davv1882 86 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Hej wszystkim Zamierzam zmienić obudowę komputera, ale nie wiem co wybrać. Zależy mi na wielkości i designie. Upatrzyłem sobie NZXT Phantom 410 (lub wersję Big Tower czyli zwykłego Phantoma). Jest coś o ładnym designie w podobnej cenie (lub tańszego, a może bardziej funkcjonalnego i lepiej wykonanego?). Pozdrawiam Edytowane 25 Lipca 2014 przez davv1882 Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Ja od siebie mogę polecić Fractal Design Define R4, buda świetnie wykonana, wygłuszona przy czym temperatury nie wiele się różnią od zwykłem nie wyciszanej obudowy, posiada oryginalnie 2 wentylatory 140mm które na 7v są ciche i wydajne, zarządzanie kablami to bajka. Z czystym sumieniem polecam Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Są jeszcze jakieś obudowy godne uwagi? Ten Fractal nawet nawet, Ale być może jest coś lepszego lub równie dobrego? Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 A no właśnie, podaj specyfikację komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Witaj, Jest coś o ładnym designie ładny design to pojęcie względne . Co powiesz na NZXT H440? Ja osobiście bym jej nie wziął ze względu na brak zatok 5.25 cala, lecz jeśli Ci to nie przeszkadza, jest to propozycja godna uwagi. Ewentualnie jej większa siostra - H630. Jeśli Fractal przypadł Ci do gustu, możesz także rzucić okiem na Define XL R2. Cytuj Link to post Share on other sites
DragonBite 2 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Fractal arc 2 midi, gelid darkforce, cooler master CM 690 II, Corsair 450D, phanteks enthoo pro było by łatwiej gdybyś podał specyfikacje całego kompa Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Phenom X6 1090T z chłodzeniem Mugen 2 Rev.B. Karta gtx660 Direct Cu II. Planowana zmiana platformy na i5 haswella lub broadwella (z Ka). Warto zaznaczyć, ze mam 2 dyski, a dojdzie SSD . Cytuj Link to post Share on other sites
matekow 88 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Corsair air 540 ciekawa alternatywa Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 W sumie to Define R4 wydaje się w porządku. Jedynie co mnie martwi to jego wymiary. Mój obecny aerocool jest wymiarami podobny, a w środku niestety ciasno. Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Powiem tak, define r4 jest dość duża szczególnie szeroka, ale za to mamy więcej miejsca w obudowie. Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Jak Define R4 jest za mała, to jest też Define XL R2 . Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Polecam ci dopłacić 50zł i kupić sobie porządniejsza obudowę.. Bo tutaj tylko płacisz za firmę.. Jeśli chcesz wypasioną obudowę z stali + okno + filtry to za 500zł możesz już dorwać taką jak np. ja mam Szczerze polecam,, ( dodaj ledy do niej to już w ogóle xD ) NIEKOMPETENCJA Edytowane 30 Lipca 2014 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Hę? W Fractalu płacisz tylko za firmę? W czym jest lepszy ten Aerocool ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Mój ulubiony "argument": "Kup taką jaką ja mam, żebym się poczuł fajny" Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Chyba nic lepszego nie miał i dlatego poleca Aerocoola . Jeśli chcesz wypasioną obudowę z stali + okno + filtry O sheeit, to Fractal z czego jest? Z kartonu? Ech, od 12 maja żyję w błędzie, że moja Define jest stalowa... Tak samo wciąż żyję w błędnym przekonaniu, że R3 ma filtry. To nie wiem, co to za siateczka, którą co tydzień pieczołowicie czyszczę. A okno kosztuje raptem 80(?) zł, więc to nie jest majątek . Edytowane 30 Lipca 2014 przez krzesuo Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Nie kompetentny to jedynie jest moderator tego działu {Sid Vicious}. Dając mi warna za bardzo dobry wybór w przedziale cenowym. Po pierwsze mózgu chyba mogę tak do ciebie mówić skoro piszesz o kompetencjach ludzi. Davv1882 poszukuje jak napisał w swoim poście obudowy która będzie stylowa i duża, po za tym miał już styczność z AreoCoolem tak wiec proszę Cię wróć do mamy i jej pociskaj takie kompetencje O sheeit, to Fractal z czego jest? Z kartonu? Ech, od 12 Wystarczy użyć czegoś ( czego chyba nie posiadasz również ) i przeczytać na stronie z czego jest wykonana Wykonana jest z wytrzymałej stali SECC 0.8/1 mm. od 12 maja żyję w błędzie, że moja Define jest stalowa Twoja Delfia jest plastikiem połączonym z aluminium nie ma nic wspólnego z stalą Edytowane 