Skocz do zawartości

radeon r9 290x ile mozna za niego wziac?

Recommended Posts

Witam.

Tematu nie zamieszczam w dziale sprzedam bo chce sie zorientowac na chwile obecna.

Dostalem w/w karte. Procka mam raptem intel pentiuma g cos tam 3,1ghz wiec karta bedzie sie marnowac. Karta jest nowa nawet z folia ochronna. Brak paragonu. Ile mozna za nia wolac? Ktos sie by na nia znalazl? Bo jest piekielnie droga...

Bo ktos kase byl winien. Zamiast splacac to kupowal pierdoly a dlug rosnie po czasie. I tak za smieszne pieniadze w zamian za rekompensate dostalem taka karte... nie kupilem w sklepie bo nie potrzebne mi az tak takie cuda... no i teraz mam problem czy opchnac czy zostawic i pozniej kupic jakiegos i5 czy i7?

Hmmm no coz przemysle.

A jezeli zostawilbym to jakiego procka wziac zeby bylo ok? Moze z 500-600 bym mial.niestety malo ale nie "tasuje sie" az tak zeby komp byl mega i dac 1,5k zl za procka;) wole budzetowce. Chyba ze zostawic tego intela g co mam i za rok cos fajnego kupic:)?

Nie musisz mieć od razu 290x nie?

Kupisz porządną płytę, i5, coś pokroju gtx 760-770 (radek ?) i też pośmigasz jak ta lala.

Ale to już ktoś inny Ci zaproponuje taki zestaw, hmm liczę ok 2100zł.

Na używkach z gwarancją bym to oparł.

Aa zasilacz, ew. pamiątki... :/

Edytowane przez gtr76

No nie musze ale jak juz mam? Mysle ze na dlugo starczy wydajnosciowo... hyh trafilo sie

Plyta nie jest super ale na chipsecie h97 wiec nie tak zle no i socket 1150 wiec rozwojowy a wybralem ten wlasnie zeby w przyszlosci cos fajnego wstawic;)

A wydajnosciowo jak ta karta wyglada? Bo radek r9 290x jest na benchmarku w rankingu na 6miejscu. A czytalem ze ten co mam jest troche podkrecony...jak to wyglada?