CERATIV 0 Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Witam. NIe wiem czy tutaj powinienem pisać ten temat ale... Chciałbym sie dowiedzieć czy możliwe jest przegranie windowsa Xp home edition z pierwszego kompa na drugi. Chodzi mi o to że kupiłem koputer i chciałbym zainstalować na nim windowsa z pierwszego komputera. Nie wiem jak to zrobić prosze o jakieś filmiki albo instrukcje co należy robic z góry dziękuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Jak winda jest w wersji OEM - a będzie tak praktycznie na pewno, to nie przeniesiesz już go. Windows nie zaaktywuje się. Cytuj Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Przeniesienie przez np. klonowanie dysku ? Przy uruchomieniu XP zażąda płyty instalacyjnej aby "się naprawić" i trzeba będzie dokonać aktywacji , która prawdopodobnie się uda. Nie poruszam kwestii czy jest to zgodne z warunkami licencji. Cytuj Link to post Share on other sites
myszka91 0 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Jak nie masz płyty to tego nie zrobisz. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Podłącz dysk ze starego kompa do nowego i zobacz co będzie się działo.Jeśli ruszy bez problemu to możesz klonowac na drugi dysk np programem Paragon Hard Disc Manager (płatny) ale są też bezpłatne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CERATIV 0 Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Ok sprubuje go sopiować na 2 dysk. Płyty nie są potrzebne nie? komputer sam wykryje żródło instalacji windowsa tak? i najpierw to na starym kompie mam skopiować dysk tak ? Edytowane 20 Czerwca 2014 przez CERATIV Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Znając XP triki w stylu klonowanie dysku darowałbym sobie, winda nie ruszy jeśli będzie inna specyfikacja. Ostatnio sam to przerabiałem. Sklonowałem windowsa xp na inny dysk (komputer był taki sam) i już nie wystartował więcej. Używałem Acronisa z bootowalnej płyty. Z 7 używając tej samej metody i programu nie było problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
marsasc 0 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Zainstalować zawsze może, ale licencj nie przeniesie jak OME, tzn jest możliwość kontakt z Micfosoft Cytuj Link to post Share on other sites
jankwiecien 4 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 sprawdz wersję windowsa i po prostu go ściągnij. Nie jest to żadne piractwo, bo masz licencje na niego Cytuj Link to post Share on other sites
maciekolsztyn93 0 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 @jankwiecien Zgadzam się Nawjażenijszy jest klucz produktu, a nie plyta CD. Cytuj Link to post Share on other sites
Daniel12345 0 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 jakiego masz tego windowsa ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts