dareq1988 0 Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam serdecznie mam problem podczas grania w multi w coda ghosts.Ładuje mi mape i przez kilka chwil podczas gry mam bardzo obniżony fps , następnie rośnie.Kompa mam dobregoRAM 8gdfx4100R9 270Wyczytałem w necie że trzeba ''Co więcej, trzeba ustawić normalny priorytet dla procesu „iw6mp64_ship.exe" w menedżerze zadań''Może mi ktoś powiedzieć jak to ustawić ? Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Włączasz menedżera zadań Ctrl + Shift + Esc , klikasz prawym klawiszem myszy na procesie i wybierasz Ustaw priorytet. Link to post Share on other sites
dareq1988 0 Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Dobrze już zrobiłem ale mam problem ,że nie wiem jak to ustawić na stałe. Nie usmiecha mi się tego włączać za każdym razem jak włączam grę . (sprawdzałem i podczas wyłączenia gry i włączenia znowu priorytet zmienia się na wysoki znowu) Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Jest taki programik do ustawiania priorytetów dla poszczególnych procesów, nazywa się PriFinitty. Znalazłem też taką możliwość: „Jak uruchomić program z wyższym lub niższym priorytetem?25 września 2006PC WorldIstnieją pewne aplikacje, które ładują się do pamięci podczas startu systemu i które - gdy nagle się uaktywnią - zagarniają całą moc procesora dla siebie. Jak nauczyć posłuchu takie żarłoczne bestie?Jeśli aplikacja uruchamiana jest z menu Start, wymuszenie na niej startu z innym priorytetem będzie kwestią 15 sekund. Wystarczy wejść do właściwości uruchamiającego ją skrótu i wpisać start /[priorytet] [ścieżka_do_programu.exe].Dla przykładu:- start /realtime notepad.exe - uruchamia Notatnik z najwyższym priorytetem (program będzie najważniejszy dla systemu operacyjnego, jeśli się zawiesi, może to doprowadzić do destabilizacji Windows),- start /high notepad.exe - uruchamia Notatnik z priorytetem wysokim,- start /abovenormal notepad.exe - uruchamia Notatnik z priorytetem powyżej normalnego,- start /normal notepad.exe - uruchamia Notatnik z priorytem normalnym,- start /belownormal notepad.exe - uruchamia Notatnik z priorytetem poniżej normalnego,- start /low notepad.exe - uruchamia Notatnik z priorytetem niskim (program dostanie do dyspozycji moc procesora, kiedy już nic innego nie będzie jej potrzebować).Priorytety mieszczą się w przedziale od 0 do 31, przy czym low = 4, a realtime = 24." Link to post Share on other sites
dareq1988 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Czy mógł byś mi krok po kroku napisać jak mam zmienić na stałe priorytet do tej gry .Dziękuję z góry za pomoc Może ktoś pomóż Link to post Share on other sites
Recommended Posts