adrian098 2 Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Kiedy dokonujesz zakupu i jaką kwotą dysponujesz: 350funtow = ~1750 370MAX 1850MAX-Zastosowanie: Gry, troche lola, troche csgo, troche gta, troche watching dogs, troche bf4 i innych mmo-Model i moc zasilacza: OCZ ZS 550w ( moge kupic inny jezeli zajdzie taka potrzeba lecz dobrze by bylo jak by wystarczyl)-Reszta specyfikacji komputera Asrock Fatal1ty h87 Performance, Intel core i5 4670k, Crucial ballistix tracer 2x4gb 1866mhz, Fracial arc r2 midi-Rozdzielczość monitora w której grasz! 1920/1080-Dodatkowe wymogi:Nie musi byc cicha lecz wydajna i w miare do podkrecenia, i musi to byc gtx 780 Tak, gtx 780, dwa dni wybieralem pomiedzy r9 290 a gtx 780, wybralem gtx 780 i nie mieszajcie mi w glowie prosze. Modeli jest sporo wiec nie wiem jaki konkretnie wybrac, lista linkow pomocnych poniewaz mieszkam w anglii http://www.ebay.co.uk/sch/Computer-Components-Parts-/175673/i.html?_from=R40&_sop=15&LH_BIN=1&_udlo=300&_udhi=370&_nkw=gtx+780&LH_PrefLoc=1 ( nie patrzec na international sellers z uwagi na koszty importu ktore sa nie male) http://www.pricerunner.co.uk/cl/37/Graphics-Cards#search=gtx+780&sort=4&q=gtx+780 http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Dcomputers&field-keywords=gtx%20780&sprefix=gtx+780%2Ccomputers&rh=i%3Acomputers%2Ck%3Agtx%20780&sepatfbtf=true&tc=1402182963355&ajr=sabc Tak wiem ze to juz XXX temat "jaki gtx780" spedzilem sporo godzin i wgl ale bez konkretow niestety. Cytuj Link to post Share on other sites
zardrian 1 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ja się glowiłem nad tym już długi czas wybrałem Asus Nvidia GeForce GTX 780 DirectCU II 3GB GDDR5 Graphics Zadko wadliwy cewki nie piszczą i generalnie najlepszy spośród 780 W polsce kupisz za 1850zl Rożnica mała jezeli chodzi o amazona. Problem w tym że z różnymi opiniami się spotkałem. Jedni mówią że W UK sprzet komputerowy jest ze słabego sortu. Ponieważ Brytole Irole i Szkoty Nie parają sie gaming. Nie wiem jak sie do tego odnieść poniewaz musialbym kupowas i sprzedawac po 100 razy dany produkt by miec rzetelne zdanie czy to prawda. Ale to zupelnie odbiegam od tematu Ja bym poczekał na twoim miejscu do 10-12 czerwca będzie E3 a na ni, nowy monitor ROG. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 generalnie najlepszy spośród 780 Bo ? Może by tak jakiekolwiek argumenty ? cewki nie piszczą Cewki mogą piszczeć u każdego producenta. To, że masz egzemplarz, który nie piszczy, nic nie znaczy. Mój GB również nie piszczy... Ja bym poczekał na twoim miejscu do 10-12 czerwca będzie E3 a na ni, nowy monitor ROG. A co to ma wspólnego z wyborem GPU ? Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ja bym polecił 780-tkę od EVGA. -Dobry serwis -Dobre chłodzenie -Ogólnie wysoka jakość wykonania -Jeśli cewki już piszczą, to piszczą ciszej niż gdzie indziej (wiem, bo mam GTX 770) Sprawdzone na własnej skórze. Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 A mało masz tematów z 780 w roli głównej? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adrian098 2 Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 A mało masz tematów z 780 w roli głównej? Widac ze nie doczytales mojego postu do konca, dodatkowo chyba moglem poprosic o pomoc czy tez nie? Jestem osoba ktora dla ktorej lepiej spytac 2 razy niz!zrobic zle, dodatkowo malo kasy ona nie kosztuje a ja szanuje pieniadze. Przeczytalem z minimum 20tematow tutaj jaki gtx lecz kazdy mial na swoj sposob inny przypadek. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Akselpl 8 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Tylko evga, nawet referent swietnie sie spisuje. Moj po podkreceniu o 200mhz ma temperature 72 przy obrotach wiatraka jakies 65. Niestety referenty odziwo sa dosc drogie Czy da sie dobrze podkrecic czy nie to kwestia szczescia Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Widac ze nie doczytales mojego postu do konca, dodatkowo chyba moglem poprosic o pomoc czy tez nie? Jestem osoba ktora dla ktorej lepiej spytac 2 razy niz!zrobic zle, dodatkowo malo kasy ona nie kosztuje a ja szanuje pieniadze. Przeczytalem z minimum 20tematow tutaj jaki gtx lecz kazdy mial na swoj sposob inny przypadek. No i tutaj będzie tak samo, nic się nie zmieniło w tej kwestii, więc w zasadzie nie wiem czego oczekujesz. Skoro przeglądałeś inne tematy, na pewno wiesz, że są 3-4 modele warte uwagi, więc wybieraj, bo nikt za Ciebie decyzji nie podejmie. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 No to tak: EVGA - dobrej jakości chłodzenie, dobry serwis. ASUS - bardzo dobre chłodzenie, problematyczny serwis. GIGABYTE - chłodzenie ok, tylko cewki potrafią piszczeć, o serwisie nie mam pojęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Akselpl 8 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Cewki wszedzie moga piszczec i wynika to z wielu czynnikow. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
JCown 40 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 moga piszczec wszedzie ale w kartach EVGI naprawde jest to rzadkosc a gigabytowi ostatnio troche czesciej sie to zdarzalo. ja polecam evge ze wzgledu na dobre chlodzenie i zacny serwis Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 No to tak: EVGA - dobrej jakości chłodzenie, dobry serwis. ASUS - bardzo dobre chłodzenie, problematyczny serwis. GIGABYTE - chłodzenie ok, tylko cewki potrafią piszczeć, o serwisie nie mam pojęcia. Zapomniałeś o MSI. Cytuj Link to post Share on other sites
MaCiuŚ 202 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Cewki mogą piszczeć od każdego producenta. Ile takich kart się sprzedaje? A ile osób wejdzie tu na forum i napisze, że mu cewki coś tam? Tylko te osoby wejdą bo reszta nie będzie miała po co. U mnie syczenie podczas grania zagłuszają wentylatory a też mam Gigabyte i jest OK. Jeśli chodzi o GTX 780 to osobiście brałbym MSI. Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Zapomniałeś o MSI. Fakt, w miarę dobre i tanie. Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 MSi GTX 780 Gaming nie posiada backplate. Brałbym Asusa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts