Skocz do zawartości

[MULTI] Medal of Honor - seria

Czy podoba ci się nowy Medal Of Honor  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba ci się nowy Medal Of Honor

• Bardzo dobra gra
      14
    • Dobra gra
      23
    • Przeciętna gra
      26
    • Nie mam zdania
      8
    • Słaba gra
      15
    • Bardzo zła gra
      2
    • Gniot jakich mało
      16

Recommended Posts

Powiem tak, jest to dobre dopełnienie BF3, pole bitwy jest kompletną napierdzielanką, klasyczna wojna, nic tylko łupiesz, w MOHW masz więcej chodzenia, więcej taktyki, więcej kombinowania gdzie się zrespi wróg. Celem gry jest gra zespołowa i komunikacja. Napewno lepsza gra od COD, w której jest kompletnie wszystkiego nawalone, tutaj mamy BF3 z innej perspektywy, sposobem prowadzenia rozgrywki bardziej realistyczna, niestety spieprzyli lekko mówiąc właśnie tymi widokami przez ściane i innymi "COD'owskimi" bubelotami. Liczyć, że twórcy wysłuchają narzekań i wydadzą poprawke.

Kto nmie kupił,niech nie kupuje. Nic nie stracicie,a te ok100zł można wydać na coś bardziej wartościowego. Zastanawiam się co twórcy mysleli robiąc ten pasztet roku?! Nie ma realizmu ,ani na normalu ani w hardcore... Już lepszy Combat Arms,wystarczy 6 kul a nie wiadro. Ta gra to tylko marketing ,że można pograć gromowcem etc...

Kto nmie kupił,niech nie kupuje. Nic nie stracicie,a te ok100zł można wydać na coś bardziej wartościowego. Zastanawiam się co twórcy mysleli robiąc ten pasztet roku?! Nie ma realizmu ,ani na normalu ani w hardcore... Już lepszy Combat Arms,wystarczy 6 kul a nie wiadro. Ta gra to tylko marketing ,że można pograć gromowcem etc...

Bo Tobie się nie podoba to teraz bedziesz spamował że "to gniot" tak jak to w innym temacie napisałeś ? Nauczyć się grania a nie płacz, że się pada a ubić nie można :) Ot co takiego złego w tej grze, wypuszczą patcha napewno błędy zostaną poprawione, tak jak to było z BF3.

Ciągle pytacie o to samo ...

Powiem po raz ostatni. MOHW to dobre uzupełnienie do BF3. W BF3 mamy akcje zazwyczaj dynamiczną - napieprzanka na kanałach czy metrze, klasyczczny TDM z szybkim zrespieniem i jazda zabijać dalej. Mamy możliwość rozgrywki wolniejszej, na większych mapach odwzorowujących prawdziną wojne.

MOHW to dobre dopłenienie BF3, celem EA było stworzenie gry strategiczno / taktyczno / strzelankowej. W BF3 mimo drużyn przeważnie latamy i napieprzamy sami, w MOHW celem jest gra zespołowa, liczenie na partnera, wzajemna asekuracja. Myśleć trzeba skąd kto wyjdzie, gdzie zrespawnują się przeciwnicy. Spieprzyli sobie własną koncepcje wszystkimi bajerami pozwalającymi zlokalizować wroga. W tym tygodniu wyjdzie poprawka, także mam nadzieje i że to poprawią.

Edytowane przez Silver Fox

Nie ma sensu porównywać MOH WF do BF3. Battlefield 3 jest na rynku jakoś od roku, a wg mnie jest bardziej klimatowy od MOH WF. Fabuła singleplayer jest w zasadzie porównywalna do BF3 choć MOH trąci większą ilością cinematic'ów (przyznaję, te z gościem w hotelu robią wrażenie).

Sama gra...bez rewelacji. Wg mnie, MOH 2010 lepiej wypadał pod względem scenariusza singleplayer. Do tego AI w MOH WF jest tragiczne. W przeciągu całej kampanii moi towarzysze zabili może 5-6 przeciwników...Jak nie zrobisz czegoś sam, to nie licz na gości którzy stoją z boku. Przeciwnicy czasem stoją 5m od naszego kompana, niby toczą wymianę ognia, ale póki typa nie zastrzelisz, nie licz że on zrobi to za Ciebie. Możesz stać i patrzeć na ich walkę do usranej śmierci.

Graficznie - Battlefield 3 wygląda po prostu lepiej. Jak widać, tylko DICE potrafi wykorzystać potencjał FB2.0. Nie zrozumcie mnie źle - gra wciąż wygląda bardzo dobrze i miejscami potrafi zachwycić, ale w BF3 znacznie częściej trafić można było na coś, co powodowało opad szczęki.

Multiplayer - strasznie popieprzony interfejs. Nie wiem kto go projektował, ale zdaje się, że nigdy nie grał w FPS online. Świetnie natomiast wypadają same możliwości wprowadzania zmian do broni - miazga. Nigdy nie widziałem, tak fajnie dopracowanego systemu modyfikacji broni. Do tego cały wysyp kamuflaży, które wyglądają po prostu bajecznie. Modele broni 10/10.

Sama rozgrywka online - jak ktoś przyzwyczajony jest do systemu sterowania w BF3, to w MOH WF też się odnajdzie. Ruchy kursorem jakby trochę "pływają". Nie wiem, to chyba już standard w grach EA. Osoby przesiadające się z COD'a, mogą początkowo toczyć pianę z ust, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić.

Do tego dochodzi destrukcyjność otoczenia - EA chwaliło się przed premierą że dopracowali ten aspekt i ma być tak dobrze, albo i lepiej, jak w BF3. Bullshit. Poza przygotowanymi momentami, w których kierujemy nalotem itp., samych destrukcji na które mamy wpływ jest jak na lekarstwo. W BF3, mimo że destrukcje wciąż działają na skryptach, jest ich po prostu nieporównywalnie więcej.

Ogólnie powiem tak - jeśli ktoś posiada BF3, to wg mnie, lepiej zostawić kasę na nadchodzący AFTERMATH. Jeśli ktoś ma BF3 Premium, to wydaje mi się, że MOH WF jest z pewnością grą godną uwagi, ale nie liczcie na "wow" jakie chociażby towarzyszyło nam ROK TEMU przy okazji BF3. Gra jest dobra, ale nie rewelacyjna.

Osoby które zastanawiają się na kupnem MOH WF czy BF3, zdecydowanie polecam BF3...Do tego każdy znajdzie w nim coś dla siebie - CQ, AK - szybko i blisko, lub duże mapy, ale z rozmachem.

MOH WF to bardziej COD na lepszej grafice, której jednak wciąż daleko do wyglądu BF3.

No ale to moje prywatne spostrzeżenia odnośnie najnowszej gry EA.

Pozdrawiam

Edytowane przez Ave20
  • Popieram 4
  • 3 tygodnie później...

No dobra to parę słów ode mnie na temat owej gry

Jakiś tam mistrzem świata w FPS nie jestem ale zaczynałem od COD4 człowiek dosłownie rżął w multi aż furczało dzisiaj tylko BF3 aż tutaj nagle pojawił się moh coś "innego"

Single nawet nie włączyłem dla mnie teraz największy fun do mutli chęć grania, rywalizowania i współpracy z ludźmi nie botami i skryptami no więc...

po pobraniu 15GB Moh odpalam multi z racji nowego sprzętu ( chwalipięta ;p ) wszytko na maxa i jazda.

Pierwsze 30min zapoznanie się z systemem multi, tryby gry i takie tam. Bo rozwikłaniu zagadek poszczególnych klas, broni, modyfikacji wziąłęm się za grę i tutaj kur...szok TA GRA JEST Z*****A w każdej lini kodu jaką napisali ( tak wiem powinienem ją chwalić i wywyższać bo mam jeszcze parę kluczy na sprzedanie ) ludzie granie w mutli to tylko wyłowywanie agresji i frustracji z gry...

Ginie się dosłownie co 2 min nie wiem jak skąd ale ledwo mnie ktoś ujrzy leci seria i dead życie spada jak szalone ! no dobra nowa pozycja trzeba potrenować no ale po kilku dniach grania ciągle to samo ja nie wiem czy tam połowa ma aimbota czy coś ?!

hitbox i recoil ... panowie tworzący chyba zapomnieli co to

Ustawianie i modyfikowanie broni to udręka !!! częste bugi w postaci nie ładowania się ekranu odrodzenia

no i te sloooooooooooooooooooooooooooooooooooooł mołszyn przy zginięciu po co ?! wiem, że to nie trwa 1min ale jak masz na respie wrogra i giniesz non stop moża zjeść klawiaturę

problemy z dźwiękiem często gęsto ginie gdzieś w przestrzeni dzwięk wystrzeliwywania naboi ?

grafika może być gra ma nie dawać orgazmu oczom tylko przyjemność z grania ... no tutaj niestety nie ma tego i tego

słąbo bardzo... planują już jakieś DLC ja proponuje wziąć sięza poprawki bo sam patch będzie chyba większy niż pakiet do pobrania z origin

dziękuje dobranoc wracam do bf3 <3

Edytowane przez Grzesiek1010

Ja nie grałem, nawet nie miałem planu kupowania kota w worku. Ci co kupili przed premierą dali ciała...Wystarczy że zobaczyłem jeden gameplay z multi na youtube i wiem ze gra to sperma. Jedyny plus jest taki, ze masz dostęp do bety Battlefield 4.

PS. W ogóle uważam, że kupowanie gry przed premiera to nieporozumienie. Gdzie te czasy, kiedy można było wcześniej ściągnąć DEMO...Ehh

Dziś mamy takie kwiatki jak MoH czy też najnowszy Duke ;/

nie grałeś więc nie masz nic do powiedzenia ja grałem mnie się podoba i tyle w temacie

Tak działa marketing (ten negatywny).

To tak jakby powiedzieć "Papryka jest niedobra, wiem to chociaż nigdy jej nie próbowałem"

W MoH -a grała mi się przyjemnie. Nie będę się odnosił ani porównywał do BFa... bo nie grałem.