burak230 0 Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam mianowicie mam taki problem komputer odpala się normalnie ładuje się Windows itd. ale gdy odpalę grę i pogram z 10 min czasami nawet 5 wygasa mi monitor i komputer się resetuje po czym są takie 3 krótkie piknięcia i nic się nie pojawia jak wyłączę komputer po wciśnięciu przycisku na obudowie i włączę go jeszcze raz komputer się uruchamia normalnie i wchodzi do Windows . Co to może być bo troszkę mnie to denerwuje bo w nic nie mogę sobie zagrać . Dodam do tego że jak jestem w Windows i oglądam film itd to komputer chodzi normalnie i nic się nie dzieje . Cytuj Link to post Share on other sites
philips 78 Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Tutaj masz stronę, na której opisane są różne piknięcia dla poszczególnych biosów. Click! (tabelka po prawej stronie "BIOS Beep Codes") Cytuj Link to post Share on other sites
burak230 0 Napisano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 a pod jaką patrzeć bo mam płytę ASUS P5KC ? Cytuj Link to post Share on other sites
kmack 0 Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Pewnie coś się przegrzewa. Najpierw odkurz komputer wewnątrz. Jak to nie pomoże to trzeba zdjąć radiator z procesora i wymienić pastę, może to samo z kartą graficzną. Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Wgraj sobie program everest i posprawdzaj temp i nam napisz jakie masz Cytuj Link to post Share on other sites
adbacz 0 Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Wejdź do BIOSu i napisz jaką nazwe znajdziesz: Phoenix, AMI, Award. Dokładnie opisz te dzwięki, krótkie, długie wysokie niskie. Ściągnij Ceretemp i jakiś program testujący procesor, może być nawet Orthos, włącz oba na raz i zacznij testować procesor, sprawdzaj temperatury. Czekaj dopóki Ci się komputer nie wyłączy chyba, że zobaczysz jakieś wartości powyżej 80. Wtedy wyłącz orthosa i napisz który to czujnik z Coretemp. Cytuj Link to post Share on other sites
burak230 0 Napisano 31 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 sprawdziłęm w everescie temperatury i nic się nie przegrzewa Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 zrób zworke czy wyciagnij baterie na parenaście minut... Cytuj Link to post Share on other sites
ADRIAN_089 1 Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Ja kiedyś też coś takiego miałem przyczynom takiego zachowania komputera był zepsuty zasilacz. Spróbuj odpalić jakiś program typu 3D Mark mi się wyłączał po jakiś 10 - 15 sekundach. Cytuj Link to post Share on other sites
burak230 0 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Adrian_089 faktycznie miałeś racje wymieniłem zasilacz i teraz wszystko chodzi normalnie . Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Zaczynam mieć wątpliwości, że to właśnie dlatego sprzęt mi się wiesza nawet w idle. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts