barylaxp 31 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 no nie wiem. pewne źródło jest na gwarancji producenta, a nie sklepowej. no tak chlodzenie napewno lepsze. msi i lenovo to nawet nie ma porównania co do tych CLEVO. p151sm ma brak podświetlenia klawiatury Chlodzenie cpu alu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
oskarsom 14 Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Patrzcie. Dzisiaj rano znalazłem taką promocję. http://allegro.pl/show_item.php?item=4487831665&sh_dwh_token=d0b6dd74a8394345128e20d296cb1c5e Wyposażenie takie jakie chciałem i dorzucają dysk SDD Kingstona 120GB. To praktycznie eliminuje problem 5400 obrotów, które służyłyby jedynie jako magazyn danych, do których nie potrzebuję szybkiego dostępu, a napęd bym sobie dokupił. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez oskarsom Cytuj Link to post Share on other sites
barylaxp 31 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 okey. dobra propozycja ale w dalszym ciągu jest to sprzęt jednorazowy i gorący bez możliwości rozbudowy z restrykcyjnymi warunkami gwarancji 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 @up jednorazowy, restrykcyjne warunki.. Jasne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
barylaxp 31 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 a może Lenovo pozwala na swobodny dostęp do wnętrzności ta i serwis sklepowy do tego. a o upgrades zapomnij. zjara sie szybciejB) 2 Cytuj Link to post Share on other sites
oskarsom 14 Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Panowie, ale mi upgrade szczerze wisi i powiewa Ani nie zamierzam niczego podkręcać, ani wymieniać po jakimś czasie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 A widziałeś 17" Asus'a G750 ( z wyprzedaży lub nówka) i 15" ASUS'a G550JK ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
barylaxp 31 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 to zmienia postać rzeczy. bierz asus. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
oskarsom 14 Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Ta 15,6" wygląda genialnie, ale ma GTX 850. Mój minimalny warunek to GTX 860. Jest chyba znaczny skok między tymi kartami. Reszta wyposażenia klasa. Gdyby robili Clevo z takim designem to nikt by mnie nie musiał do niczego przekonywać. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Różnica między tymi kartami to jakieś 15-20%. Zawsze możesz te 10-15% podkręcić a wtedy różnica jest bardzo mała. Nie mam więcej propozycji. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
oskarsom 14 Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Nie znam się na podkręcaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Up@ Ja też. I co z tego ? Kiedyś się nauczę, ty także możesz. Poza tym jest wielu informatyków którzy zrobią to za ciebie za 20-30 zł więc ... nie widzę problemu. Ale czy tego chcesz ? Rób jak uważasz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
barylaxp 31 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 ja juz się w tej kwestii nie wypowiadam... decyzja należy do kupujacego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Podkręcanie na lapku? Zazwyczaj się nie da/bardzo niski zakres. No i OC = wyzsze temperatury. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Zazwyczaj się nie da/bardzo niski zakres. Tak masz rację - zazwyczaj. Nie da się podkręcać grzejników ale te laptopy to nie grzejniki. Mają bardzo dobre temperatury (mówimy to o Clevo i Asusie) a podkręcić trzeba zaledwie 10-15% - to nie tak dużo. Ostateczną decyzję i tak musi podjąć właściciel laptopa więc ... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-VSS- 29 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Tak masz rację - zazwyczaj. Nie da się podkręcać grzejników ale te laptopy to nie grzejniki. Mają bardzo dobre temperatury (mówimy to o Clevo i Asusie) a podkręcić trzeba zaledwie 10-15% - to nie tak dużo. Ostateczną decyzję i tak musi podjąć właściciel laptopa więc ... może prościej będzie jak uwarunkujemy do tego jaki GPU i Jaki producent laptopa, bo GT850 można o ile jest taka potrzeba podkręcić lekko bez GSOD niemal ze w każdym laptopie lecz jak jest granica plynnosci na stokowych zegarach to OC nie poprawi stanu rzeczy, ale przy topowych kartach graficznych najprzyjaźniejszy laptop do podkręcania będzie G750 bo ma najlepsze chłodzenie i zapas na swobodne 1.2GHz dla GTX880M; przykładowo materiał z GTX880M : pozdrawiam VSS 1 Cytuj Link to post Share on other sites
oskarsom 14 Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Damn. Żebym mógł gdzieś dotknąć Clevo. To będzie też laptop na studia, a ja dużo piszę na komputerze. Cytuj Link to post Share on other sites
-VSS- 29 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 wszyscy sprzedawcy są zobowiązani do przyjmowania zwrotów jeżeli produkt został nabyty na odległość a odbiorca jest osoba prywatna , jest to nawet prawnie uregulowane.ale może sie tez okazać ze nabyłeś produkt Clevo od osoby prywatnej to będzie ciężko z dokonaniem zwrotu. jeżeli nie masz w pobliżu sklepu to pozostaje zakup przez internet może akurat się przekonasz do produktu ewentualnie dokonasz zwrotu jak coś cie nie będzie odpowiadać 1 Cytuj Link to post Share on other sites
oskarsom 14 Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Dobra. To ja już zdecydowany jestem na Asusa. Jeśli możecie to wyjaśnijcie mi tylko jaka jest różnica między GL550JK, a G550JK. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Asus'a GL550JK nie widziałem na polskim rynku (tylko zagraniczne) a G550JK jest przeznaczony w większości na polski rynek. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rajben 20 Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) wszyscy sprzedawcy są zobowiązani do przyjmowania zwrotów jeżeli produkt został nabyty na odległość a odbiorca jest osoba prywatna , jest to nawet prawnie uregulowane.ale może sie tez okazać ze nabyłeś produkt Clevo od osoby prywatnej to będzie ciężko z dokonaniem zwrotu. Nie wszyscy sprzedawcy, tylko firmy, w przypadku osoby prywatnej zależy to tylko od jej dobrej woli. Chyba, że oszuka podczas sprzedaży, to wtedy inna bajka jest. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez rajben 1 Cytuj Link to post Share on other sites
oskarsom 14 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 No i rozwiązane. Poszło zamówienie na ASUS G550JK. Dzięki za wszystkim za pomoc. Widziałem go dzisiaj w MediaMarkt i przekonałem się, że to dobry wybór. Klawiatura jak na laptop jest wyśmienita. Prawie tak wygodna jak moja obecna przy PCcie. A matryca po prostu palce lizać. Świetne odwzorowanie kolorów i kontrast. Do tego jakość wykonania na wielki plus. Plusy również dla wszystkich pomagających Zobaczymy jak będzie się sprawował w biegu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts