studencki 2 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Siema To tak w głośnikach jest zasilanie tj. wszystko się pali nic nie mruga, wszystkie kable są dobrze podłączone, ale gdy puszczam muzykę to nic się nie dzieje jest cisza ;/ Podłączałem głośniki do karty dźwiękowej (x-fi extreme music) kablami analogowymi i kablem cyfrowym i nic. (sterowniki mam ze strony creative) Jak również podłączyłem głośniki do płyty głównej i też nic ;/ Czasami na panelu sterownia do tych głośników gdy duszę input do (zmiana wyjścia dźwięku tj optical, direct lub coax ) cały czas pisze mi detecting ... Jak napisałem nie wyraźnie to napiszcie to zmienię ;d ale jestem zdenerwowany. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Suncho 0 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 witam...mam taki sam zestaw i nigdy nie mialem problemow.....wygląda na to ,ze uszkodzony jest ten maly mini amplitunerek sterejuący i rozdzielający sygnal do subwoofera...zglos na gwarancje Cytuj Link to post Share on other sites
studencki 2 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Sory ze tak pozno ale widzialem ze nikt nie odpisywal ;d To tak da sie to jakos naprawic u elektryka ?? bo caly karton wyrzucielm juz jakis czas temu ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 jeśli masz na gwarancji to nie ma co się chrzanić kupujesz pudło na allegro za 20 zł i na gwarancje, mi monitor przyjęli bez pudła ale to był Asus Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Do gwarancji nie potrzebne jest oryginalne opakowanie możesz oddać sprzęt bez żadnego pudełka-na własną odpowiedzialność ryzykując uszkodzenia podczas transportu. Jeżeli problem leży tylko w dekoderze nie sądzę aby chcieli cały zestaw, po prostu zapakuj go w inne pudełko tak aby był dobrze chroniony i zanieś do punktu gdzie nabyłeś sprzęt. Ja już kilka razy i w różnych sklepach oddawałem towar w nieoryginalnym opakowaniu i nigdy nie było problemów Ja już od jakiegoś roku użytkuje Z-5500 codziennie i jeszcze mnie nie zawiodły (odpukać). Jeszcze mała rada-próbowałeś całkowicie odłączyć je od zasilania? Czasami to pomaga. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
studencki 2 Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Gwarancja się już skończyła ;/ Ale znalazłem na allegro panel tylko ze o nr PID r818 mój jest r805. Czy jak kupie ten z allegro to wszystko będzie ok ?? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Jak jest po gwarancji to może rozkręć go i zerknij-może coś poszło co dasz rade naprawić. A z tym numerem to jest problem bo nie wszystkie pasują-jest kilka, które pasują do siebie z niekompatybilnymi może być kilka problemów. Moja rada zadzwoń do firmy Logitech podaj numer PID Twoich głosników, powiedz o co chodzia a oni powinni Ci podać numery, które będą działały w połączeniu z Twoim zestawem. Informacje o produktach/Pomoc techniczna: +48-22-854 11 51 (numer do Logitech Polska) Lub po prostu zanieś go do jakiegoś fachowca, który zajmuje się takimi rzeczami, może coś poradzi na to... Cytuj Link to post Share on other sites
snytho 0 Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Kolego, jeśli rozkręcisz panel (2 imbusy, 4 śruby) i spojrzysz na płytkę od strony enkodera (potencjometra) powinny być dwa układy Cirrrus Logic. Przejedź palcem po tym mniejszym, poczujesz wybulwienie (te układy lubią wystrzelić). Jeśli chcesz mogę Ci taki panel naprawić odpłatnie (wymieniając układ i likwidując przyczyne jego wystrzelenia) udzielając oczywiście gwarancję na usługę. Jeśli byłbyś zainteresowany usługą -> wal PW. Pozdrawiam, Snytho Cytuj Link to post Share on other sites
Dzemek85 0 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Hejka student wiem że teraz jest 2017 a twój post jest z 2010 choć teraz ja się znalazłem w tej samej sytuacji co ty wtedy Od paru dni pokazuje mi detecting na coax i optical chociaż po paru minutach pokazuje już digital ale i tak nie ma dźwięku ani przez Playa ani z kompa W Playu jadę na optical a z kompa jadę na coax. Zostawiam tobie mojego maila bellinge72@gmail.com i bardzo potrzebuje twojej pomocy jeżeli rozwiązałes ten problem chciałbym wiedzieć co gdzie i jak mam zrobić teraz w 2017 może już dziadkiem jesteś i nie pamiętasz hehe ale nie wiem w każdym bądź razie odezwij się do mnie jak pamiętasz jak naprawić logitech z 5500 Siema To tak w głośnikach jest zasilanie tj. wszystko się pali nic nie mruga, wszystkie kable są dobrze podłączone, ale gdy puszczam muzykę to nic się nie dzieje jest cisza ;/ Podłączałem głośniki do karty dźwiękowej (x-fi extreme music) kablami analogowymi i kablem cyfrowym i nic. (sterowniki mam ze strony creative) Jak również podłączyłem głośniki do płyty głównej i też nic ;/ Czasami na panelu sterownia do tych głośników gdy duszę input do (zmiana wyjścia dźwięku tj optical, direct lub coax ) cały czas pisze mi detecting ... Jak napisałem nie wyraźnie to napiszcie to zmienię ;d ale jestem zdenerwowany. Pozdrawiam Hejka student wiem że teraz jest 2017 a twój post jest z 2010 choć teraz ja się znalazłem w tej samej sytuacji co ty wtedy Od paru dni pokazuje mi detecting na coax i optical chociaż po paru minutach pokazuje już digital ale i tak nie ma dźwięku ani przez Playa ani z kompa W Playu jadę na optical a z kompa jadę na coax. Zostawiam tobie mojego maila bellinge72@gmail.com i bardzo potrzebuje twojej pomocy jeżeli rozwiązałes ten problem chciałbym wiedzieć co gdzie i jak mam zrobić teraz w 2017 może już dziadkiem jesteś i nie pamiętasz hehe ale nie wiem w każdym bądź razie odezwij się do mnie jak pamiętasz jak naprawić logitech z 5500 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Panel umarł. Jak znajdziesz jakiegoś chętnego to może go wskrzesi a roboty przy tym trochę jest Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts