Skocz do zawartości

Laptop do Gier od 3000-3500zł.

Recommended Posts

1) Kwota przeznaczona na zakup: 3000 (max 3500)

2) Rozmiar matrycy: 17.3

3) Główne zastosowanie: przede wszystkim gry

4) Miejsce użytkowania: dom

5) Wymagania specjalne: minimum 16GB RAM, dysk SSD.

6) Osobiste preferencje: Musi mieć dobrą kartę graficzną, możliwe podświetlenie klawiatury.

7) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): Windows 8/7

Witam Wszystkich

Potrzebuję bardzo wydanjego laptopa, przeważnie będzie używany do gier. Mam nadzieję że w tej cenie znajdzie się coś naprawdę interesującego. Szukałem również na własną ręke, ale coś mi to nie wychodzi. Bardzo mnie interesują wasze propozycje, gdyż myślę, że znacie się bardziej niż JA.

Edytowane przez Private_92

Msi Ge to grzejnik.Spójrz na temperatury w recenzjach .

Polecam : Acer Aspire v3-772g

Z używanych to Clevo P170em ( posiadam P370em i jestem z niego bardzo zadowolony ),Myślę,że spokojnie utargujesz 3400-3500 zł.

Jest on najmocniejszy ze wszystkich propozycji jakie tu padną.

Za dopłatą 400 zł dostaniesz Asusa G750JW.

• Popieram 1
Gość Adrian

Z używanych to Clevo P170em ( posiadam P370em i jestem z niego bardzo zadowolony ),Myślę,że spokojnie utargujesz 3400-3500 zł.

No muszę się zgodzić z kolegą że procesor w tym lapku jest dużo lepszy niż w MSI, za to grafika niestety słabsza. Osobiście wolał bym większy fps w MSI chyba że autor używać będzie laptopa do renderowania w tedy znacznie lepszy będzie polecany w temacie Acer. W grach nie odczujesz różnicy porównując procesory. 

• Popieram 1

Musze przyznać, że Asus robi wrażenie, zastanawiam sie właśnie nad sprzedażą starego PC, którego mam jeszcze w polsce i te 400zł dojdą.

za to grafika niestety słabsza.

Które laptopy porównujesz ? A raczej z jaką kartą graficzną ?

Mam rozumieć ,że autor jest zdecydowany na Asusa ? Pamiętaj ,że jest to ,,Asus Outlet".Jeżeli ci to nie przeszkadza to można spokojnie brać.

Gość Adrian

Które laptopy porównujesz ? A raczej z jaką kartą graficzną ?

Mam rozumieć ,że autor jest zdecydowany na Asusa ? Pamiętaj ,że jest to ,,Asus Outlet".Jeżeli ci to nie przeszkadza to można spokojnie brać.

GTX 760m vs 765m, różnica nie jest duża no ale jest to laptop więc lepiej mięć te 2-5 fps więcej.

Gość Adrian

Prawdopodobnie masz kilka klatek więcej , ale są to małe różnice. Samemu możesz sobie leciutko podkręcić i wyjdziesz na równo.

Asus ma gtx 765m jak MSI więc ...

Tak Asus owszem porównywałem do Acera który mieścił się w budżecie 3600.

Właśnie dowiadywałem jaka jest różnica ceny między dyskiem 1TB a SSD 128gb, zamiast 3899 to 4000. Więc różnica nie jest aż tak ogromna. A na sam system wystarczy. Bo i tak wszystkie rzeczy trzymam na WD.

Dostałem dodatkową dotacje do 4 tys zł, macie może jakieś inne propozycje dotyczące lapków. Poczytałem troche na temat MSI i on ma zbyt duże temeperatury jak dla mnie... Pozostał albo Asus albo jakiś inny model, który musi posiadać procesor i7, dysk SSD 120gb wystarczy bo korzystam z dysku zewnętrznego i również karta graficzna GTX 765.

Właśnie dowiadywałem jaka jest różnica ceny między dyskiem 1TB a SSD 128gb, zamiast 3899 to 4000. Więc różnica nie jest aż tak ogromna. A na sam system wystarczy. Bo i tak wszystkie rzeczy trzymam na WD.

Dostałem dodatkową dotacje do 4 tys zł, macie może jakieś inne propozycje dotyczące lapków. Poczytałem troche na temat MSI i on ma zbyt duże temeperatury jak dla mnie... Pozostał albo Asus albo jakiś inny model, który musi posiadać procesor i7, dysk SSD 120gb wystarczy bo korzystam z dysku zewnętrznego i również karta graficzna GTX 765.

Mój post jest chyba za długi i się w całości nie wczytuje jak coś :P - może można go rozwinąć, albo cytując go - będziesz mógł cały przeczytać + otworzyć linki.

Ja zamówiłem MSI i dziś mam mieć do odebrania. Rozmawiałem troche w sklepie i czytałem na temat chłodzenia. Z tego co zrozumiałem jest kilka modeli:

- standardowy

- leopard

- apache

I pierwsza dwa są ciut starsze i charakteryzują się właśnie tym, że w tej samej cenie mają dużo lepsze podzespoły (np. 16gb ram, procek i7), ale mają bardzo duży problem z chłodzeniem, istnieje guzik, który pozwala jakby zwiększyć moc chłodzenia, ale mocno wzrasta wtedy hałas wydawany przez wiatraczek.

Natomiast w modelu apache, w tej samej cenie ma słabsze parametry (zdecydowałem się na i5, geforce 850m, dysk ssd) - ale ma dużo bardziej wydajny system chłodzenia i mniejszy poziom hałasu.

I dla przykładu (pod linkami masz gdzieś grafiki pokazane jak grzeją się konkretne częsci laptopa):

Model na który ja się zdecydowałem Apache pro:

http://www.notebooktest.pl/recenzja/recenzja-msi-ge60-2pe-apache-pro-156-intel-core-i7-4700hq-nvidia-geforce-gtx-860m/strona/4/ 

i model podstawowy:

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-MSI-GE60.77866.0.html

Jak chcesz mogę Ci za dwa dni powiedziec moją opinię na temat modelu, który dostanę.

Ogólnie sporo zależy czym się zajmujesz i do czego ma służyć laptop.

Jeżeli masz dodatkową dotacje możesz spróbować poczytać o modelu apache pro, procesor i7, geforce 860m, ssd, 8/16 gb RAM. Z drugiej strony dużo osób kupuje procesor najnowszej generacji, zupełnie nie mając możliwości wykorzystania jego głównych zalet i sporo przepłacają. Do większości gier starczy i5 + dobra karta grafczina. Wiadomo, że na ultra detalach w największe hity się nie pogra, ale można sporo zaoszczedzić i zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na model z lepszym chłodzeniem.

Edytowane przez Ixtlilton

A mógłbyś podać link z jakiej strony zamówiłeś własnego Lapka ? Dlatego ciągle się zastanawiam międzu Asusem a MSI... Czas mam do 14 czerwca, także mam jeszcze sporo czasu do namysłu.

Sry, stronka nie działala ale już zrobiłem ze działa :D

Edytowane przez Private_92

Ja ostatecznie zdecydowałem się na ten model:

http://www.x-kom.pl/p/176657-notebook-laptop-15-6-msi-ge60-apache-pro-i5-4200h-8gb-1201000-gtx860m.html

Jeszcze nie testowałem zbytnio laptop'a, bo aktualnie mam słabe łączę i nic ciekawszego nie zdążyłem pobrać. Póki co grając w cs'a:go nie miałem problemów z grzaniem się laptopa (high detale), a wiatraczek pracuej bardzo cicho. Może na dniach uda mi sie coś więcej pograć i powiedzieć.

Początkowo też myślałem nad ASUS'em ale zniechęciła mnie opinia na temat serwisu. Odnośnie grzania dużo zależy od produkcji, w które będziesz grał. Ja nie gram w żadne "wypasione" gry, które mega obciążają komputer, więc liczę, że dużego problemu z chłodzeniem nie będzie.

Ja ostatecznie zdecydowałem się na ten model:

http://www.x-kom.pl/p/176657-notebook-laptop-15-6-msi-ge60-apache-pro-i5-4200h-8gb-1201000-gtx860m.html

Jeszcze nie testowałem zbytnio laptop'a, bo aktualnie mam słabe łączę i nic ciekawszego nie zdążyłem pobrać. Póki co grając w cs'a:go nie miałem problemów z grzaniem się laptopa (high detale), a wiatraczek pracuej bardzo cicho. Może na dniach uda mi sie coś więcej pograć i powiedzieć.

Początkowo też myślałem nad ASUS'em ale zniechęciła mnie opinia na temat serwisu. Odnośnie grzania dużo zależy od produkcji, w które będziesz grał. Ja nie gram w żadne "wypasione" gry, które mega obciążają komputer, więc liczę, że dużego problemu z chłodzeniem nie będzie.

Testowałeś już może MSI ?? Niestety nie zamówiłem Asus'a, bo nie mieli już takiego jakbym chciał na stanie "w przystępnej cenie", a w innych sklepach są droższe o 500zł, więc podziękowałem...