30 Lipca 2014 przez XtreLu Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Nie kompetentny to jedynie jest moderator tego działu {Sid Vicious}. Dając mi warna za bardzo dobry wybór w przedziale cenowym. Ty żartujesz? Ten twój AeroColik nie ma stardu do podanej wyżej obudowy która jest Define R4. AeroColl to jest zwykła "plastikowa zabawka" przy jakości FractalDesign .AeroCool nie reprezentuje sobą nic poza "Dziwnym designem" który nie każdemu odpowiada, większość modeli nie posiada nawet filtrów przeciw kurzowych. {Sid Vicious} tak wiec proszę Cię wróć do mamy i jej pociskaj takie kompetencje Powinieneś dostać kolejnego warna, ponieważ dostałeś słusznie warna i na dodatek obrażasz bez jakiego kolwiek powodu. Edytowane 30 Lipca 2014 przez Lazer Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Sorry ale te tandetne AeroCoole z ich papierowymi blachami sobie odpuść... xD Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Powinieneś dostać kolejnego warna, ponieważ dostałeś słusznie warna i na dodatek obrażasz bez jakiego kolwiek powodu obrazą było by dalsze kontynuowanie tej dyskusji z wami na forum, miejcie ten plastic-fantastick. I tutaj kończę z wami.(EXPERTAMI OD PLASTIKU) Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Zabrzmiało to tak, jakbyś uważał, że tylko Aerocool jest ze stali. A obudowę o wymienionych przez Ciebie "ficzerach" można mieć sporo taniej. Bo tutaj tylko płacisz za firmę Znajdź mi niemarkową obudowę, która da Ci taką jakość wykonania co Fractal, słucham. Nie mówię, że obudowy FD są najlepsze itp, bo spotkaniu z obudowami Lian Li czy Phanteksa (na żywo, nie w wideorecenzji) miałem ochotę wywalić swoją R3 przez okno, ale miałem też styczność z Aerocoolem i po tym wszystkim jedyna obudowa tej firmy, którą uznaję jest to model S55, na którą z chęcią wymieniłbym Define R3. Reszta to szajs z odpustowym wyglądem. A do tych 400zł FD nie jest złą obudową. Nie ma papierowych blach, front nie ugina się pod naciskiem palca i ogólnie sprawia wrażenie dobrze spasowanej budy. A, jeszcze jedno.... Wystarczy użyć czegoś ( czego chyba nie posiadasz również ) i przeczytać na stronie z czego jest wykonana Licz się ze słowami. Tego typu teksty możesz strzelać kolegom w gimnazjum/liceum/pracy, żeby się dowartościować, bo póki co, swoją postawą pokazałeś brak innej części ciała . Edytowane 30 Lipca 2014 przez krzesuo Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 obrazą było by dalsze kontynuowanie tej dyskusji z wami na forum, miejcie ten plastic-fantastick. Poczytaj se recenzje, fractal jest wychwalany za super jakość i spasowanie poszczególnych elementów, a AeroCool... z resztą sam se poczytaj jakąś recenzje. Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Licz się, koleś, ze słowami. Tego typu teksty możesz strzelać kolegom w gimnazjum/liceum/pracy, żeby się dowartościować. Bo póki co, to swoją postawą pokazałeś brak innej części ciała . Ah taki komentarz krzesuo mogła wysunąć w moją stronę jedynie osoba z silnym bólem du*y siedząca na 10 metrowym palu z drewna. Poczytaj se recenzje, fractal jest wychwalany za super jakość i spasowanie poszczególnych elementów, a AeroCool... z resztą sam se poczytaj jakąś recenzje. A czy ja powiedziałem że Areocool jest najlepszy.? Jak dla mnie jest dobry bo mam już 3 obudowę od nich kolega szukał big towera to mu podesłałem propozycje nie rozumiem waszej dyskusji Edytowane 30 Lipca 2014 przez XtreLu Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Ah taki komentarz krzesuo mogła wysunąć w moją stronę jedynie osoba z silnym bólem du*y siedząca na 10 metrowym palu z drewna. Skończ bo pogrążasz się z każdym kolejnym słowem, te twoje teksty to możesz mówić se w gimbazie lub gdzie tam chcesz, ale nie tu. Edytowane 30 Lipca 2014 przez Lazer Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 @@XtreLu, skończ tę szopkę. Twoje zachowanie jest karygodne. Postępujesz jak rozbestwiony gówniarz, który uważa, że to co ma jest najlepsze. Wyjdź z tego działu i nie zaniżaj poziomu. Cytuj Link to post Share on other sites
XtreLu 3 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 to mój se w gimbazie lub gdzie tam chcesz, ale nie tu. Sobie się pisze tak btw. A czy ja powiedziałem że Areocool jest najlepszy.? Jak dla mnie jest dobry bo mam już 3 obudowę od nich kolega szukał big towera to mu podesłałem propozycje nie rozumiem waszej dyskusji Cytuje jeszcze raz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts