Gornik Steve 218 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Panowie, jak najlepiej odkleić ten znaczek nie uszkadzając obudowy albo uszkadzając ją w jak najmniejszym stopniu ? Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Suszarką. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Ok, a nie zdeformuje ona plastikowego frontu budy? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17836 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Z wyczuciem, podgrzewaj i odklejaj. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Dobrze, chyba mam sposób. Jako że paluch się szybciej przypiecze od plastiku, to będzie pełnił rolę czujnika ciepła. A czym zmyć pozostałości po kleju? Zwykła woda wystarczy? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17836 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Nie wiem czy benzyna ekstrakcyjna nie uszkodzi Ci plastiku, ale łatwo schodzi klej. Na początek spróbuj wodą z mydłem może. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
shifted 25 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 denaturatem klej zmyj, albo na początek jakimś płynem do mycia okien z alkoholem. Troche szorowania ale tez dziala a juz bardzo dobrym sposobem jest psiknięcie prontem i zostawienie na ~20 minut, wtedy klej moknie i schodzi bardzo latwo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts