Skocz do zawartości

Windows 7 Ultimate BOX

Recommended Posts

Mam pewne pytanie mam win7Ultimate box i pytanko czy aktywacja online jest dokonywana ile razy reinstaluje system bo wydałem na niego trochę kasy a kumpel mi coś mówił ze ma jakieś ograniczenia :)

Aktywowałem go już jak do tej pory około 5 razy po problemach ze sprzętem.

Części mogę raczej zmieniać do woli ale ta aktywacja mnie zaciekawiła

Zanim coś palniesz - poczytaj :)

http://www.bbproject.net/2010/02/window ... efoniczna/

Klient ma możliwość samodzielnego wykonania od 1 do10 automatycznych internetowych aktywacji jednej kopii oprogramowania na jednym komputerze (w zależności od tego czy jest to wersja BOX czy OEM).

Po przekroczeniu tego limitu i próbie dokonania kolejnej aktywacji, Klient zostanie poproszony o kontakt telefoniczny z przedstawicielem Biura Obsługi Klientów Microsoft, który pomoże przeprowadzić kolejną aktywację produktu. Przedstawiciel Biura Obsługi Klientów Microsoft będzie mógł w tym celu poprosić Klienta o przedstawienie kopii dowodu zakupu oprogramowania oraz podanie klucza produktu znajdującego się na Certyfikacie Autentyczności.

hmmm a to ciekawe... swój system (wersja box) aktywowałem już chyba z 15 razy i jak na razie nie musiałem nigdzie dzwonić... Czyżbym miał jakąś cudowną 7-kę?

W serwisie często także reinstalujemy systemy w wersji OEM (bardzo często xp, ale także vista i 7) i bardzo rzadko zdarza się aby nie zadziałała aktywacja przez internet (a niby miała działać tylko jeden raz).

Z tym OEM'em to już po bandzie pojechałeś... po instalacji systemu przy aktywacji jest generowany identyfikator sprzętowy. Internetowo nie zaktywujesz systemu po zmianie płyty głównej :)

hehe no jak nie, jak tak. Normalnie przy instalacji wklepuję key z nalepki (takiej którą naklejamy na obudowę) i system sam się aktywuje (a jak nie, to trzeba ręcznie wejść we właściwości mojego komputera i kliknąć aktywuj na dole strony).

Jak chcesz to zrobię ci fotkę jak będę instalował :cenzura:

Zresztą... na drugim kompie w domu mam win 7 (aktualizowany z visty) w wersji oem i też normalnie się aktywuje przez internet... Więc albo cuda, albo teoria swoją a praktyka swoją drogą...

Po wymianie płyty gł. jakieś 75% oemów woła już o aktywację telefoniczną, ale część bez problemów się aktywuje.

Heh a to mam nadzieje ze i moja wersja będzie mogła takie aktywacje przechodzić więcej niz 10 razy ale testował na siłę tego nie będę :cenzura::o Niedługo wymiana podzespołów ale to nie problem z box-em Thx chłopaki za wyjaśnienia może komuś też się to przyda:)