Arekabat 105 Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Witam, uszkodzeniu uległa mi 1 z 2 kości pamięci ram ddr2 zakupionych trochę ponad 3 lat temu, zakupiłem je w sklepie, który nie wiem czy jeszcze istnieje przez internet ale był to też sklep stacjonarny. Moje pytanie brzmi, czy mogę zanieść ram do Komputronika (sklep stacjonarny) i oni wyślą mi do producenta (mają Kingston Premium Partner), czy muszę sam wysłać do Kingston'a?? Drugie pytanie brzmi, czego mogę się spodziewać po Kingston, wymienią je, oddadzą kasę, czy ta wieczysta gwarancja to pic na wodę i guzik dostanę?? ps.Mam dowód zakupu (paragon), pudełko i papierki. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 http://www.kingston.com/pl/ Przejrzyj stronę,napisz do nich pytanie,może odpowiedzą.W sumie co Ci szkodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Aby skorzystać z usługi gwarancyjnej, można zwrócić wadliwy produkt w punkcie zakupu albo u autoryzowanego dystrybutora lub sprzedawcy produktów firmy Kingston, do którego dany produkt został zakupiony. Jutro idę do Komputronika i się zapytam jeszcze ale chyba już mam odpowiedź na moje pytanie. Cytuj Link to post Share on other sites
prz3m3k 0 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 cześć, mam podobny problem, Arekabat udało Ci się coś załatwić? Dzwoniłem na infolinię komputronika i uprzejmie mi Pani powiedziała, że tylko sprzęt kupiony u nich można oddać na gwarancję do nich. Chyba trochę nie zrozumiała idei "autoryzowanego dystrybutora kingston". Czuję, że będę musiał szukać paragonu i sklepu w jakim kupiłem swój ram Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 (edytowane) najlepiej zrobić jak piszę jarrino Powiem szczerze omijaj wszystkich pośredników/dystrybutorów itp. uderzaj do samego kingstona Korzystałem z gwarancji cruciala bo jedna kość po 3 latach zaczęła sypać błędami po uzupełnieniu formularza bardzo szybko mi odpisali nadali numer zgłoszenia i kazali przysłać ram chyba do UK Wszystko trwało bodajże 5 dni Największe zdziwko było że ram dotarł do mnie z UK w 1,5 dnia:P Ram dostałem całkiem nowy tylko inny model (zamiast crucial balistix złote posłali bodajże crucial sport ) Tak samo było z dyskiem seagate wszystko trwało bez kitu 4 dni i dysk był znowu u mnie (działa do dziś) wysyłka do Niemiec Edytowane 11 Lipca 2014 przez lukyeti Cytuj Link to post Share on other sites
Badder 43 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 @UP Tyle, że ile cię wyszła wysyłka do nich? Nieźle wbuliłeś. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 (edytowane) 12zł chyba Edytowane 11 Lipca 2014 przez lukyeti Cytuj Link to post Share on other sites
Badder 43 Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Aż niemożliwe, że przesyłka za granicę jest taka tania... Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Poczta ostatnio bardzo się poprawiła Raz że szybciej dowożą dwa maja naprawdę dobre ceny czasami lepsze niż kurierzy Prosty przykład Sprzedałem 25 szt uszkodzonych kart waga bagatela 10,5 kg spora paczka zgadnij ile mnie wyszła paczka na poczcie? 22zł u kuriera bodajże 35 zł niecałe.. Wystarczy spojrzeć na promocje w morelach 8 zł i masz paczkę na drugi dzień na poczcie sprawdzone:P Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts