maciekkod 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam. Mam pewien problem. Gdy włączam jakąś gre podczas ładowania sie np mapy, levelu zacina mi sie nagle dzwięk i monitor się wyłącza i jedyne co moge zrobić to zrestartować komputer. Dzieje się tak w gta4, trackmani, warcrafcie 3, Guitar Hero 3 a nawet w tak starej grze jaką jest Counter Strike 1.6. W innych grach jeszcze nie próbowałem. Moja konfiguracja to: Geforce gtx 260, Intel core 2 duo e8400, asus p5nd, ram:2 x 1 gb 800 mhz hyper, 2 x 1 gb 800 mhz patriot. Komputer nawet oddałem jakiś czas temu do serwisu powiedzieli mi, że wszystko jest ok i rzeczywiście przez jakiś czas było dobrze ale teraz znowu zaczęło sie to dziać i nie wiem co mam zrobić. Robiłem testy różnymi programami 3d mark, hdtune, Burnintest i niby wszystko w 100% sprawne. Proszę o pomoc Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Gasnący monitor sugeruje problemy z kartą graficzną. Zainstaluj najnowsze sterowniki. Może karta się grzeje? Sprawdź temperatury (choćby Riva Tunerem). Spróbuj pograć przy otwartej obudowie. Jeśli to nie pomoże obniż taktowanie rdzenia i pamięci (również za pomocą Riva Tunera). Jeśli możesz to pożycz od kogoś inną grafę i zobacz czy z inną kartą komp działa poprawnie. PS. jaki masz zasilacz? Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Przy grzejącej się karcie powinien nastąpić restart PC, takie objawy to może zasilacz? Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 1. zobacz czy masz spuchnięte kondensatory na płycie głównej, bo na kracie graficznej neistety ich nie zobaczysz przez osłonę. 2. opcja to rzeczywiśćie może być zasilacz. 3. jakie są temperatury? Link to post Share on other sites
maciekkod 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wszystkie temperatury są ok. Jak robiłem test w 3dmark 06 ani razu mi sie nie wyłączyło chociaż wentylatory na karcie graf były ustawione na minimum a temperatura wynosiła 85 stopni. Zasilacz Chiftec 600-14cs. A co do kondensatorów nie są spuchnięte. Robiłem nawet 5 dni temu reinstall z xp na vistei zainstalowałęm najnowsze stery. Link to post Share on other sites
maciekkod 0 Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Wszystkie temperatury są ok. Jak robiłem test w 3dmark 06 ani razu mi sie nie wyłączyło chociaż wentylatory na karcie graf były ustawione na minimum a temperatura wynosiła 85 stopni. Zasilacz Chiftec 600-14cs. A co do kondensatorów nie są spuchnięte. Robiłem nawet 5 dni temu reinstall z xp na vistei zainstalowałęm najnowsze stery. Sory za 2 posty ale mi coś zwariowało xP Link to post Share on other sites
Recommended Posts