mazmazik 5 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 (edytowane) witam, jako że mój galaxy mini 2 zderzył się z chodnikiem, pora wymienić telefon. myślałem o samsungu galaxy s2 i pewnie w coś takiego bym celował, a słyszałem że to dobry telefon. budżet dość mocno rozrzucony, bo wolałbym mniej wydać na telefon, ale jak będzie na prawdę warto to jestem w stanie dopłacić. czekam na wasze propozycje. jak coś jest niejasne to piszcie. pozdrawiam. mój budżet : 300 - 500zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : raczej internet - allegro, morele? nówka czy używka : nówka, chyba ze używka jeszcze z rok na gwarancji preferowany rozmiar wyświetlacza : 4 - 4,7" preferowany system mobilny : raczej android, choć słyszałem że ten wp 8.1 jest już dobry, nie orientuje się w tym. do czego będę używać urządzenia : połączenia, sms, internet, poczta, nawigacja, proste gry od czasu do czasu moje najważniejsze wymagania : hmm musi być wart swojej ceny, marka nie ma raczej znaczenia, Edytowane 5 Lipca 2014 przez mazmazik Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 LG L9 Link to post Share on other sites
mazmazik 5 Napisano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 a co sądzicie o Lenovo? ludzie chwalą te telefony, ale martwi mnie sprawa odsyłania na gwarancję... myślałem o s650 i o a820. Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) W tej cenie zdecydowanie Samsung Ativ S - http://forum.benchmark.pl/index.php?/topic/99635-Samsung-z-WP8---zestawienie-modeli-smartfonów Są jeszcze smartfony Nokia Lumia, jednak w cenie ~500zł Samsung jest lepszy Edytowane 7 Lipca 2014 przez ArioX Link to post Share on other sites
mazmazik 5 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) tylko ze ten samsung mocno wybiega ponad budżet. co do nokii to nie wiem... moja dziewczyna ma 610 i muszę powiedzieć ze to jest badziew nie z tej ziemi. literki z tyłu dawno po odpadały, po upadku z komody na drewnianą podłogę ekran pękł na pół i przestał działać. no i w cale płynnie nie chodzi ten wp. bateria po niecałych 2 latach ma problem z wytrzymaniem jednego dnia... nie wiem jak z tymi nowymi nokiami to wygląda, ale jestem trochę uprzedzony. Edytowane 7 Lipca 2014 przez mazmazik Link to post Share on other sites
Rozwiązanie BARTOL48 818 Napisano 7 Lipca 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Ativ S praktycznie nie dostępny. Lumia 610 działa na WP7 wiec to inna historia a poza tym to tez budżetowy model. Wysoko tez nie szukasz ale moze jakąś 520 lub 630 dostaniesz. Ten lenovo to raczej a820. Całkiem dobry telefon choć trzeba się przygotować na ewentualne niedogodności z racji pochodzenia z Chin. 2 Link to post Share on other sites
mazmazik 5 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) hmm to może poszukam tego lenovo gdzieś z uk. ten lg l9 nie wiem czy nie ma za mało pamięci ram... czyli uważacie, ze nie warto się pchać w galaxy s2? edit: zamówiona nowa lumia 630 za 518 z przesyłką, ze sklepu z wrocławia. mam nadzieję że mi się spodoba i że to opłacalny telefon. ;] jak coś mam zawsze 10dni na odesłanie. wolałem nie ryzykować ściągania telefonu z chin, czy uk. ;] szkoda że ten samsung ativ s. taki drogi i mało dostępny. jak przyjdzie postaram się podzielić wrażeniami. dziękuję wszystkim za pomoc. Edytowane 8 Lipca 2014 przez mazmazik 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts