.Malibu. 0 Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam. Posiadam laptop msi ge60 juz około rok, od niedawna wyświetlał się komunikat "problem z dyskiem twardym" nic z tego nie robilem ( czytalem ze trzeba wymienić dysk na nowy, lecz nie miałem funduszy) od wczoraj komputer zaczął strasznie się zacinać, zawieszał się, i wg mnie skoro nawet muzyka sie zacinała to jest to wina dysku, nie wiem nie jestem jakimś specem, format był z 3 miesiące temu do tej pory wszystko chodziło jak należy. Co go boli ? Czy oddać na gwarancję, nie chce czekać, jest mi potrzebny. Jak coś jaki dysk ? http://images50.fotosik.pl/483/2a5dd774e01323d3med.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Najłatwiej i najszybciej możesz sprawdzić Smart (zakładka health) dysku twardego i zrobić pełny, wolny skan powierzchni (zakładka error scan) w darmowej wersji HDTune. Zrób to i zamieść screeny. W zasadzie prawie na pewno będziesz musiał wysłać go na gwarancję, ale to przynajmniej upewni Cię że to wina dysku twardego. Nie zapomnij skopiować ważnej zawartości dysku bo jak oddasz go na gwarancję to możesz o tym zapomnieć. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17834 Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Zrób skan HD Tune pełny (nie quick) i pokaż dane Smart z Crystal Disk Info, jeśli Ci się uda bo nie wygląda to za dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Jak pojawiają się już komunikaty Windowsa że jest problem z dyskiem, to dysk pewnie jest już na wykończeniu a SMART będzie wyglądał bardzo "kolorowo". Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts