eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Witam. Otóż mam problem.W pracy gdzie siedzę jest problem z przeciążenie prądu. Tzn. przy przeciążeniu ginie prąd. Jako że chce zadbać o komputer, to mocno się zastanawiam czy nie zainwestować w zasilacz UPS, który przez jakiś czas będzie trzymał komputer, aby się nie wyłączył.Tylko że nie wiem czym się kierować. U tu pytanie może zrobiliście by krótki poradnik wyboru takiego zasilacza? Ile mocy i jaka firma? Propozycje?Np. w Media Markcie czy Saturnie widziałem takie zasilaczy od firmy Trust.Ale może są lepsze? Dziękuję. Pozdrawiam! Edytowane 25 Marca 2014 przez eVerest Cytuj Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 napisz przynajmniej jaki masz budżet i jak długo ups ma wytrzymać Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Zanik napięcia występuje tylko przez chwilę czy na dłuższy czas? Jeśli chwilowo to warto zainwestować w ups o topologii line-interactive - układ automatycznej regulacji napięcia skoryguje zapady bez przechodzenia na pracę bateryjną. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts