraz zostaje umówienie się na jakąś prezentację w sklepie/salonie i dobór najbardziej odpowiedniego modelu, IMO albo MP180 albo MP220 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Nie za bardzo widze, gdzie dostane projektor marki 3M, moją uwagę przyciągnął z kolei Acer C205 -150 lumenów. Ten sim2 jest faktycznie niezły ale z tego co widze nie jest na baterie. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 szkoda tylko, że acer nie podaje żadnych szczegółów na temat owej baterii, w ogóle producent (jak i cały ten koreańsko-tajwańsko-chiński syndykat) dość średni także byłbym ostrożny, Sim2 nie ma baterii Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam okazję nabyć nowy V11H44704-Epson EB 420 za 300 euro. Jednak problem to mobilność. Wiem, ze w dobrej cenie również dostępny miałbym 3M MP410, 300 lumenów-pytanie jak sie sprawi poza domem.Może ktoś posiada takowy/podobny sprzet? Edit: Gdyby była możliwość podłączenia tego epsona pod zapalniczkę w aucia byłoby to jakieś rozwiązanie. Okazalo sie, ze zaszla pomyłka i w cenie 300 euro jest InFocus IN112A. Ktos tu zagląda jeszcze? Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez mynameisBON Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 drogo one chodzą po 1k, zresztą nie bez powodu Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Ten 3M mam nadzieje, że dostanę po i nieco niższej cenie niż rynkowa, o ile sprosta wymaganiom. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez mynameisBON Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts