Skocz do zawartości

Proszę sprawdzić i ocenić zestaw komputerowy do gier

Recommended Posts

Procesor: Intel Core i5-4690

Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x4GB Blue 1600

Karta grafiki: Palit GTX 780 SuperJetStream

Zasilacz: Modecom Logic 600W

Dysk twardy: Seagate Barracuda 7200rpm 1TB

System: Windows 8 64-bitowy po polsku

Napęd DVD: ASUS za 59 złotych

Obudowa: Myslałem nad dwoma, aby ciąć koszty jakiś Logic np. B38 lub Fractal Design 

Płyta główna: MSI Z87-G43

Crucial MX100 128GB

Zestaw do gier :)

Zamawiać ?

Zastosuj się do wzoru:

• Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.),
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach)
  • Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.)
  • Czy używane części wchodzą w grę?:
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking)
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?:
  • Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.)
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu)
  • Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste)
  • Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą)

Zasilacz jest na start do wymiany.

Zastosowanie komputera: tylko gry

Maksymalna kwota: 5000 złotych

Potrzebuję wszystkich części i mają być to częśći nowe ze sklepu morele.net

Podkręcać sprzętu raczej nie będę bo nie umiem i boję się że coś rozpitolę

Mój monitor? 1440x900 

Wymagania: PALIT GTX 780 SJS bo jest królem testów i demonem wydajności!

Niestety nie posiadam nic z poprzedniego komputera bo poszedł na złom już

Moja propozycja? Post nr 1

Inne: Do tej karty Palit dołaczaja gre Watching Dogs ??? i ładna obudowa taka jak Logic B38 np

Edytowane przez beatatadla

Pytanie #1 To co mam robić? Kupić monitor 1920x1080 za około 500-600 zł (polecacie jakiś?) czy zostać przy tym i mieć 200 klatek na sekundę i np za 10 lat miec 60

Pytanie #2 Duża będzie różnica między 1920x1080 a 1400x900 ? W czym to się będzie objawiać ?

Pytanie #3 Zasilacz do wymiany, dlaczego? Tak mi w sklepie polecali właśnie ten model.

Pytanie #1 To co mam robić? Kupić monitor 1920x1080 za około 500-600 zł (polecacie jakiś?) czy zostać przy tym i mieć 200 klatek na sekundę i np za 10 lat miec 60

Pytanie #2 Duża będzie różnica między 1920x1080 a 1400x900 ? W czym to się będzie objawiać ?

Chyba wymienię monitor i będę miał więcej szczegółów tak???? 

Trochę boli brak DVI, ale jest w porządku. W tym budżecie możemy Ci złożyć zestaw z nowym monitorem (bez naciągania 5000 zł). Musiałbyś zrezygnować z Palit'a GTX780 (niezła suszarka nawiasem mówiąc) na rzecz minimalnie słabszego R9 290.

Super Jet Stream pod obciążeniem ma 78 stopni według testu na portalu VideoTesty. Poza tym to król wydajności GTX  780 i jednak chciałbym tą kartę grafiki obecnie za 1900 na morele,net

Ok to złóż zestaw, budżet zróbmy 6000 złotych (z monitorem i klawiaturą SteelSeries Apex) bez przekraczania.

Monitor TN czy IPS do gier?

Wymagania moje to rozdzielczość 1080p i niski czas reakcji (żeby lagów nie było)

W cenie tego Phillipsa masz 22MP65HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI) albo GW2450HM

testu na portalu VideoTesty

:hahaha:

Te testy można sobie ...

TN będzie szybsza,ale będzie miała słabe kolory oraz kąty widzenia,IPS będzie trochę wolniejsz,ale ma znacznie lepsze odwzorowanie barw,brałbym IPSa.

Edytowane przez GRAABI

Graaabi, chyba zrezygnuję z OC procka to się zmieszcze akurat w budżecie :) Przeznaczeniem są gry. Jaką płytę głowną mi doradzisz? MSI B85-G43 za 250 złotych znalazłem, ewentualnie też ją w wersji mATX ale wolałbym jednak pełne ATX

Grabi ale to Dodatkowe 300 zł a przed momentem składałem i wyszło 6100, poza tym nie umiem tego, jeszcze bym coś zepsuł :D

Przy kwocie 6100 na morele można spodziewać się 100 złotowego rabaciku ?

Edytowane przez beatatadla

Ten co poprzednio tylko zasilacz zmieniłem na Logic 700W żeby było na zapas i włożyłem monitor Dell i klawiature Steelseries Apex za 391 karta za 1900 GTX 780 SuperJetStream i myszka Razer Deathadder

PS. Jednak 5700 bo miałem 2x policzoną klawiaturę

Duży rabat mozna dostać przy 5700 ?

Logic 700W

Wywal ten krap.

Wklej cały zestaw.

Bo widze,że koniecznie chcesz oszczędzić i robisz to na złych podzespołach (czytaj zasilacz),chyba nie chcesz,żeby zestaw poszedł z dymem?

Edytowane przez GRAABI
  • Popieram 3
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...