Greg3or 637 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Mam pewne pytanie mam win7Ultimate box i pytanko czy aktywacja online jest dokonywana ile razy reinstaluje system bo wydałem na niego trochę kasy a kumpel mi coś mówił ze ma jakieś ograniczenia Aktywowałem go już jak do tej pory około 5 razy po problemach ze sprzętem. Części mogę raczej zmieniać do woli ale ta aktywacja mnie zaciekawiła Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 10 razy możesz aktywować przez internet, potem musisz dzwonić na infolinię i pogadać z automatem Cytuj Link to post Share on other sites
Endrju1 4 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 boxa aktywować możesz ile chcesz razy (choć zdarzają się niekiedy problemy z aktywacją przez neta). To OEM można aktywować tylko kilkakrotnie i to tylko na tej samej płycie gł. a potem rozmowa z automatem. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Zanim coś palniesz - poczytaj http://www.bbproject.net/2010/02/window ... efoniczna/ Klient ma możliwość samodzielnego wykonania od 1 do10 automatycznych internetowych aktywacji jednej kopii oprogramowania na jednym komputerze (w zależności od tego czy jest to wersja BOX czy OEM). Po przekroczeniu tego limitu i próbie dokonania kolejnej aktywacji, Klient zostanie poproszony o kontakt telefoniczny z przedstawicielem Biura Obsługi Klientów Microsoft, który pomoże przeprowadzić kolejną aktywację produktu. Przedstawiciel Biura Obsługi Klientów Microsoft będzie mógł w tym celu poprosić Klienta o przedstawienie kopii dowodu zakupu oprogramowania oraz podanie klucza produktu znajdującego się na Certyfikacie Autentyczności. Cytuj Link to post Share on other sites
Endrju1 4 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 hmmm a to ciekawe... swój system (wersja box) aktywowałem już chyba z 15 razy i jak na razie nie musiałem nigdzie dzwonić... Czyżbym miał jakąś cudowną 7-kę? W serwisie często także reinstalujemy systemy w wersji OEM (bardzo często xp, ale także vista i 7) i bardzo rzadko zdarza się aby nie zadziałała aktywacja przez internet (a niby miała działać tylko jeden raz). Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Może nie zmieniłeś nic w kompie :ciekawy: :? Cytuj Link to post Share on other sites
Endrju1 4 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Często po wymianie płyty głównej (co po ostatnim sezonie burzowym jest dość popularne) niezbędna jest reinstalacja. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Z tym OEM'em to już po bandzie pojechałeś... po instalacji systemu przy aktywacji jest generowany identyfikator sprzętowy. Internetowo nie zaktywujesz systemu po zmianie płyty głównej Cytuj Link to post Share on other sites
Endrju1 4 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 hehe no jak nie, jak tak. Normalnie przy instalacji wklepuję key z nalepki (takiej którą naklejamy na obudowę) i system sam się aktywuje (a jak nie, to trzeba ręcznie wejść we właściwości mojego komputera i kliknąć aktywuj na dole strony). Jak chcesz to zrobię ci fotkę jak będę instalował Zresztą... na drugim kompie w domu mam win 7 (aktualizowany z visty) w wersji oem i też normalnie się aktywuje przez internet... Więc albo cuda, albo teoria swoją a praktyka swoją drogą... Po wymianie płyty gł. jakieś 75% oemów woła już o aktywację telefoniczną, ale część bez problemów się aktywuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Heh a to mam nadzieje ze i moja wersja będzie mogła takie aktywacje przechodzić więcej niz 10 razy ale testował na siłę tego nie będę Niedługo wymiana podzespołów ale to nie problem z box-em Thx chłopaki za wyjaśnienia może komuś też się to przyda:) Cytuj Link to post Share on other sites
teuton 6 Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Ale jaja. Ja też zakupiłem wersje Box w Anglii aby nie bawić się w te aktywacje. Byłem święcie przekonany, że ten numer uzyskany przy pierwszej aktywacji można potem ponownie użyć po reinstalce. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts