danceman 3 Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Witam, kupiłem karte jak w temacie, ale nie wiedziałem, że moja płyta główna nie ma PCI-E 3.0, po podlaczeniu nie ma obrazu na monitorze, nie wykrywa karty. Karta w 100% sprawna. Moje pytanie to, czy da sie jakos zrobic, zeby dzialala na 2.0 ? Płyt. GŁÓWNA: GIGABYTE GA-H61M-S1 Cytuj Link to post Share on other sites
F0rfrey 810 Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Dodatkowe zasilanie podłączyłeś? Bo wersja PCI-E jest nieistotna, standard jest kompatybilny wstecz tak jak USB na przykład. Cytuj Link to post Share on other sites
danceman 3 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Wiatraki sie kręcą, zasilanie podlaczylem tak samo jak to zrobilem testujac u kolegi z tym, ze u niego podpiete bylo pod 3.0, a pod 2.0 tez nie dzialalo u niego. dodatkowo doczytalem w specyfikacji mojej plyty glownej, ze jest ona zrobiona pod wymogi PCI-E 3.0, wiec powinno wszystko hulac,a jednak lipa ;/ Dodatkowo resetuje wlasnie BIOS Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 wersja biosu na płycie głównej jest najnowsza? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 ale nie wiedziałem, że moja płyta główna nie ma PCI-E 3.0, po podlaczeniu nie ma obrazu na monitorze, nie wykrywa karty To raczej nie jest przyczyna, że karta nie działa. Jaki masz zasilacz? I która to jest dokładnie rewizja płyty? Cytuj Link to post Share on other sites
danceman 3 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 (edytowane) Komputer zachowuje sie jakby wszystko bylo OK - wszystkie wiatraki sie kreca( te na karcie tez ) , dysk pracuje, jedynie monitor nie wykrywa obrazu. Jak podlacze stara karte GTX 560Ti przez DVI to wszystko dziala. Nowa karte podlaczam przez HDMI, niestety blaszka z obudowy uniemozliwia mi podlaczenie karty przez DVI, wiec nie mam jak sprawdzic tej opcji. A co do wersji biosu to nie wiem, chyba jest ta standardowa bo nic nie aktualizowalem, jedynie stery z plytki dolaczonej do opakowania sa zainstalowane, gdzie w specyfikacji pisze, ze karty z PCI-E 3.0 powinny hulac. zasilacz TRACER 700W Highlander Silent ( testowalem na nim karte u kolegi i dziala, tylko ze u niego karta byla podpieta do PCI-E 3.0 przez DVI GA-H61M-S1 (rev. 2.0) Edytowane 3 Lipca 2014 przez danceman Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 niestety blaszka z obudowy Możesz zrobić zdjęcie? Być może na DVI wszystko ładnie pójdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
danceman 3 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Na oficjalnej stronie plyty glownej pisze o opisie aktualizacji biosu BETA, ze zostala wprowadzona kompatybilnosc z kartami High End... ryzykowac i aktualizowac? Cytuj Link to post Share on other sites
Przemi06 0 Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 TRACER 700W Highlander Silent - ładną bombę zegerową podłączasz do komponentów... Tylko czekać aż wieczorem obudzi mnie przeraźliwe buum z twojego komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 (edytowane) gigabyte udostępniło bodajże program do takich aktualizacji. Powinno się udać bez żadnych problemów. Jednak jest zawsze ryzyko że komputer się nie uruchomi po takiej aktualizacji.\ Mały poradnik http://pclive.pl/porady-komputerowe/sprzet/jak-zaktualizowac-bios-gigabyte.html Tak jak kolega wyżej napisał. Zasilacz trafił na czarną listę. Zalecana wymiana na coś pewniejszego. Edytowane 3 Lipca 2014 przez Funkie Cytuj Link to post Share on other sites
danceman 3 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Zaktualizowałem BIOS do najnowszej wersji BETA i wszystko działa jak fabryka chciała co do zasilacza, wiem wiem, bede kupywal XFX 550W Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) wszystko działa jak fabryka chciała no, i o to chodziło:) Edytowane 4 Lipca 2014 przez Funkie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts