Vukmirion 0 Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 (edytowane) Jestem w posiadaniu Samsunga Galaxy S2 od jakichś 3 lat, ale z niewiadomych przyczyn zepsuł się już całkowicie i muszę jak najszybciej znaleźć coś nowego. Do przeznaczenia mam około 1500zł. Myślałem o Galaxy S4, Sony Xperia Z1 Compact, HTC One Mini lub HTC One(na allegro da się go dorwać w tej cenie). Który z nich byłby najlepszy? Jestem otwarty na inne propozycje.EDIT:Ma służyć oprócz dzwonienia i smsów do przeglądania internetu, robienia zdjęć/kręcenia filmów, czytania ebooków, rzadkiego grania w gry i facebooka. Na muzyce średnio mi zależy z powodu posiadania innych urządzeń do tego przystosowanych. Chciałbym również by telefon był wykonany z porządnych materiałów i wytrzymałego szkła. Edytowane 18 Maja 2014 przez Vukmirion Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ale do czego ma sluzyc i czego oczekujesz. Wypelnij temat poprawnie, I na czym Ci najbardziej zalezy. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość siwicki.mar Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Z tych, które wymieniłeś chyba najlepszym wyborem będzie HTC One. Jednak ja polecam Nexus'a 5. Sam posiadam ten telefon i jestem bardzo zadowolony. Ale najlepiej jednak by było gdybyś napisał na czym Ci w telefonie zależy i do czego ma służyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Vukmirion 0 Napisano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Info już uzupełnione. Do tego spotkałem się z opinią, że lepiej jest kupić flagowe modele z zeszłego roku niż najnowszą średnią półkę ze względu na jakość wykonania i aktualizacje. To prawda? Na początku brałem jeszcze pod uwagę HTC Desire 500, ale plastikowa klapka mnie odrzuciła. Do tego dodam, że preferowałbym mały jak na dzisiejsze standardy ekran, czyli 4,3 cala lub odrobine większy. W związku z tym zastanawiałem się nad modelami mini flagowych smartfonów. Są one warte zakupu i czy rzeczywiście Sony Xperia Z1 Compact jest na tym polu niepokonana? Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Jezeli preferujesz maly telefon to tylko z1 compact. Bardzo wysokiej polki aparat ktory robi bardzo dobre zdjecia a co najwazniejsze posiada bardzo dobry ekran. Materialy sa najwyzszej polki. Mozna powiedziec ze telefon bez powazniejszych wad. Tutaj nie ma konkurecji. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość siwicki.mar Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Nowe urządzenia ze średniej półki będą mniej więcej aktualizowane tak długo, jak flagowce z poprzedniego roku. Dla większości producentów liczy się tylko najnowszy flagowiec i to on jest najbardziej wspierany do czasu pojawienia się nowego. Wybierając między HTC Desire 500, a Sony Xperia Z1 Compact zdecydowanie wybrałbym Sony. Nie miałem okazji przyjrzeć mu się z bliska, ale według specyfikacji jest dużo lepszy. Do Twoich potrzeb powinien w zupełności starczyć. Świetny aparat, dobre materiały wykonania. W tej cenie i takim rozmiarze raczej nic lepszego się nie znajdzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mikolaj80 0 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Również stoję przed podobnym dylematem bo chce zmienić swojego Galaxy S3, z którego nie do końca jestem zadowolony na coś lepszego. Początkowo planowałem Iphona 5s, jednak nie jestem psychicznie gotowy aby wydać tyle kasy za telefon. Natomiast w tym budżecie co podałeś to moim faworytem jest zdecydowanie Nexus 5. Jest solidnie wykonany, na froncie ma Gorilla Glass 3, bdb wydajność oraz czysty android, który jest często aktualizowany. W dodatku ma fajny, minimalistyczny design i można go kupić za ok. 1200zł, czyli 300zł taniej niż planujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość siwicki.mar Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Też polecam Nexus'a 5 (posiadam go), ale autorowi zależy na ekranie ok. 4,3" i metalowej/szklanej obudowie. Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Jezeli autorowi zalezy na 4.3 cala ekranowi to polecam Xperia z1 compact, mocny procesor, 2gb ram, dobry ekran HD, aparat 20,7 mpix. za 1500zl bedzie bardzo dobrym wyborem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Iphone 5 można w cenie 1500 zł wyrwać używkę. Oczywiście to kwestia preferencji. Za takie pieniądze można kupić nówkę HTC One. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts