Paweł Maziarz 132 Napisano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Rozumiem. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 16 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Jest to tylko taka cena teoretyczna, zresztą każde webowe kalkulatory tak wyliczają. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Teraz to wyjdzie drożej przez opłaty paliwowe, które ostatnio poszły strasznie w górę. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 17 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 O właśnie o co chodzi z tymi opłatami paliwowymi? (widziałem tą informację na stronce z DHL'a, ale nie zczaiłem) Cytuj Link to post Share on other sites
koluh 0 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Ja DHL-em nie polecam. W Lublinie po prostu mnie olał ciepłym moczem (dawno ale przez to straciłem do nich zaufanie). Nikt nie przyjechał, nie zadzwonił przez 2 dni. W statusie monitorowania było, że paczka jest już w Lublinie od Poniedziałku. Czekałem na nią cały dzień nic. Wieczorem patrzę a tu: Odbiorcy nie było w domu, nie można było się z nim skontaktować, podjęta 2 próba doręczenia(!?!?!?). Wtorek to samo, wieczorem na stronce monitorowania: Odbiorcy nie było w domu, nie można było się z nim skontaktować, podjęta 3 próba doręczenia. W końcu we Środę raczył przyjechać. Dostał OPIE**OL i napisałem o sprawie do DHL na email. Oczywiście zapewnili mi, że nigdy się to już nie powtórzy i przeprosili za problem. (mogli mi chociaż w rekompensatę maskotkę DHL przysłać ) Osobiście DHL - nie polecam. Bardzo za to chwalę Siódemkę - super szybko i jeszcze w miarę traktują te przesyłki. UPS i GLS nic nie mogę zarzucić. Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Eeeee tam... nie przesadzajmy z tymi kurierami i innymi. Wystarczy te pamięci zapakować w bąbelkową kopertę, do tego dodać jakieś usztywnienie (kartonik, plastikowe pudełko od płyty CD, itp). Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Z DHLem to zalezy jaki jest kurier w Twoim regionie. U mnie jest spoko facet, nigdy nie mial problemu z trafieniem, a jak jest jakis problem to dzwoni W ogole to zalezy zawsze od tego jaki kurier jest w danym regionie, bo paczek pewnie nikt jakos specjalnie nie szanuje, chociaz zawsze do mnie przychodzily bez śladów 'gry w piłkę paczką" niczym Ace Ventura w pierwszym filmie Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 17 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Z DHLem to zalezy jaki jest kurier w Twoim regionie. Raczej nie w moim, a w rejonie tego co do niego wysyłam (chcę aby tan ktoś nie miał pretensji do mnie) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts