maciek1o3s 6 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Pierwsze pytanie czy sa gry obslugujace manualna skrzynie biegow? Jesli tak to jakie. Drugie to czy sa gry obslugujace manualna skrzynie biegow oraz sprzeglo. Jesli tak to jakie. Trzecie to jaki sprzet polecicie do 600 PLN? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Piszę o tych,w które ja gram (grałem).F-1 Codemasters (manualna skrzynia w łopatkach przy kierownicy),WRC4 i WRC3,Euro truck simulator 2 oraz Asseto Corsa.Nie pamiętam jak z manualną skrzynią w Grid ale chyba była. Będzie również w nadchodzącym Grid Autosport.To tyle o grach.Jeśli chodzi o kierownicę mogę coś powiedzieć ale tylko o tej,której używam.Jest to G 27 ale ona przekracza o ok.300 zł Twój budżet.Mimo to polecam bo do tej pory (ok.2,5 roku) zapewnia mi doskonałą zabawę i jakość. Edytowane 18 Czerwca 2014 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 A jak sprawa sprzegla? Jest to costypu jak wcisniesz sprzeglo zmienisz bieg czy trzeba nim umiec sobrze operowac? Bo zalezy mi na realistyce Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Tu mam problem z odpowiedzią bo to już zależy od gry,czy są takie ustawienia w niej.Niestety nie sprawdzałem tzn. tak daleko w realizm nie wszedłem.W Euro truck Simulator 2 chyba takie ustawienie jest a w innych po prostu nie wiem.W F-1 nie ma sprzęgła a w WRC czy AC nie wiem jak zachowuje się kierownica jeśli nie wcisnę sprzęgła.Myślę,że moja kierownica zachowa się prawidłowo ale to zależy od konstrukcji gry. Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 jarrino dobrze pisze, większość zależy od gry, ale raczej sprzęgło działa tak jak należy, choć trochę łatwiej ruszyć z miejsca niż w realu, skrzynia biegów też działa w układzie H albo łopatki. G27 jak najbardziej najlepsza, jak chcesz się bawić w realizm to musisz dołożyć. Gry; -rFactor 1 i 2 -city car driving -test drive -assetto corsa -live for speed (jest nawet multiplayer) -dirt 3 -euro truck simulator 2 -scania truck driving simulator - project cars (czekam w napięciu ;D) W tych grach wykorzystasz pełen potencjał kierownicy, sam ograłem więc polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 A jakie polecacie oprócz G27? Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 G25 wcześniejszy model, trudno dostępny w sumie nie wiem dlaczego, jak ja kupowałem swoją to na allegro było mnóstwo G25. Lepiej dozbieraj do g27 albo szukaj używki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts