vallentine 36 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Tak jak w temacie, czy warto kupić LG L9 II ?? Prosiłbym użytkowników tego telefonu o jakieś opinie na jego temat. Ogólnie zależy mi na płynnym działaniu telefonu, żeby system nie był "przymulony" tak jak ma to miejsce w Samsungu Galaxy S Advance (moddowane romy + inne kernele nie dają rady). Odnośnie LG, to trochę poczytałem i chciałbym się zapytać czy prawdą jest to że tylna klapa skrzypi ? W sensie że jest ze słabej jakości plastiku, oraz czy podczas dłużej rozmowy przez telefon zaczyna boleć ucho przez to że głośnik jest blisko obramowania telefonu ? Następne pytanie czy GPU Adreno 305 jest dużo lepsze od jedno rdzeniowej Mali400MP ? Ogólnie mam do przeznaczenia 800-850 zł na telefon, oczywiście w grę wchodzą tylko nowe telefony (Nie chcę już samsungów ) A co do Galaxy S Advance już po prostu nie mam siły i chce go jak najszybciej sprzedać. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez vallentine Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Adreno 305 jest dużo, dużo lepsze od Mali400MP. Jak bawiłem się tym LG L9 II to muszę przyznać, że wszystko było bardzo dobrze spasowane, nic nie odstawało ani nie skrzypiało. Kolega się zamienił, wcześniej miał tego samego Samsunga co ty, a teraz ma LG L7 II i mówił, że LG jest znacznie lepszy, działa płynniej i ogólnie był bardzo zadowolony. LG L9 II jest zauważalnie lepszy od L7 II. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kima2 127 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Ogólnie rzecz biorąc warto zmieniać na L9 II. Moim zdaniem głównie z powodu bardzo dobrego wyświetlacza oraz optymalizacji nakładki. Sam smartfon jest w dobrej cenie i ogólnie jest polecanym produktem. Miałem sporo styczności z L9 pierwszej generacji i moje uczucia były pozytywne - druga generacja jest lepsza więc jest to dobry wybór. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie lepiej wziąć w tej cenie Galaxy S3? Mimo, że nie chcesz Samsungów to moim zdaniem będzie to lepszy wybór od LG L9 II. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Crout Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Nie chcę S3 bo wiem co się dzieje z tym telefonem, kumpel ze studiów go ma i też niezłe wałki z tym telefonem odchodzą. Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Z biegiem czasu nawet w tym L9 II może wcale nie być lepiej. Choć warto dodać, że nakładka od LG działa bardzo sprawnie i ma spore możliwości personalizacji. Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez Crout Cytuj Link to post Share on other sites
kajametro 20 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 LG L9 II to całkiem ciekawe telefony. Nie są ekstremalnie drogie a dysponują całkiem przyzwoitymi parametrami technicznymi. Cytuj Link to post Share on other sites
krasnal1357 0 Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Brał był Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Mam ten tel od ponad miesiąca. Działa elegancko Nic nie skrzypi,nie muli. Polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysztofofo 2 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 L9 II to prosty, użyteczny smartphone. Długo trzyma na baterii, generalnie spełnia wszystkie funkcje smartphona Trochę już jest na rynku, zebrał sporo pozytywnych opinii i powoli dorobił się następcy - L90-tki. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 l90 to nie jest następca tylko kolejna wariacja Ekran ma tylko qHD gdzie w L9II masz pełne HD Procek w L9 II masz 2x krait a w l90 ma sz 4 rdzenie ( marketing) cortex a7 2 mocne rdzenie vs 4 słabe. Nawet w nazwie l9II do d605 a l90 to d405 Takei dziwadło. Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 L90 to jest krok wstecz względem L9 II. Synergia, nie ważne co powiesz L90 będzie i tak uważany za następce L9 II. W końcu L90 to jest budżetowa seria L w 3 odsłonie, a L9 II to 2 wersja. LG nie chciał, aby ludzie uważali L50/70/90 za następców L_ II, ponieważ L9II>L90, L50 jest bez sensu, więc zostaje tylko L70 (nie ma poprzednika). Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Dla mnie te seria L 70/90 jest pomylona.. no chyba, że będzie tania. Seria f5/f6/f7 jest po prostu atrakcyjniejsza. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts