marsus90 0 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Cóż.... 1. Kwota jak wyżej - do 2500 zł. 2. Jak najmniejszy - do 14". 3. Wielozadaniowy, aczkolwiek będąc zapalonym graczem, wymagałabym, żeby pociągnął zarówno te mniej, jak i bardziej wymagające tytuły - w tym Battlefield, Far Cry, Silent Hill, Sim City 5 - najchętniej minimalizując ilość zacięć 4. Użytkowanie głównie w domu. (przy czym "głównie" =/ "tylko") 5. Brak wymagań specjalnych. 6. Czarny jest uniwersalny i tego się trzymam. Stalowy a'la Macbooki też może być, ale biały, czy różowy zdecydowanie odpada. 7. System operacyjny - z, czy bez? Zależy od ekonomii. Wybiorę opcję, która bardziej się opłaca. (ale wszystko byle nie Vista!) 8. Brak własnych propozycji. Jestem studentką prawa, nie informatyki. Wymagania przedstawiłam w sposób, mam nadzieję, dość jasny. Teraz zostaje mi tylko prosić o radę Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Polecam Dell Vostro 5470. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bortolomeo 166 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Ja z kolei skłaniałbym się ku ASUSowi z i3 ulv i GT840 - karta graficzna jest sporo lepsza od okrojonej GT740, która siedzi w Vostro. Poza tym laptop dobrze wykonany. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Up@ Wiesz jaka jest realna (nie ,,na papierze") wydajność tego procesora ? Ok. 1,3 GHz - to bardzo mało. Myślę,że ten procesor będzie zaniżał wydajność karty graficznej więc ... wychodzi na to,że oba laptopy są w pewien sposób porównywalne. Cytuj Link to post Share on other sites
Bortolomeo 166 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Nie sądze, że w jakikolwiek sposób będzie zaniżał wydajność GT840. Zawsze można dorzucić do i5 ulv - KLIK. Tu na pewno nie będzie problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Laster 3 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Jeśli 15 cali również wchodzi w grę warto jest sobie zerknąć na ten Dell: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/8696838 i7 8gb ram radeon 8850m oraz bardzo wytrzymała bateria - będzie cI lekko trzymała ponad 10 godzin No i wykonanie jest solidne. Aluminiowa obudowa. Nie jest również ciezki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts