skr0403 0 Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Mam obudowę SilentiumPC Regnum L50 ale nie jestem zadowolony z jej jakości wykonania. Przyciski wpadają co chwilę, odklejają się, wentylatory się odkręcają i buczą, nóżki odpadają (odklejają się) i dlatego podjąłem decyzję o jej wymianie na coś lepszego. Rzuciła mi się w oczy Zalman Z9. Jest ona natomiast mniejsza dlatego zastanawiam się czy moge Thermalright Macho HR-120 zmieści się bez problemu? Trochę mnie "odrzuca" parametr: montaż beznarzędziowy: nie. I tu moja prośba do Was: 1. Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na mój dylemat odnośnie Macho? 2. Może znacie jakąś podobną obudowę do Zalman Z9 z montażem beznarzędziowym a w podobnej cenie? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Chłodzenie bez problemu zmieści się w Z9. Przez dobry rok byłem posiadaczem Z9 Plus i bardzo ją sobie chwaliłem. Pod względem jakości wykonania stoi zdecydowanie wyżej niż Regnum, którą to zamierzałem kupić, ale zrezygnowałem po zobaczeniu jej na żywo. Moim skromnym zdaniem warto by było dopłacić chociażby do FD Core 3000, a jeśli Z9 to raczej weź wersję z Plusem. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Rafus 12 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Jako były posiadacz Z9 Plus wtrącę dwa grosze od siebie. Przeklinałem tę budę ze względu na szybko gromadzący się kurz, który wpadał przez boczny panel. Teraz kupiłbym Z9 U3 z oknem. SLI czy CF X raczej nie zamierzasz robić więc bez bocznego nawiewu temperatury i tak będą zadowalające Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Jaki jest budżet na obudowę? Jak ok. 200 zł, to może coś takiego? Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5520 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Raczej autor nie skusi się na lekko uszkodzoną obudowę, nie po to przecież wymienia starą. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Nie sądzę, by autor chciał zamieniać jedną obudowę SPC na drugą i to w dodatku uszkodzoną, zwłaszcza, że nie jest zadowolony z jakości wykonania. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 może coś takiego? Może z łaski swojej, oszczędzisz nam tego cyrku i nie będziesz polecać komuś niezadowolonemu z obudowy SPC, kolejnej obudowy SPC (i to uszkodzonej), przy okazji reklamując tym sklep w którym pracujesz. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
aikian 16 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Zerknij też na Gelid Darkforce cena około 250zł, solidna waga ponad 9kg. Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 W tej cenie nie ma nic ciekawszego http://www.angela.pl/p8612,gelid-darkforce-ft-gd01-a-podkladka-pod-mysz-gelid.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts