BastiFantasti 2 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Posiada płytę główną Asus M4A89GTD PRO/USB3 i w supporcie tej płyty pisze że procesory fx są obsługiwane ale nie wiem czy bd działał na niej 8350 ponieważ nie ma w spisie a czytałem gdzieś że da radę . Edytowane 25 Lipca 2014 przez BastiFantasti Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Podobno działa z tego co widziałem tutaj jest SS http://postimg.org/image/79ihq8vdh/full/.Chociaż nie zapewniam ,że u Ciebie także zadziała ,może jak ściągniesz najnowszy bios.SS może być fake. Cytuj Link to post Share on other sites
larson 36 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 wersja biosu tylko jedna obsługuje fx Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 niby nieoficjalnie działają fxy przy najnowszym biosie, producent nie podaje tego u siebie, więc jeśli możesz wypróbować czy ci zadziała to nic nie tracisz, jeśli tylko kupno w ciemno to szukaj phenoma II x6 Cytuj Link to post Share on other sites
BastiFantasti 2 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 akurat producent podaje w supporcie że działają tylko nie wszystkie wybrane modele sa . Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 więc ewentualnie zostaje ci zaryzykować lub pehenom II Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel wsparcie ASUS 14 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, Zalecamy stosowanie tylko CPU wymienione na liści kompatybilności. http://www.asus.com/pl/Motherboards/M4A89GTD_PROUSB3/HelpDesk_CPU/ M4A89GTD Pro to była bardzo dobra płyta ale i ona ma swoje ograniczenia. Niestety nie mam tego modelu na testy ale postaram sie podpytać czy FX8350 nie znajduje sie bo były problemy czy po prostu bo ukazał się po zakończeniu wsparcia dla tego modelu. Zawsze należy wykonac aktualizację BIOSu płyty przed zamontowaniem nowego CPU, w tym przypadku jest do BIOS 3027 UPDATE: Potwierdziłem z naszym wsparciem na Tajwanie, socket na M4A89GTD Pro to AM3 a FX-8350 to socket AM3+ jest fizyczna różnica w pinach na gnieździe. Więc pasować nie będzie. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez Pawel wsparcie ASUS Cytuj Link to post Share on other sites
BastiFantasti 2 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, Zalecamy stosowanie tylko CPU wymienione na liści kompatybilności. http://www.asus.com/pl/Motherboards/M4A89GTD_PROUSB3/HelpDesk_CPU/ M4A89GTD Pro to była bardzo dobra płyta ale i ona ma swoje ograniczenia. Niestety nie mam tego modelu na testy ale postaram sie podpytać czy FX8350 nie znajduje sie bo były problemy czy po prostu bo ukazał się po zakończeniu wsparcia dla tego modelu. Zawsze należy wykonac aktualizację BIOSu płyty przed zamontowaniem nowego CPU, w tym przypadku jest do BIOS 3027 UPDATE: Potwierdziłem z naszym wsparciem na Tajwanie, socket na M4A89GTD Pro to AM3 a FX-8350 to socket AM3+ jest fizyczna różnica w pinach na gnieździe. Więc pasować nie będzie. Ale te które są w supporcie będą ? Czyli 8150 i 8120 albo 6350 Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez BastiFantasti Cytuj Link to post Share on other sites
Almuric 1 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam! Miałem identyczny dylemat, czyli ten Asus i pod ten proc... Latałem na forach to tu, to tam, nie zdecydowałem się na eksperymenty... Poprzednio miałem (i nadal mam) Phenoma 965 BE. Ostatecznie zakupiłem nową płytę także Asusa tyle, że pod 990FX i kłopot z głowy, stara miała 3 lata i już najzwyczajniej nie wierzyłem jej;) Procek 8320 siadł mi po godzinie i w zasadzie wyleczyłem się z rozwijania tejże platformy, oczywiście nowa płyta polata jeszcze sobie dłużej ale sens wydawania pięciu stów uważam za chybiony, oczywiście w moich ostatnich doświadczeniach;) Póki co wymiana HDD na SSD (jeśli ktoś nie ma) ma znacznie więcej sensu niż ładowanie w nierozwijaną platformę. Cytuj Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, Zalecamy stosowanie tylko CPU wymienione na liści kompatybilności. http://www.asus.com/pl/Motherboards/M4A89GTD_PROUSB3/HelpDesk_CPU/ M4A89GTD Pro to była bardzo dobra płyta ale i ona ma swoje ograniczenia. Niestety nie mam tego modelu na testy ale postaram sie podpytać czy FX8350 nie znajduje sie bo były problemy czy po prostu bo ukazał się po zakończeniu wsparcia dla tego modelu. Zawsze należy wykonac aktualizację BIOSu płyty przed zamontowaniem nowego CPU, w tym przypadku jest do BIOS 3027 UPDATE: Potwierdziłem z naszym wsparciem na Tajwanie, socket na M4A89GTD Pro to AM3 a FX-8350 to socket AM3+ jest fizyczna różnica w pinach na gnieździe. Więc pasować nie będzie. Fizycznie nie ma przeciwwskazań i 8350 czy 8320 chodzą na tej płycie tylko nie dostały oficjalnego wsparcia. Chyba logiczne że jak 8150 wchodzi w socket to i 8320 wejdzie . Problem jest inny nigdy biosu nie wydaliście i dochodzi do spadków Vcore i spadku Mhz jak dobija do TDP. O porządnym OC można zapomnieć. Bios 3029 normalnie rozpoznaje fx8320/50 i inne z tej rodziny. http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM3/M4A89GTD_PRO_USB3/M4A89GTD-PRO-USB3-ASUS-3029.zip Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez maxforces Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts