Skocz do zawartości

660 ti? Nie sądzę!

Recommended Posts

ten co sie naciął właśnie sprzedaje :D ten co się natnie sprzeda :D wiesz jak to działa, a przecież wejść na benchmark i spytać nic nie kosztuje chociaż opis "Witam mam do sprzedania prawie nową kartę graficzną NVIDIA 770 GTX- kupiłem nową  więc tą chcę sprzedać, grafika rewelacja!!" hahahahaah, panika gaming, kupił zobaczył że gó**o to ledwo z folii odpakował i na alegro wystawił jeszcze bez gwary dając 30 dni rozruchowej, weźcie ludzie kto się na takie rzeczy nabiera? ale w sumie jak raz się ktoś da oszukać, to potem całe życie uważa na podobne akcje...  chociaż aukcja z oświęcimia była to przynajmniej wiadomo jakiej nacji był sprzedający hahahah

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

Temat niech posłuży uświadomieniu jak największej liczby potencjalnie narażonych na kupno. Skoro już pojawiła się ta tematyka to proponuję dzielić się tutaj podobnymi podejrzanymi egzemplarzami, na jakie natraficie. Wystarczy, że zajrzy tutaj kilkadziesiąt osób i każda z nich opowie o tym kilku znajomym i tak konsekutywnie utworzy się globalna świadomość produkcji takich gniotów. Tak jak jestem wyczulony na to, że wszystko jest podrabiane (w miarę sprytnie), tak nie miałem do tej pory pojęcia, że można tak ostentacyjnie modyfikować i bez skrupułów na otwartym rynku sprzedawać karty graficzne. 

Odpowiedź od sprzedawcy jest taka jak się spodziewałem. Nie podeśle screenów z gpu-z, bo nie ma komputera stacjonarnego... ;p
Być może ta osoba nie ma pojęcia co sprzedaje, ale można też domniemać, że robi to z premedytacją, rozwijając i rozpowszechniając bardzo złą tendencję.

Zgłosiłem przez formularz kontaktowy jako naruszenie zasad opisu bo nie możne tak być że ktoś nieobeznany ucierpi tylko przez cwaniactwo.

Taki tekst został przesłany do obsługi allegro i zobaczymy czy coś z tym zrobią.

Karta graficzna o numerze aukcji 4311260683 jest produktem nieoryginalnym i posiada błędny mylący opis opis.

Karta ta nie posiada znaku producenta które musi być umieszczone przy złączu PCI.
Oryginalna karta posiada pamięć GDDR5 192 bit a nie 384 BIT DDR3 oraz złącze HDMI którego ta podróbka nie posiada.

Więc jest to podróbka którą użytkownik "alle-sklepik" próbuje sprzedać jako pełnowartościowy produkt 3 krotnie zawyżając jej cenę oraz używając opisu niezgodnego z produktem.

Tu jest link to oficjalnej specyfikacji jaką powinna posiadać oryginalna karta GTX660Ti
http://www.nvidia.pl/object/geforce-gtx-660ti-pl.html#pdpContent=2

Proszę jak najszybciej zająć się tą nieuczciwą aukcją.

Z poważaniem

• Popieram 3