Skocz do zawartości

Model gtx 780?

Recommended Posts

Kiedy dokonujesz zakupu i jaką kwotą dysponujesz: 350funtow = ~1750     370MAX 1850MAX

-Zastosowanie: Gry, troche lola, troche csgo, troche gta, troche watching dogs, troche bf4 i innych mmo
-Model i moc zasilacza: OCZ ZS 550w ( moge kupic inny jezeli zajdzie taka potrzeba lecz dobrze by bylo jak by wystarczyl)

-Reszta specyfikacji komputera

Asrock Fatal1ty h87 Performance, Intel core i5 4670k, Crucial ballistix tracer 2x4gb 1866mhz, Fracial arc r2 midi

-Rozdzielczość monitora w której grasz! 1920/1080

-Dodatkowe wymogi:Nie musi byc cicha lecz wydajna i w miare do podkrecenia, i musi to byc gtx 780

Tak, gtx 780, dwa dni wybieralem pomiedzy r9 290 a gtx 780, wybralem gtx 780 i nie mieszajcie mi w glowie prosze.

Modeli jest sporo wiec nie wiem jaki konkretnie wybrac, lista linkow pomocnych poniewaz mieszkam w anglii

http://www.ebay.co.uk/sch/Computer-Components-Parts-/175673/i.html?_from=R40&_sop=15&LH_BIN=1&_udlo=300&_udhi=370&_nkw=gtx+780&LH_PrefLoc=1 ( nie patrzec na international sellers z uwagi na koszty importu ktore sa nie male)

http://www.pricerunner.co.uk/cl/37/Graphics-Cards#search=gtx+780&sort=4&q=gtx+780

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Dcomputers&field-keywords=gtx%20780&sprefix=gtx+780%2Ccomputers&rh=i%3Acomputers%2Ck%3Agtx%20780&sepatfbtf=true&tc=1402182963355&ajr=sabc

Tak wiem ze to juz XXX temat "jaki gtx780" spedzilem sporo godzin i wgl ale bez konkretow niestety.

Ja się glowiłem nad tym już długi czas wybrałem

Asus Nvidia GeForce GTX 780 DirectCU II 3GB GDDR5 Graphics

Zadko wadliwy cewki nie piszczą i generalnie najlepszy spośród 780

W polsce kupisz za 1850zl

Rożnica mała jezeli chodzi o amazona.

Problem w tym że z różnymi opiniami się spotkałem. Jedni mówią że W UK sprzet komputerowy jest ze słabego sortu. Ponieważ Brytole Irole i Szkoty Nie parają sie gaming. Nie wiem jak sie do tego odnieść poniewaz musialbym kupowas i sprzedawac po 100 razy dany produkt by miec rzetelne zdanie czy to prawda. Ale to zupelnie odbiegam od tematu

Ja bym poczekał na twoim miejscu do 10-12 czerwca będzie E3 a na ni, nowy monitor ROG.

generalnie najlepszy spośród 780

Bo ?

Może by tak jakiekolwiek argumenty ?

cewki nie piszczą

Cewki mogą piszczeć u każdego producenta. To, że masz egzemplarz, który nie piszczy, nic nie znaczy. Mój GB również nie piszczy...

Ja bym poczekał na twoim miejscu do 10-12 czerwca będzie E3 a na ni, nowy monitor ROG.

A co to ma wspólnego z wyborem GPU ? 

Ja bym polecił 780-tkę od EVGA.

-Dobry serwis

-Dobre chłodzenie

-Ogólnie wysoka jakość wykonania

-Jeśli cewki już piszczą, to piszczą ciszej niż gdzie indziej (wiem, bo mam GTX 770)

Sprawdzone na własnej skórze. Polecam :)

A mało masz tematów z 780 w roli głównej?

Widac ze nie doczytales mojego postu do konca, dodatkowo chyba moglem poprosic o pomoc czy tez nie? Jestem osoba ktora dla ktorej lepiej spytac 2 razy niz!zrobic zle, dodatkowo malo kasy ona nie kosztuje a ja szanuje pieniadze. Przeczytalem z minimum 20tematow tutaj jaki gtx lecz kazdy mial na swoj sposob inny przypadek.

• Popieram 2

Widac ze nie doczytales mojego postu do konca, dodatkowo chyba moglem poprosic o pomoc czy tez nie? Jestem osoba ktora dla ktorej lepiej spytac 2 razy niz!zrobic zle, dodatkowo malo kasy ona nie kosztuje a ja szanuje pieniadze. Przeczytalem z minimum 20tematow tutaj jaki gtx lecz kazdy mial na swoj sposob inny przypadek.

No i tutaj będzie tak samo, nic się nie zmieniło w tej kwestii, więc w zasadzie nie wiem czego oczekujesz. Skoro przeglądałeś inne tematy, na pewno wiesz, że są 3-4 modele warte uwagi, więc wybieraj, bo nikt za Ciebie decyzji nie podejmie.

• Popieram 2

Cewki mogą piszczeć od każdego producenta. Ile takich kart się sprzedaje? A ile osób wejdzie tu na forum i napisze, że mu cewki coś tam? Tylko te osoby wejdą bo reszta nie będzie miała po co. U mnie syczenie podczas grania zagłuszają wentylatory a też mam Gigabyte i jest OK.

Jeśli chodzi o GTX 780 to osobiście brałbym MSI. :)