Deathstar 265 Napisano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Miałem te dodawane oryginalnie doki do Sensation XE, i szczerze? Na początku wydawały się OK. Nieco zalewający pasmo bas, ale jednak dość dynamiczny. Ciepła barwa po prostu. Jednak od czasu jak posłuchałem paru MXów od Sennheisera, i kupiłem a-Jaysy One+ czuć różnicę na niestety niekorzyść Beatsów. Poza lepiej kontrolowanym basem już w Sennkach za 89zł (model 475), nie mówiąc o modelu wyższym bądź a-Jaysach (tu już dokanałówki, takie w sumie preferuję), także i scena była nieco większa oraz bardziej szczegółowa średnica. Reasumując: Normalne douszne za 90zł grają już nieco lepiej niż beatsy. Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Są jakieś sensowne słuchawki do 100zł ale douszne czyli pchełki? Do zwykłego słuchania nic wielkiego. Trochę czasu minęło od pytania, ale odpowiem: - Venture Electronics Monk - Edifier H180 - Awei ES10 Wszysko najlepiej z Chin bezpośrednio kupować. Wszystkie mniej lub bardziej poniżej 10$. Co do dokanałowych - na forum mp3store'a baaardzo polecają Takstar HI1200. Cena u ryżowych - ~20$. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 no właśnie, przydałoby się aktualizacja poradnika. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Warto kupować Jays a-JAYS Five? Aktualnie mam one+ i jestem zadowolony. Co prawda lekko musiałem je podratować lutowaniem ale mają już ponad 2 lata:D Chyba, że coś innego bardziej się opłaca. Cena powiedzmy do 300zł. Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Po proszę o dopisanie w rankingu. Do 100 zł Sony mh1/mh1c. Te słuchawki miazdza wiele modeli do 400 zł. Warto by każdy je spróbował. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Po proszę o dopisanie w rankingu. Do 100 zł Sony mh1/mh1c. Te słuchawki miazdza wiele modeli do 400 zł. Warto by każdy je spróbował. z czym je porównywałeś z listy i na czym ? to słuchawki dla basoluba i są bardzo wybredne co do źródła Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Hmm? Jak można pisać że to słuchawki dla basoluba jak się umieszcza soundmagic. A choćby z takimi nuforce ne700 czy eph100. Chociaż do tych drugich brakuje im trochę sceny. O jays czy innym badziewiu już nie wspomnę Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6346 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Genialne! Po prostu genialne granie za 5$, chowajcie się MX980 i MrZ Tomahawk:) https://images.tapatalk-cdn.com/16/01/12/f19221f05fc2b7da3ec489fe739b6c26.jpg Edytowane 12 Stycznia 2016 przez FeX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Tyle że (podobno) dogadanie się z Chińczykiem oraz doczekanie na dostępność tworzy proces zakupowy trochę mniej atrakcyjnym Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6346 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Mi to zajęło 12 godzin. To, co grają te słuchawki za 5$ + ship to jest nieporozumienie. Poziom słuchawek nausznych za kilkaset zł. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Miał i ma nadal - zaskakująco dobre słuchawki jak na taką cenę. Używam ich na co dzień i nie planuję przesiadki na jakiekolwiek z tzw. wyższej półki. Genialne! Po prostu genialne granie za 5$, chowajcie się MX980 i MrZ Tomahawk:) Obserwuję rynek od czasu zakupu SoundMagic PL-30 (jakieś 3,4 lata temu), moje PLki grają i trzymają sie dobrze do dzisiaj, i dochodzę do wniosku że cały rynek się wywraca do góry nogami. Chiny, Chiny i Chiny. Coś co kosztowało kiedyś właśnie kilkaset złotych, dzisiaj jest siągalne za 1/3 tej kwoty. Owszem, czasem wykonanie nie jest na tak super poziomie (choć Xiaomi robi rzeczy tak samo jak nie lepiej - przykład Pistonów) - ale dźwięk to już górne loty. To samo w sprzętach grających. Nic tylko kupować i się cieszyć Cytuj Link to post Share on other sites
m4kav3li 0 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A mam takie jedno pytanie jeszcze a co ze słuchawkami dokanałowymi wiem że są mniej zdrowsze ale czy nie będą spełniały swojego zadania lepiej. Jeśli chodzi o pozycjonowanie jeśli tak to jakie polecacie? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6346 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Doki wcale nie są mniej zdrowe jeśli używasz ich w odpowiedni sposób. Po prostu doki mogą zagrać głośniej, bo je łatwiej napędzić mają większą skuteczność. To nie słuchawki niszczą słuch tylko zbyt wysoka głośność. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 WYPRZ na aliAliexpress.com : Buy KZ ATE Latest Original Brand Super Bass In Ear Earphone/Earbuds with Mic 3.5mm Hifi Gold Plated Go Pro Music Headphone/Eearphone from Reliable earphone nokia suppliers on Phrodi Earphone and Headphone WholeSale Shop Center | Alibaba GroupAliexpress.com : Buy Original Xiaomi Piston 3 Earphone with Mic Remote Headphones Headset for Xiaomi Mobile Phone ear Headphones Computer MP3 Piston3 from Reliable earphone design suppliers on Frank' store | Alibaba Group ciekawe jak to gra Aliexpress.com : Buy Free Shipping original KZ ED9 2015 3.5mm in ear Earphones Heavy Bass HIFI DJ Stereo Earplug noise from Reliable shipping reference suppliers on Shenzhen Xintai Electronic Technology Co. Ltd. | Alibaba Group Cytuj Link to post Share on other sites
Deathstar 265 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Frequency response range: 7-462000 Hz Wysokimi to Ci rozniesie łeb Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6346 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Hahaha, słuchawki dla psa Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 o lol nie zauważyłem nawet tego Cytuj Link to post Share on other sites
Yarpenn 1 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Hello, spieszę z informacją, że Venture Electronics rozpoczął sprzedaż... Monk+ Nowe ustrojstwo Cytuj Link to post Share on other sites
tedik 0 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja ze swej strony chciałbym polecić wszystkim którzy szukają dobrych słuchawek dousznych, w dobrej cenie, ostatnio skusiłem się na zakup i jestem mega zadowolony, nie spodziewałem się, że za 100zł mogę mieć taką jakość dzwięku, są to [Moderacja] Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez adivxv Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 czyli jaką jakość dźwięku ? ma kolega jakieś porównanie z innymi w tym budżecie modelami ? nie żebym się czepiał ale ukrytych marketingowców już mieliśmy nie raz.Pierwszy post i opinia mało znanych słuchawek. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 O to to to może jakaś recka z porównaniami A te vmonki+ gdzie sprzedaja Cytuj Link to post Share on other sites
Yarpenn 1 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Wszystko odnośnie monków+ zawarte jest na FB firmy, tam piszą o nagłych rzutach danych słuchawek. Na razie była tego niewielka ilość, wsio wyprzedane. https://www.facebook.com/groups/52vecn/?fref=ts Generalnie z tego co widzę to największa sprzedaż idzie przez oficjalne aliexpress firmy. Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Czy porównywał ktoś Roccat Syva do innych konstrukcji? Gdzie nie czytam to "ładny dźwięk" itp.A wolałbym porównanie do jakiejś pewnej konstrukcji lub opinię osoby która faktycznie się na tym zna.Nie wierze w to że gamingowy szrot może być dobry. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6346 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Syva to doki za 5-10zł poddane ładnej obróbce marketingowej. Wygląd też dopieścili pod dzisiejszych gejmerów. Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 I zastanawiam się skąd opinie ludzi. Czyżby wygórowany bass i stado "znawców" ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts