Piotr_sw3 0 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam od jakiegos roku zacząl mi się przycinac laptop na przegladarce (chrome) nie jest to wina przegladarki bo mam nowy model ( bebechy slabsze ) i sie nie zacina nic, a tu jak you tube jest wlaczone i do tego cos tam robie ma sciny co 2/3 miesiące robie formata bo pozniej zamula i mnie to denerwuje, jak myslicie moze to byc wina dysku twardego czy procka ? dysk moge kupic NOWY, natomiast procka juz sie nie da nie produkuja takich zabytkow intel core 2 duo cpu t5800 2 ghz (dwa rdzenie ) na allegro sa tylko uzywki ale to tez moze byc zjechany, a dysk Hitachi pewnie sata 2 to mozna byloby kupic nowy ktos pomoze jakies rady ? Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej wątpię żeby była to wina procesora. Możesz kupić dysk SSD (jeżeli jest miejsce na zamontowanie go i pieniądze). Ile masz ramu ? Jakie masz temperatury (pod obciążeniem, w grach i w bezczynności) ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
barylaxp 31 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Bolączka technologiczna... Cytuj Link to post Share on other sites
Piotr_sw3 0 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 temp. w stresie normalnie (tylko przegladarka z jedną kartą karta graf 64 58 dysk 39 39 procek 74/77 50 posiadam 4 gb ddr 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Może przydało by się zamienić ram ddr2 na ddr3 ? Już jest w obiegu ddr4 ale chyba na razie takiej nie potrzebujesz. Temperatury są dobre. Tylko dysk 39 stopni w pełnym obciążeniu i bez obciążenia? Coś tu nie gra. Zobacz jeszcze wykorzystanie procesora, karty graficznej, ramu i dysku w bezczynności (takiej prawdziwej, bez przeglądarki). Mojej siostrze zdarzył się pewien przypadek: ni skąd, ni zowąd laptop zaczął się ścinać. Okazało się,że partycje były coś źle zrobione. Spróbuj u siebie pozostawić domyślnie albo jakoś inaczej pozamieniać. Poza tym spójrz na ten temat : http://forum.benchmark.pl/topic/126970-problem-z-laptopem-przycinający-się-system/ - przetestuj laptopa tymi programami. Może właśnie masz nieaktualnie/złe sterowniki ? Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Kac2per1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Piotr_sw3 0 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) a bedzie pasować ddr 3? w ten moj slot ? generalnie to srednio mi to potrzebne , bo w nowe gry i tak nie zagram, jedynie czasem zalącze heroes 6 czy minecraft zaraz sprawdze w spoczynku temp i dzieki za odpowiedz, w ogole w spoczynku teraz pisze posta i czasem zacinają się literki napisze zdanie i dopiero się pojawią Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Piotr_sw3 Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Popróbuj te rzeczy które ci napisałem (post #2 i #5). Czy będzie pasować ram ddr3 to nie wiem. Sprawdź czy twoja płyta główna ,,przyjmie" ddr3. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
barylaxp 31 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 nie obsluzy ddr3 na 101% moze nalazl bym cos z core 2 duo p8100? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts