Skocz do zawartości

Recommended Posts

Myślę teraz pozbyć się mojego LG G Pad 8.3 i kupić to cudo.

Szkoda tylko że kontroler jest tak drogi i nie w zestawie.

Ciekawi mnie w tej "konsoli" jak będzie wyglądała funkcja streamingu z PC

Edytowane przez ArioX

Steamboy - tylko gry ze steama - kuszące :)

Nvidia Shield - Wszystko co masz na PC, nawet steam - kuszące :)

Tu jest duża rywalizacja, bo:

Steamboy pewnie będzie w różnych konfiguracjach tak jak steam machines, to wyobraźmy sobie, jakby odpalić bardzo wymagającą grę na mini konsolce. Chyba, że będzie jakaś optymalizacja gier dla tej konsolki.

Nvidia Shield - tu wszystko zależy od własnego PC, masz wypasioną maszynkę pograsz nawet w wymagające gry.

W obu przypadkach na pewno będzie krótka praca na baterii. W przypadku Nvidia Shield mimo, że streamujemy to pewnie nie będzie tablecik grzał się, bo będzie to wyglądało jakbyśmy oglądali film online. Chyba, że będziemy korzystać z Wi-Fi w domu, lub u znajomych to z baterią będzie luz. Bardziej masakrycznie będzie z 3G lub LTE. Ciekawe jak wypadnie steamboy? No nic czekamy na testy do jesień/zima.

Obecnie na swoim Nexus'ie grałem poprzez splashtop, ale na tablecie, nie na TV, gdyż nie ma MHL :/. Grałem w Hearthstone, Diablo 3, Borderlands 2, Call of Duty: Black Ops 2 i różnicy w wydajności nie odczułem. Mocno nie grzał się. Bateria wytrzymała 2 dni. Więc mam nadzieje że Nvidia Shield będzie najlepszym rozwiązaniem   :)

Edytowane przez ragon

Kontroler powinien być w zestawie.A nie osobno.

Cały zestaw - tablet,kontroler,etui: to koszt około 2000 zł.Bez sensu....

Nie lepiej brać PS4?!......nawet używaną. Lepsze gry,lepsza rozrywka,lepsze doświadczenie przy graniu.

• Popieram 1

Dokładnie. Jako tablet   - Shield ma niezłą  specyfikacje(wesja LTE) za 1500 zł:

Ekran 8" IPS o rozd. 1920x1200

Tegra K1(Jest moc) http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/nvidia-shield-tablet-premiera.html

2GB RAMu

32 GB pamięci wewnętrznej(wersja LTE)

Stereo głośniki

2 x 5MP aparat z przodu i tyłu.

Obsługa OTG + wejście mini HDMI 1.4a

Android 4.4.3 na pokładzie.

Chętnie bym przygarnął. :D

A gamepad wezmę nawet taki 

http://static.frazpc.pl/cms/2013/12/samsung-gamepad-1.png

Nawet jeśli nie kupię SHIELD'a to sama Tegra K1 jest rewolucyjna i znacząco zmniejszy ceny rozwiązań konkurencji co na pewno pomoże mi w planowanej na październik wymianie smartfona.

Rozumiem, że pad nie ma nigdzie podstawki na tablet jak to było (bodajże) w Shield1 gdzie oba urządzenia były zunifikowane i żeby komfortowo korzystać z pada trzeba będzie dokupić etui lub znaleźć miejsce, w którym moglibyśmy postawić Tablet. 

Rozumiem, że pad nie ma nigdzie podstawki na tablet jak to było (bodajże) w Shield1 gdzie oba urządzenia były zunifikowane i żeby komfortowo korzystać z pada trzeba będzie dokupić etui lub znaleźć miejsce, w którym moglibyśmy postawić Tablet. 

Na to wygląda.Ale aż 119zł za etui to chyba przesada :o  

Jak dla mnie ta Nvidia po prostu miażdży każdy inny tablet i smartfon pod względem stosunku wydajności do ceny.Pad+tańsza wersja SHIELD'a to ok. 1500zł(albo mniej)

Przed shield'em 2 wyszedł xiaomi MiPad z tegrą k1 za ok. 350$ za wersję 64gb z 7.9" (2048x1536 retina), baterią 6700mah  i aparatami 8 i 5mpx

Ciężko powiedzieć na tę chwilę. Póki coś to tylko czyste spekulacje. Wg mnie jednak lepszym rozwiązaniem NA TEN MOMENT jest wciąż handheld pod Sony lub Nintendo.

edit:

znalazłem dość fajną recenzję tabletu: http://pclab.pl/art58888.html

Bateria zdecydowanie poniżej moich oczekiwań.

Edytowane przez ArioX

Ale niestety nie ma możliwości streamowania gier z pc(choć jest m.in splashtop i kainy). Wydaje mi się, że nie byłoby problemu z wyciągnięciem odpowiedzialnych za stream aplikacji z romu do shielda.
@E: Z tego co kojarzę to mipad nie ma hdmi.

Edytowane przez filo301

Tylko że iOS jest nieporównywalnie lepszy od Android'a. Nie tak praktyczny (brak slotu na kartę pamięci, czy ograniczone formaty wideo wspierane przez system), ale "lżejszy" w użytkowaniu, oraz posiadający lepsze aplikacje.

Edytowane przez ArioX
  • Popieram 1