Erykgolan 0 Napisano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Niestety, zainstalowalem BIOS od nowa programem w BIOSie. http://img199.imageshack.us/img199/1647/coretemp.png Może w BIOSie od ASUSa jest jakaś funkcja która odpowiada za włączenie tej temperatury? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 To już nie wiem. Re instaluj system Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Nie sądzę, żeby to pomogło gdyż uważam, że błąd jest w BIOSie, a nie w Windowsie i dlatego to się nie może udać ? Nie mam pojęcia czy dobrze rozumuję. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Ja już ci coś mówiłem... Może ściągnij jakiegoś LiveCD Linuxa bądź Windowsa(też są takie wersje heh) i zobacz czy tam będą poprawne temperatury (nie wiem jakim programem na Linuksie) Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Czyli nikt nie ma już pomysłu jak to włączyć :help: ? Cytuj Link to post Share on other sites
teuton 6 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 hmm.. pozostaje jeszcze test ostateczny, czyli sprawdzenie tego procka na innej płycie głównej - może coś padło na płycie, albo czujnik w procesorze? Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Wszystko powinno działać, gdyż temperatura w BIOSie wyświetlana jest poprawnie. Stawiam na jakąś nie włączoną funkcję, lecz nie wiem jaką. Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Dziękuję wszystkim, którzy dodali swoje posty w celu chęci by mi pomóc. Niestety nikt z forumowiczów prócz użytkownika JoHnNy08PL któremu jestem przeraźliwie wdzięczny (masz browara stary) nie trafił . Aha, najważniejsze rozwiązaniem było : advanced clock calibration , miałem ustawione na AUTO, wystarczyło przestawić na DISABLED i wszystko działa (to tak w razie gdyby ktoś kiedyś miał podobny problem). Teraz już w pełni mogę cieszyć się z nowego BIOSu . Dziękuję jeszcze raz, temat można zamknąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts