inter1124 2 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Siema, Dostałem dzisiaj od znajomego kartę Gigabyte GT 8600 z pasywnym chłodzeniem Silent-Pipe II. Wiem tyle, że podczas gry w GTA IV znajomy zmienił ustawienia graficzne z niskich na średnie, karta dostała brak sygnału. Wyraźnie mogę zobaczyć przepalone jedno wyjście DVI (chyba dobrze to nazwałem). Co mam z nią robić? Bezpieczne będzie włożenie jej do drugiego PC dla sprawdzenia czy działa na drugim wyjściu DVI? Ratować ją piekarnikiem czy już karta do śmieci? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Piekarnik stosuje się gdy jest podejrzenie wystąpienia zimnych lutów a nie gdy przepalają się jakieś elementy Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Dokładnie (zimne luty = pęknięte od naprężeń połączenia cyny, po roztopieniu cyny spajają się), a jak już widać upalone miejsce, elementy na karcie to już nic z tego nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
inter1124 2 Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Racja, gdybym zaczynał przyuważać jakieś artefakty to mógłbym podejrzewać zimne luty, mój błąd. Nie ma żadnych upalonych miejsc na karcie oprócz tego wyjścia DVI. Spróbować podłączyć ją w innym PC drugim wyjściem czy nie ryzykować? Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Ja bym spróbował, ale robisz to na własną odpowiedzialność bo nigdy nie wiadomo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts