Skocz do zawartości

Ram Kingston - gwarancja

Recommended Posts

Witam, uszkodzeniu uległa mi 1 z 2 kości pamięci ram ddr2 zakupionych trochę ponad 3 lat temu, zakupiłem je w sklepie, który nie wiem czy jeszcze istnieje przez internet ale był to też sklep stacjonarny.

Moje pytanie brzmi, czy mogę zanieść ram do Komputronika (sklep stacjonarny) i oni wyślą mi do producenta (mają Kingston Premium Partner), czy muszę sam wysłać do Kingston'a??

Drugie pytanie brzmi, czego mogę się spodziewać po Kingston, wymienią je, oddadzą kasę, czy ta wieczysta gwarancja to pic na wodę i guzik dostanę??

ps.Mam dowód zakupu (paragon), pudełko i papierki.

Aby skorzystać z usługi gwarancyjnej, można zwrócić wadliwy produkt w punkcie zakupu albo u autoryzowanego dystrybutora lub sprzedawcy produktów firmy Kingston, do którego dany produkt został zakupiony.

Jutro idę do Komputronika i się zapytam jeszcze ale chyba już mam odpowiedź na moje pytanie.

• 1 miesiąc temu...

cześć, mam podobny problem, Arekabat udało Ci się coś załatwić? Dzwoniłem na infolinię komputronika i uprzejmie mi Pani powiedziała, że tylko sprzęt kupiony u nich można oddać na gwarancję do nich. Chyba trochę nie zrozumiała idei "autoryzowanego dystrybutora kingston". Czuję, że będę musiał szukać paragonu i sklepu w jakim kupiłem swój ram :/

najlepiej zrobić jak piszę jarrino

Powiem szczerze omijaj wszystkich pośredników/dystrybutorów itp. uderzaj do samego kingstona

Korzystałem z gwarancji cruciala bo jedna kość po 3 latach zaczęła sypać błędami po uzupełnieniu formularza bardzo szybko mi odpisali nadali numer zgłoszenia i kazali przysłać ram chyba do UK

Wszystko trwało bodajże 5 dni

Największe zdziwko było że ram dotarł do mnie z UK w 1,5 dnia:P

Ram dostałem całkiem nowy tylko inny model (zamiast crucial balistix złote posłali bodajże crucial sport )

Tak samo było z dyskiem seagate wszystko trwało bez kitu 4 dni i dysk był znowu u mnie (działa do dziś) wysyłka do Niemiec

Edytowane przez lukyeti

Poczta ostatnio bardzo się poprawiła

Raz że szybciej dowożą dwa maja naprawdę dobre ceny czasami lepsze niż kurierzy

Prosty przykład

Sprzedałem 25 szt uszkodzonych kart waga bagatela 10,5 kg spora paczka zgadnij ile mnie wyszła paczka na poczcie?

22zł

u kuriera bodajże 35 zł niecałe..

Wystarczy spojrzeć na promocje w morelach 8 zł i masz paczkę na drugi dzień na poczcie :) sprawdzone:P