politan 0 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam ! Poszukuję karty dźwiękowej i głośników. Na całość mogę przeznaczyć 400 do 500 zł maksymalnie. Im mniej tym dla mnie lepiej . Głównie słucham muzyki i oglądam filmy no i czasem zagram w coś ale to nie jest priorytet. Głośniki tak naprawdę nie mają dla mnie znaczenia. Toleruję od 2.0 przez 2.1 na 5.1 kończąc. Czekam na propozycje . Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Proponuję Asus Xonar DS + Microlab Solo 4C Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Olej dzwiekowke i kup Microlaby solo 3c. Mp3 to kosza, sciagaj flac. Cytuj Link to post Share on other sites
politan 0 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Kurcze głośniczki fajne lecz... Za duże. 3C niestety są ogromne wręcz a 4C już lepiej ale chciałbym je postawić na biurku a przy tych wymiarach to niemożliwe. --update-- A co sądzicie np. o Microlab'ach FC-660 i do tego dobra dźwiękówka ? Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Powiem Ci tak - na Microlabach solo 3c, podczas sluchania muzyki w formacie flac, nie slychac zadnej roznicy miedzy dzwiekowka zintegrowana i oddzielna. Cytuj Link to post Share on other sites
politan 0 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 No możliwe ale tak jak piszę. Nie mam nawet gdzie ich upchnąć. Potrzebuję coś mniejszego niestety. Co powiecie na Microlab'y FC-530 lub FC-660 ? Cytuj Link to post Share on other sites
KuliG 1 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Powiem Ci tak - na Microlabach solo 3c, podczas sluchania muzyki w formacie flac, nie slychac zadnej roznicy miedzy dzwiekowka zintegrowana i oddzielna.Aż tak do du*y są te głośniki ? Uwierz, że różnica będzie i to spora, a zwykła integra nie jest w stanie odtworzyć brzmienia flaca, przez co kompresja bezstratna traci sens... Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Kupilem te karte: http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... bia_a.html Roznicy na tyle duzej nie ma w stosunku do integry, zeby placic dodatkowe ponad 200 zl. Mam rozum i sam potrafie wyrobic sobie opinie. Nie polegam jak wy na opiniach z internetu, gdzie jeden baran bezmyslnie powtarza za drugim - "kup Xonara, inaczej beda graly do niczego". Kupilem, i gdzie kolezko jest ta obiecywana jakosc? Do przetestowania mam EM-U. Moze kiedys znajde czas, to napisze. Na razie jednak, SOLO 3C sa na tyle dobre, ze z byle integra generuja ladny dzwiek. Cytuj Link to post Share on other sites
marcel93 0 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 No nie wiem czy byłoby bez różnicy. Ja słyszę różnicę między komputerem a jakimkolwiek odtwarzaczem na tych samych słuchawkach. Słyszę różnicę między flac a mp3 320kbs na integrze i jakichkolwiek słuchawkach powyżej 100 zł. To, że nie słyszysz różnicy między integrą a zewnętrzną kartą dźwiękową to tylko wina tego, że masz kiepski słuch albo mało wyrobiony. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Jak ktoś ma dobry słuch to usłyszy nawet różnice w dźwięku pomiędzy standardowymi sterownikami karty muzycznej a tymi z lepszego modelu (np. tak jak u mnie Audigy SE@X-Fi Xtreme) a co dopiero miedzy integrą a Xonarem... Cytuj Link to post Share on other sites
politan 0 Napisano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Dobra kartę już będę miał. Myślę, że Asus Xonar DX/XD będzie dobrym wyborem. Teraz pozostaje kwestia doboru tych głośników. Solo 3C odpada bo rozmiar. Co powiecie o Mircolab'ach FC-530 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Ew. Geniusy http://allegro.pl/item1168523022_genius ... ancja.html lub nowe SP-HF1800A Cytuj Link to post Share on other sites
politan 0 Napisano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Które będą lepsze ? Jak się spisują te SP-HD1800A bo są tańsze. I jak oba te produkty mają się do Mircolab'a FC-530 Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Tutaj coś na temat Microlabów http://forum.purepc.pl/Audio-f63/Microl ... 91626.html Geniusy mają większą moc, a Microlaby bedą mieć mocniejsze basy. Sam mam Microlaby Solo 7c i polecam głośniki tej firmy. Wybierz te które ci bardziej odpowiadają. Cytuj Link to post Share on other sites
politan 0 Napisano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Chciałbym głośniki, które ładnie brzmiały by w filmach również a czytam o tych SP-HD1800A i podobno sprawdzają się tylko w muzyce dobrze (no w sumie 2.0). Te Microlaby mnie zainteresowały i czytałem o nich i ponoć dobrze się sprawdzają no ale są droższe o 100 zł od tych Genius'ów. Ciężki wybór . A może macie jeszcze jakieś propozycje ? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Plastik ale firma dość dobra http://allegro.pl/item1158673717_logite ... pilot.html Cytuj Link to post Share on other sites
politan 0 Napisano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Czytam o tych Z-3E i ludzie mówią że podobno subwoofer dudni strasznie (a tego nie lubię). Jestem na razie nastawiony na te Microlaby. Podobno strasznie dobrze grają a subwoofer nie dudni (fanom techno może przeszkadzać ale mnie nie ). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts