JARO281985 0 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Nie będzie Ok Elitarny... Zamykam temat . Witam . Wlanie dostalem meila ze sklepu w ktorym pisalem nie tak dawno ze potryebuje pomocy przy wyborze coolera . Przedstawilem taka liste 1) Chłodzenie CPU Raijintek NEMESIS ( 0R100001 ) - CPRT-005 2) Chłodzenie CPU Thermalright Silver Arrow IB-E 3) Grandis XE1236 4)Raijintek Themis 5)Raijintek EreBoss 6)Be Quiet! Dark Rock Advanced 7)Be Quiet! Dark Rock PRO 3 8)Be Quiet! Dark Rock 3 9)SilentiumPC Grandis XE1236 10)Noctua NH-U12S 11)PHANTEKS Chłodzenie CPU PH-TC12DX 12)CPU Enermax ETS T40 biały 13)CPU Enermax ETS T40 niebieski 14)Alpenfohn Himalaya 2 15)Raijintek EreBoss - Double Fan Edition 16)Prolimatech Blue Megahalems - Dual Blue Vortex 120 A to odpowiedzi jakich mi udzielil 1. Za wysokie 2. Na "styk", dobrej jakości chłodzenie, ciche wiatraki. 3. Kompatybilne, lecz Silentium PC robi średnie coolery. 4. Mało wydajne chłodzenie (krótki radiator). 5. Za wysokie 6. Za wysokie 7. Bardzo dobry wybór pod względem jakości jak i wytrzymałości. 8. Uboższa wersja PRO 3. 9. Tak jak pisałem wcześniej w punkcie 3 10. Renomowana marka słynie z najlepszych wentylatorów na rynku. 11. Porównywalny wydajnościowo do Dark Rock 3 12-13. Enermax słynie z wydajnych zasilaczy, lecz jest gorszy od przykładowego Phanteksa. 14. Za wysoki 15. Za wysoki 16. Jedno z najbardziej wydanych chłodzeń na rynku, lecz jego waga wynosi ponad 1 KG co oznacza, że jest niekompatybilny z większością płyt głównych dostępnych na rynku. Pisnalem tez slowo o Notua Nh D15 co z tym coolerem . Czy w koncu jest sens zebym odkladal hajs na nie , czy lepiej bedzie jak wybiore cos z tej listy ktora kiedys sam wymyslilem .Przepraszam za brak polskich znakow ale cos mi stary lapek zwariowal Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 7. Bardzo dobry wybór pod względem jakości jak i wytrzymałości. Bardzo nieopłacalne, Dark Rock 3 jest praktycznie tak samo wydajny 3. Kompatybilne, lecz Silentium PC robi średnie coolery. Co jak co, ale akurat ich coolery są bardzo dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
JARO281985 0 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Panowie od kilku dni temat zamknięty kupiłem Noctue Nh - D12S Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) Jedno z najbardziej wydanych chłodzeń na rynku, lecz jego waga wynosi ponad 1 KG co oznacza, że jest niekompatybilny z większością płyt głównych dostępnych na rynku. :facepalm: Edytowane 8 Lipca 2014 przez GRAABI 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Up dawno się tak nie uśmiałem. Cytuj Link to post Share on other sites
JARO281985 0 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Up dawno się tak nie uśmiałem. Tak mi odpisali....A przecież BQ Dark Rok 3 też jest ciężki (w opisie tak jest namalowane) to pan jan z morele.net nie wspomniał . up o tym że jest ciężki* Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts