Skocz do zawartości

HP 15-g013sw - brak sterowników / kontroler sieci

Recommended Posts

1. chipset

2. mass storage (kontrolera dysków SATA - jeśli jest konieczny)

3. grafika

4. audio

5. lan

6. wifi

7. bluetooth

8. touchpad

9. pozostałe

Zasadnicze pytanie - instalujesz sterowniki na laptopie podpiętym do zasilacza?

Tak. instaluje sterowniki na laptopie podłączonym do zasilacza

1. chipset

2. mass storage (kontrolera dysków SATA - jeśli jest konieczny)

3. grafika

4. audio

5. lan

6. wifi

7. bluetooth

8. touchpad

9. pozostałe

Dziękuje. Jutro dam znać czy zadziałało.  Reinstaluje system i zainstaluje sterowniki w tej kolejności. Pozdrawiam.

Witam jeszcze raz. Więc po reinstalowaniu systemu i zainstalowaniu sterowników w odpowiedniej kolejności system widzi grafikę :). Mam jeszcze jeden mały problem. Potrzebuję sterowników do touchpada. Pobrałem ze strony hp pod win8 ale nie działają. chodzi mi o możliwość przewijania podczas przeglądania stron internetowych z boku touchpada. Pozdrawiam.

możliwość przewijania podczas przeglądania stron internetowych z boku touchpada

Wytłumacz dokładniej,bo nie rozumiem. Ja u siebie mam coś takiego,ze jeżeli położysz dwa palce na touchpadzie to strona przewija się do dołu (jeżeli zjadę palcami do dołu) lub do góry (jeżeli zjadę palcami do góry).

A kiedyś (tzn. przed reinstalką) coś takiego działało ?

Nie wiem bo to jest nowy laptop. Wcześniej miałem zainstalowane sterowniki do czipsetu, wifi, lan, czytnik kart i grafika. Nie instalowałem sterowników touchpada. Wcześniej miałem problem z grafiką. Problem rozwiązany z grafiką ale mam teraz  problem z touchpadem. Może są inne sterowniki które by pasowały do ww laptopa pod win7

• 3 miesiące temu...
jeśli wgrywam wer 86 bit, to i sterowniki powinny być do wer 86.

Tak aczkolwiek niekiedy sterowniki działają i pod wersją 64 bit i 32 (86) bit.

Z racji że komp ma 4GB ram muszę wgrać win 7 86 bit.

Równie dobrze możesz wgrać 64 bitową wersję.

DriverEasy 4.7 - pobrane sterowniki rozpakuj (WinRAR/7-ZIP) i wyszukaj aktualizacje przez menadżer urządzeń - nie instaluj z automatu (instaluj z głową - pomijaj BT i sterowniki do myszki). Sprawdzić dodatkowo można na driveragent.com

Intel Driver Update Utility - tylko jeśli masz procesor od Intela (na AMD się zawiesi)

• 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

zakładam że masz Windows 7 (do windows 8 nie ma problemu bo są na stronie HP)

no to to jest ta sama karta Quallcom Atheros

powinny działać te sterowniki dane powyżej

http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/swdDetails/?javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.prp_bd9b6997fbc7fc515f4cf4626f5c8d01=wsrp-navigationalState%3Didx%253D%257CswItem%253Dob_118499_1%257CswEnvOID%253D4059%257CitemLocale%253D%257CswLang%253D%257Cmode%253D%257Caction%253DdriverDocument&javax.portlet.tpst=bd9b6997fbc7fc515f4cf4626f5c8d01&sp4ts.oid=5229457&ac.admitted=1402072011184.876444892.492883150

jeśli one nie zadziałają to zainstaluj te

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?cc=pl&lc=pl&dlc=pl&softwareitem=ob-128686-1

czy oprócz kontrolera sieci masz jeszcze jakieś niewiadome w menadżerze urządzeń?

instalowałeś stery od chipsetu / pci?

Instalowałeś stery do przycisków funkcyjnych - w tym do klawisza wi-fi?

w Centrum sieci i udostępniania widać kartę sieciową?

Panowie pomocy mam ten sam problem co bylo w 2 linku bonie dziala a to bylo chyba to caly dzien szukania i nie ma sterownikow do wifi , prosze o pomoc 

http://zapodaj.net/e9563f9a6fe0d.jpg.html

HP 15-g013sw

Edytowane przez tasia16