carl22 4 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu dla tematu więc przepraszam jeżeli źle trafiłem Czy jest możliwość sprawdzenia czy komputer ściąga obecnie jakąś aktualizację?? Chodzi mi o to czy jest możliwość podglądu i ew. przerwania aktualizowania systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 To może po prostu wyłącz automatyczne aktualizowanie w ustawieniach Windows Update. Będzie Cię wtedy informował, że są jakieś dostępne a Ty wybierzesz sobie które chcesz ściągnąć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pwojciech 31 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Hmm, jakby przeanalizować sekcję sieci w monitorze zasobów, to może byłoby tam widać, większe użycie transferu z kierunkiem na serwery MS. (hipotetycznie, bowiem nigdy tego nie robiłem). Natomiast samą instalację bez problemu widać w menadżerze zadań. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Któryś z procesów svchost jest odpowiedzialny za pobieranie aktualizacji i jeszcze dodatkowo platform module installer czy jakoś tak jest odpowiedzialny za ich instalowanie Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 (edytowane) Najprościej jak poradził worm. Windows Update i zaznaczyć: "Wyszukaj aktualizacje, ale pozwól mi wybrać czy je pobrać i zainstalować". Temat wyczerpany. Edytowane 11 Maja 2014 przez gtr76 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts